Акулите (Бургас) е първият шампион на НАЛБ в Източна България

850

Акулите (Бургас)Отборът на Акулите (Бургас) спечели титлата на Националната аматьорска лига по баскетбол в Източна България за сезон 2016/2017!

На 29 Април, 30 Април и 1 Май 2017 година в курортен комплекс Камчия се проведе турнирът за определяне на шампиона на НАЛБ в Източна България за сезон 2016/2017. Участие в турнира взеха 5 отбора, ето го и крайното класиране:

1. Акулите (Бургас)
2. Блейдс (Бургас)
3. София Хоукс
4. Спорт и здраве (Кърджали)
5. София Лайънс

Крайното класиране, както и класирането от „груповата фаза“, в която се играеше по системата „всеки срещу всеки“ – ТУК.

След като Хебър (Пазарджик) стана първият шампион на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, печелейки надпреварата ни в Южна България, беше време и за нов шампион.

За историята – шампионите на НАЛБ в Източна България:

Сезон 2016/2017 – Акулите (Бургас)

Радваме се, че за първи път в историята си проведохме турнир в този регион. Изживяването определено беше изключително запомнящо се, а самият факт, че всички замесени останаха меко казано доволни и очаровани от тези три дни, изпълнени с много баскетбол и усмивки, говори достатъчно.

Качеството на баскетбол определено надмина очакванията на мнозина, нивото беше изключително високо. Турнирът със сигурност ще остави приятни спомени у участниците, като използваме възможността да поздравим всички за спортсменската игра, приятелския дух и невероятната атмосфера, която цареше по време на срещите.

На първите 3 тима са добавени постиженията им в отборните им профили, както и в индивидуалните такива на всички картотекирани състезатели за съответния турнир в съответния отбор.

Индивидуалните призьори могат да бъдат открити ТУК. В индивидуалните профили на всички състезатели, за които има информация във въпросната статия, са добавени и индивидуалните им постижения.

В индивидуалните профили на всички състезатели може да бъде открита и индивидуална статистика от турнира, както и обща такава от цялата кариера на дадения състезател в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Блейдс (Бургас)На второ място в турнира завърши отборът на Блейдс (Бургас).

София ХоуксТрети се класира отборът на София Хоукс.

Честито на печелившите! За останалите се надяваме да има възможност за още по-добро представяне скоро.

Акулите (Бургас) - Блейдс (Бургас)Турнирът беше открит със среща между отборите на Акулите (Бургас) и Блейдс (Бургас). Именно повторение на първия мач от турнира беше и последният такъв – финалът.

Интересът към двубоите от турнира на НАЛБ в Източна България определено беше голям.

Николай ИстатковНякои схеми оставаха загадка за съперниците (а и не само), но това по никакъв начин не помрачаваше доброто настроение на всички участници в турнира на НАЛБ в Източна България. В случая ви представяме Николай Истатков от София Лайънс.

Борис Данаилов, който е съосновател на Националната аматьорска лига по баскетбол, секретар на управителния съвет на НАЛБ, председател на Дисциплинарната комисия към НАЛБ и още много, дебютира и като рефер в официално състезание на НАЛБ.

Теодора Славова и Борис ДанаиловРазбира се, събитието беше уважено от всички от екипа на НАЛБ, както и от участниците в турнира. Както можете да видите, Теодора Славова, която е част от екипа на НАЛБ, се беше подготвила специално за случая.

Както винаги досега, качествата на Борис Данаилов като съдия спечелиха вниманието и симпатиите на всички участници, а отзивите от ръководенето на срещите в турнира от Данаилов, както и от останалите съдии, са отлични.

Акулите (Бургас)Отборът на Акулите (Бургас) демонстрира доброто си настроение още след първата си победа в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Турнирът на Националната аматьорска лига по баскетбол в Източна България за сезон 2016/2017 предостави на всички участници чудесна възможност за много качествен баскетбол, а също така и за незабравима почивка.

Предай любовта към играта нататъкРадваме се изключително много, че благодарение на турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Източна България се срещнахме и с много нови малки приятели. Надяваме се, че чрез дейността си сме предали любовта към играта нататък.

Радваме се и че турнирът на Националната аматьорска лига по баскетбол в Източна България се превърна освен в прекрасно баскетболно начинание, и в страхотно семейно изживяване за мнозина – ТУК, ТУК, ТУК и ТУК ще се убедите защо.

Разбира се, не липсваха и закачки.

Владин ИвановПо време на турнира на НАЛБ в Източна България не липсваше и интерес към артикулите на Националната аматьорска лига по баскетбол, както ще видите от снимката, на която Владин Иванов от Спорт и здраве (Кърджали) позира с новия си сак.

Чрез линковете за всяка среща по-долу можете да откриете статистика от двубоя, множество снимки от него, както и видео от въпросната среща (което първоначално беше излъчено на живо, а след това може да бъде гледано и на запис):

ДатаСрещаРезултатИнформация и статистика

На вниманието на всички, които не са успели да изгледат индивидуалните конкурси – за стрелба от линията за наказателни удари, по забивки и за стрелба от зоната за три точки:

На вниманието и на всички, които не са успели да гледат награждаването в края на турнира:

Благодарности още веднъж на всички, без които този турнир нямаше да стане реалност!

На вашето внимание представяме обръщение, публикувано в официалната Фейсбук страница на Спорт и здраве (Кърджали):

„Кучетата си лаят, керванът си върви“! Това е нашето лирично отклонение и който както ще да го тълкува!

Иначе, Вие от НАЛБ за пореден път доказахте, че сте номер едно в сферата, в която оперирате и че може да Ви се има пълно доверие, когато става въпрос за организиране на баскетболни мероприятия! Лигата може и да се нарича „Аматьорска“, но когато отношението и действията на участниците и организаторите в нея са изтъкани „от любов към играта“, неминуемо професионализмът излиза на преден план! Това бе и основното, което ни накара, нас, от БК „Спорт и здраве“ Кърджали отново да стегнем куфарите и да пропътуваме дългото разстояние до КК „Камчия“! А именно, за да се включим и да допринесем с участието си за Вашата инициатива, а в случая и наша кауза – заедно да спасим и възродим поочукания в последните години, благодарение на действията или бездействията на родната ни баскетболна федерация, любим на поколения българи спорт, магията наречена баскетбол!

А когато нещата се правят с любов и искрен ентусиазъм чудесата ще се случат рано или късно! Та нали е казано, че „любовта ще спаси света“! Въпреки че всеки спорт в последно време е силно комерсиализиран и изисква отделянето на много средства, Вие от НАЛБ ни показахте, че всеки, който обича баскетбола, заделяйки малка сума пари, може да участва в съревнования и да практикува и консумира емоции!

Вижда се, че развитието на любимата ни игра върви по план и благодарение на дръзките Ви планове и идеи, и давайки ни отново поле за изяви, съвсем скоро по училищните дворове подрастващите отново ще замръкват под баскетболните кошове, а спортните зали ще са пълни с почитатели!

Благодарим Ви за перфектните условия за игра, които, организирайки турнира в КК „Камчия“, ни предоставихте! Продължавайте да надграждате свършеното до момента и да развивате както НАЛБ като организация, така и баскетбола в България! А за да се случи това необходимо условие е да бъдем постоянни, както ние като участници, така и Вие като организатори! В този ред на мисли: До скоро и до нови срещи! Може да разчитате на нас за в бъдеще! Ние вече сме Ваши приятели!

Благодарим сърдечно за милите думи и поздравяваме отбора на Спорт и здраве (Кърджали), който записа първата си победа в Националната аматьорска лига по баскетбол, а след това остана и на крачка от бронзовите медали, губейки спора за трето място с едва една точка!

НАЛБ ТИЙМОт екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол благодарим на всички участници в турнира на НАЛБ в Източна България!

Благодарим за положителното отношение от страна на всички участници и фенове! Благодарим за доверието! Благодарим за това, че за пореден път ни показахте, че всичко, което правим си струва!

След изключително успешния турнир на НАЛБ в Южна България и 12-те отбора, които взеха участие в него, вероятно се очакваше подобна бройка участници да има и в останалите региони, в които от Националната аматьорска лига по баскетбол предстоеше да организираме турнири.

Трябва да признаем и че предварителният интерес към начинанието ни в Източна България беше огромен. След това на преден план се появиха и много от тези, от които ако поискате съвсем искрен отговор на въпроса: „Какъв е смисълът на съществуването ви?“, то ще получите: „Да пречим на развитието на НАЛБ!“.

И страшното дори не е, че държавата и различни фирми дават средства, за да се случва това нещо. Страшното е, че има хора, които се доверяват на празни обещания, а не на работа, действия и факти.

Можем само да се надяваме, че в 21-и век хората, които позволяват някой да им казва какво и как да правят, какво да харесват, какво да не харесват, как да живеят, са незначителен брой.

Нека горните редове по никакъв начин не бъдат приети като съжаление за нещо. Напротив. Радваме се и ще се радваме, че в НАЛБ участват само и единствено хора, които са убедени, че го искат. И които притежават необходимото достойнство, за да не позволяват някой да им казва как да живеят.

Когато нещо се развива добре, неминуемо то става трън в нечии очи. Очи, свикнали да гледат и можещи да виждат само в задкулисие. Действащи по стари, но в определени случаи очевидно актуални методи.

Нямаше да направим това лирично отклонение, ако след предварителния огромен интерес, някои от тези, които го оттеглиха мотивираха действието си със „забрана“. За нас, като свободомислещи хора, това звучи меко казано странно.

Въпреки това, трябва да признаем, че 5-те отбора, които взеха участие в турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Източна България, бяха истински комплимент за нас. Това беше първото ни официално събитие в Източна България. Всички участници останаха изключително доволни. В залата по време на всички мачове имаше и много деца. Много от участниците могат да се похвалят и с невероятни семейни изживявания благодарение на турнира.

За 3 дни в Камчия проведохме 14 срещи + 3 индивидуални конкурса. Положителното настроение не напусна никого по време на целия турнир. Забавлението беше на изключително ниво. Баскетболът беше на пиедестал.

Абсолютно всичко си струваше. Намерихме нови приятели и съмишленици. Затвърдихме и много стари приятелства. Направихме всячески опити да „предадем любовта към играта нататък“. Вярваме, че спомогнахме това да се случи. Получихме изключителни оценки за работата си. Преборихме се с всички трудности. ЗАЕДНО отново показахме, че баскетболът ни заслужава повече.

Източна България, благодарим! За нас беше чест!