Велико Търново е първият шампион на НАЛБ в Централна България

851

НАЛБОтборът на Велико Търново спечели титлата на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България за сезон 2015/2016!

На 19 Юни 2016 година завърши първенството на НАЛБ в Централна България (то стартира на 17 Януари). След изключително драматична финална серия отборът на Велико Търново се наложи над съгражданите си от Перестройка с 2:0 победи, като по този начин след първото място в редовния сезон, Велико Търново спечели и титлата. Трябва да отдадем заслуженото на всички участници в Централна България през настоящия сезон. Трябва да отбележим и че вторият финален мач завърши с 1 точка разлика в полза на шампионите.

Перестройка (Велико Търново)Разбира се, адмирации за отбора на Перестройка (Велико Търново), който не се предаде нито за миг и малко не му достигна да прати финалната серия в трети мач.

Отборите на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Политехника (София) загубиха полуфиналните си серии (съответно от Перестройка (Велико Търново) и Велико Търново) с по 1:2 победи, което отново говори за оспорваността на шампионата.

Политехника (София)В серията за трето място тимът от София се наложи над този от Троян с 2:0, с което си извоюва бронзовите медали.

На първите 3 тима са добавени постиженията им в отборните им профили, както и в индивидуалните такива на всички картотекирани състезатели за съответния шампионат в съответния отбор.

Централна България, Сезон 2015-2016, Крайно класиранеЕто го и крайното класиране в първенството на НАЛБ в Централна България за сезон 2015/2016:

1. Велико Търново
2. Перестройка (Велико Търново)
3. Политехника (София)
4. Ти Ес Ди Сървисиз-Троян
5. Чардафон-Орловец (Габрово)
6. Академик Свищов

В тази статия няма да отличим никого персонално. Индивидуалните статистики на всички състезатели в шестте тима са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му. Съвсем скоро очаквайте и информация относно индивидуалните призьори в плейофите + топ 5 във всяка категория.

НАЛБ - Централна БългарияБаскетболният маратон в Централна България, който продължи повече от половин година, завърши. Това беше първият сезон в региона, като инициативата на НАЛБ и Българското баскетболно общество със сигурност няма да спре дотук.

Изказваме сърдечни благодарности на Академик Свищов, Чардафон-Орловец (Габрово), Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Политехника (София), Перестройка (Велико Търново) и Велико Търново за участието, коректното отношение и желанието любовта към баскетбола да се разпространява!

Изказваме сърдечни благодарности на всички, които ни помогнаха през настоящия сезон да се проведат срещи в Габрово, Троян, Велико Търново и Севлиево! Вярваме, че през предстоящия сезон отново ще има срещи както в тези градове, така и в други.

Изказваме сърдечни благодарности на всички местни медии, които спомогнаха за разпространяване на идеята и също дадоха своя дан за каузата, която преследваме!

Изказваме сърдечни благодарности на Българското баскетболно общество! Организация, без която първият сезон на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България нямаше да бъде факт.

Велико ТърновоЕто ги и имената на шампионите, които остават в историята на НАЛБ като първите триумфирали с титлата в Централна БългарияВелико Търново, сезон 2015/2016: Явор Маринов, Стилиян Димитров, Митко Митков, Иван Чолаков, Георги Павлов, Евгени Василев, Стефан Млъзев, Георги Обретенов, Пламен Илиев, Максим Алексиев, Найден Найденов. Треньор: Явор Маринов

Централна България - ПубликаИнтересът към финалните срещи, а и не само, определено беше огромен, като искрено се радваме, че чрез първенството на НАЛБ в Централна България докоснахме и много хора, които при други обстоятелства може би нямаше да имат допир до любимата ни игра.

Въпреки че всяко начало е трудно и от НАЛБ напълно осъзнаваме, че първенството в Централна България е далече от нивото, на което бихме искали да го виждаме в организационен план, трябва да признаем, че вярваме, че този проект едва сега стартира и тепърва ще търпи сериозно развитие. Несъмнено сме изключително мотивирани да работим все по-сериозно, тъй като виждаме желанието и интереса на толкова много ентусиасти в региона.

Пътят за НАЛБ в Централна България е само един – напред и нагоре. Знаем, че няма да бъде лесно, знаем, че имаме много работа, но знаем и че си струва.

Благодарим на всички участници, които ни се довериха в първия сезон от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България!

Велико ТърновоОпределено инициативата на НАЛБ в Централна България предизвика куп радостни усмивки и положителни емоции, което определено ще бъде още една от сериозните ни мотивации да развием проекта. И още веднъж – честито на Велико Търново!

Пътят оттук нататък няма да бъде лек, но за сметка на това повече от всякога сме убедени, че си струва. Благодарим още веднъж! За нас беше чест!