Брайън Хорнек – MVP на десетия кръг във II дивизия

729

Брайън Хорнек от отбора на Джобтайгър Дюдс е най-полезният състезател на десетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Хорнек ще получи наградата си в Неделя, на 10.12.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Фитстоун от 21:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Джобтайгър Дюдс заема осмо място във временното класиране във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Въпреки че е с баланс от 4 победи и 6 загуби, трябва да отбележим, че 5 от 6-те загуби на Джобтайгър Дюдс са с до 4 точки разлика (1 загуба с 1 точка разлика, 2 загуби с по 2 точки разлика, 1 загуба с 3 точки разлика и 1 загуба с 4 точки разлика). Повече от явно е, че тимът е конкурентен на най-силните отбори в дивизията. Много често, когато говорим за Джобтайгър Дюдс, става дума за отличния мениджмънт на тима. 2 години след създаването си и без по никакъв начин да прескача етапи на развитие, смело можем да заявим и че Джобтайгър Дюдс е един от най-добрите отбори във втора дивизия, въпреки отрицателния баланс в момента. През настоящия сезон тимът разполага с много качествен състав, като за това говори и фактът, че Брайън Хорнек е третият индивидуален призьор на Джобтайгър Дюдс за сезона. В десетия кръг отборът на Джобтайгър Дюдс се наложи над Виваком с 84:73. Хорнек изигра изключителен мач, завършвайки с 16 точки (8/10 за 2 точки), 12 борби (6 в нападение), 5 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 32. Той престоя на терена малко повече от 32 минути. 178-сантиметровият плеймейкър се включва в Джобтайгър Дюдс през сезон 2016/2017 благодарение на драфта на НАЛБ, като е поредното невероятно попълнение за тима от драфта. Тук отново правим препратка и към добрите думи за отличния мениджмънт на тима. За 16 мача през миналия сезон американецът записва средни показатели от 6.4 точки, 7.8 борби, 3.1 асистенции, 1.6 откраднати топки, 0.1 чадъра и среден коефициент от 9.0 за 25.5 минути на терена. През сезон 2017/2018 32-годишният състезател е играл в 5 мача до момента, като демонстрира чувствителен прогрес, завършвайки средно с по 11.2 точки, 7.2 борби, 4.6 асистенции, 1.8 откраднати топки, 0.8 чадъра и среден коефициент от 17.4 за 26.1 минути на терена. И така напълно заслужено роденият в Старквил, Мисисипи Брайън Хорнек достига до първото си индивидуално отличие след 21 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол. Награда, която освен за отличните качества на Хорнек, е поредният комплимент и за дейността на Джобтайгър Дюдс като цяло.

Интересен факт е, че Брайън Хорнек не е на първо място в класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Бонев от София Ентъртейнмънт. Той постигна коефициент от 35, а тимът му се наложи над Кучетата от Младост Б с 12 точки разлика. По този начин Бонев събра 23 точки за класацията. Бонев обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението на Иван Бонев обаче също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил, а добрите му изяви съвсем не остават незабелязани – достатъчно красноречиво говори фактът, че Бонев е единственият състезател в дивизията, който е бил номер едно в класацията за MVP на кръга повече от веднъж – цели 3 пъти. Втори е Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс с 21 точки (коефициент от 32 и победа на тима му с 11 точки разлика над Виваком). Топ 3 допълва Павел Весели отново от отбора на Джобтайгър Дюдс с 19 точки (коефициент от 30). С по 18 точки за класацията са Симеон Иванов от Рапидо Куриери (коефициент от 26 и победа на тима му над Дървоядите с 8 точки разлика) и Стефан Пенков от Фитстоун (коефициент от 30 и победа на тима му с 12 точки разлика над Компир).

За историята:

Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Брайън Хорнек (Джобтайгър Дюдс)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Иван Бонев от София Ентъртейнмънт – 35. Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен са с по 32, а с коефициент от по 30 останаха Павел Весели от Джобтайгър Дюдс и Стефан Пенков от Фитстоун.

Най-много точки в кръга вкара Павел Весели от Джобтайгър Дюдс – 30. Братята Николай Рътаров и Симеон Рътаров от Компир са с по 27. Четвърти е Иван Иванов от Виваком с 25. След тях са Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен и Делян Ценков от София Ентъртейнмънт, които отбелязаха по 24 точки.

Най-много борби в кръга овладя Иван Томов от Кучетата от Младост Б – 19. На второ място е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 18. С по 16 са Стефан Пенков от Фитстоун и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен. Симеон Иванов от Рапидо Куриери и Станислав Петров от Кралете са с по 15 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Иван Иванов от Фитстоун и Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен – по 11. След тях с по 8 се нареждат Асен Милушев от Паляците и Петромил Терзиев от Атлетик 95 Куклен. Боян Гагов от Паляците, Теди Буков и Даниел Илчев от София Ентъртейнмънт са с по 7 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Светослав Петров от Монстарс с 6 откраднати топки. Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс и Станислав Петров от Кралете са с по 4. След тях са Стефан Попиванов от Дървоядите, Симеон Иванов от Рапидо Куриери, Калин Златанов от Паляците, Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс, съотборниците Петромил Терзиев и Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен, както и Данаил Симеонов от Кучетата от Младост Б, които завършиха с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 5 чадъра. След него са Димитър Колев от Дървоядите и Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б с по 3. Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс приключи с 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на седмия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Борис Станков от Джобтайгър Дюдс получи наградата си.

Най-полезният състезател на деветия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Александър Герин от Компир също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Борис Станков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Александър Герин (Компир)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG