Бранислав Алексов – MVP на петнадесетия кръг във II дивизия

757

Бранислав Алексов от отбора на ТН Машини е най-полезният състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Алексов ще получи наградата си в Събота, на 03.02.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост Б от 16:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

След като допусна първата си загуба в четиринадесетия кръг, отборът на ТН Машини се връща към победите. Тимът заема първото място във временното класиране във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 с баланс от 14 победи и 1 загуба. В петнадесетия кръг отборът на ТН Машини се наложи над Монстарс-ГоуТуАдминс с 80:79 в истински баскетболен спектакъл, изпълнен с множество обрати, драматични моменти и неяснота относно крайния победител до последната секунда. Отлично за ТН Машини се представи Бранислав Алексов. Той е единственият състезател в тима, който дебютира в НАЛБ през настоящия сезон. 24-годишният състезател обаче игра като истински ветеран, демонстрирайки огромна класа. Той престоя на терена по-малко от 26 минути, за които се отчете с 23 точки (4/7 за 2 точки и 5/9 за 3 точки), 10 борби и 6 асистенции за коефициент от 33. Отличната стрелба на ТН Машини от зоната за 3 точки се оказа и едно от разковничетата за крайния изход на срещата. Тимът има реализирани 13 тройки, а Монстарс-ГоуТуАдминс – едва 1. За оспорваността на срещата говори и фактът, че въпреки 12-те отбелязани тройки повече от ТН Машини, състезателите на ТН Машини имат общ коефициент с 9 по-нисък от тези на Монстарс-ГоуТуАдминс, които от своя страна имат с 12 борби повече. Друг интересен факт е, че срещата започва с 11:0, а след това и 15:2 за Монстарс-ГоуТуАдминс. Водачеството в двубоя се сменя цели 14 пъти, като отборът на ТН Машини е имал преднина в почти 19 минути, а този на Монстарс-ГоуТуАдминс – в малко повече от 19. Състезателите на ТН Машини, които са се включили от пейката обаче имат реализирани 50 точки (от 80 на отбора), докато тези на Монстарс-ГоуТуАдминс имат едва 11. Роденият в Димитровград Бранислав Алексов пък е отбелязал почти половината от тези „точки от пейката“ за своя тим. До момента през сезона той има 8 мача, в които се отчита с по 7.6 точки, 6.6 борби, 1.6 асистенции, 0.8 откраднати топки и 0.3 чадъра за 21.2 минути на терена. И така след едва 8 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено Бранислав Алексов вече може да се похвали с първото си индивидуално отличие. Несъмнено отборът на Фитстоун, който вече носи името ТН Машини, може да бъде горд с поредното постижение на състезател в тима. А имайки предвид дълбочината в състава представителите на ТН Машини определено могат да бъдат щастливи, че пореден състезател в отбора разкрива отличните си умения. Нещо, което може да бъде само от полза за тима за в бъдеще.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събраха Бранислав Алексов от ТН Машини и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен. Алексов постигна коефициент от 33, а тимът му се наложи над Монстарс-ГоуТуАдминс с 1 точка разлика. По този начин Бранислав Алексов събра 32 точки за класацията. С 32 точки е и Веселин Филчев (коефициент от 42 и победа на тима му с 10 точки разлика над Рапидо Куриери). Според правилата описани ТУК, при равенство на върха в класацията за най-полезен състезател на кръга, водеща е по-малката разлика, с която отборът на единия състезател побеждава. Това е причината Алексов да стигне до материалната награда, а не Филчев. За Веселин Филчев обаче остава признанието, че той също ще бъде вписан като най-полезен състезател на кръга, като постижението е отразено и в индивидуалния му профил, а е и поредното доказателство за изключителните му качества. На трето място е Жулиен Живков от Кралете с 18 точки (коефициент от 22 и победа на тима му над Джобтайгър Дюдс с 4 точки разлика). С по 16 точки за класацията са Христо Владимиров от Паляците (коефициент от 25 и победа на тима му с 9 точки разлика над Дървоядите) и Иван Томов от Кучетата от Младост Б (коефициент от 28 и победа на тима му с 12 точки разлика над Виваком).

За историята:

Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Бранислав Алексов (ТН Машини), Веселин Филчев (Атлетик 95 Куклен)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен – 42. На второ място е Бранислав Алексов от ТН Машини с 33. Трети е Денис Василев от Монстарс-ГоуТуАдминс с 29. С коефициент от 28 е Иван Томов от Кучетата от Младост Б, а Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс е с 26.

Най-много точки в кръга вкара Симеон Рътаров от Компир – 32. С по 28 са Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс и Денис Василев от Монстарс-ГоуТуАдминс. На четвърто място е Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен с 25. Бранислав Алексов от ТН Машини отбеляза 23 точки.

Най-много борби в кръга овладя Джордже Даскалович от Паляците – 18. Втори със 17 е Иван Томов от Кучетата от Младост Б. Топ 3 допълва Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен с 15. Руслан Брезов от Дървоядите и Симеон Рътаров от Компир завършиха с по 14 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от ТН Машини – 8. На второ място е Станой Георгиев от Монстарс-ГоуТуАдминс със 7. След тях са Радослав Романов от Дървоядите, Константин Близнаков от Джобтайгър Дюдс, Калин Петков от Компир, съотборниците Марио Юруков и Иван Бонев от София Ентъртейнмънт, Бранислав Алексов от ТН Машини и Борис Тодоров от Виваком с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Атанас Иванов от Виваком с 6 откраднати топки. С по 5 са Димитър Колев от Дървоядите, Теодор Велчев от Рапидо Куриери и Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б. Топ 5 допълва Калин Златанов от Паляците с 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б с 4 чадъра. След него с по 3 се нареждат Иван Бонев от София Ентъртейнмънт и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен. Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс и Денис Василев от Монстарс-ГоуТуАдминс останаха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Георги Мишев от Монстарс-ГоуТуАдминс получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Борис Станков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Александър Герин (Компир)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Брайън Хорнек (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Джордже Даскалович (Паляците)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Мартин Бянков (Кралете)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Джордже Даскалович (Паляците), Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Георги Мишев (Монстарс-ГоуТуАдминс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG