Вижте структурата, която ще движи НАЛБ оттук нататък

1112

СтруктураСезон 2015/2016 е петият за Националната аматьорска лига по баскетбол.

Развитието през последните години е изключително сериозно, като неслучайно някои медии дадоха прозвището на НАЛБ „най-бързо развиващата се спортна организация в България“. Разбира се, целият екип на НАЛБ е изключително щастлив от развитието и положителните оценки. Това всичко обаче означава и огромна отговорност. Отговорност, която изисква и увеличаване на човешкия ресурс в екипа. Човешкият ресурс, който е една от основните съставки, водещи до успехите на НАЛБ.

Както се вижда на снимката, структурата, която беше изградена с цел развитието на НАЛБ да е максимално устойчиво, не е никак проста. И докато НАЛБ стартира преди 4 години благодарение на ентусиазма на няколко души, сега в екипа на НАЛБ само за град София, които са ангажирани под една или друга форма с организационна дейност има над 50 души! Разбира се, всички от екипа на НАЛБ са хора със сериозно образование и сериозни професии, като всеки желаещ може да се запознае и с кратката биографична справка на всички тези лица (до няколко дни ще бъде добавена информацията и за тези, за които все още няма). Над 50 души са част от NALB TEAM, и то без да броим Приятелите на НАЛБ (почти 60 към момента), които също са показали с действия и/или с отношение, че подкрепят каузата на НАЛБ (списък, който се надяваме да става все по-дълъг). Разбира се, трябва да споменем и че екипът към настоящия момент включва само хора в София, а съвсем скоро към него ще се присъедини и екипът на НАЛБ в Габрово.

В секцията За нас, освен да прочетете за развитието на НАЛБ през годините и да видите кои сме ние, вече ще можете да намерите подробна информация и за всяко звено от структурата.

Това, което е ново и за което писахме още през месец Юли, когато стартира записването за сезон 2015/2016 на НАЛБ в София, е наличието на Комисии.

Целта на Комисиите е да бъдат коректив на ръководството на НАЛБ. Те са съставени от състезатели в НАЛБ, които през годините са показали лоялност, изключителна подкрепа към каузата, отлично отношение, коректност и трезва мисъл. По този начин доказани състезатели ще контролират развитието на НАЛБ да бъде такова каквото си представя не само ръководството на НАЛБ, ами и всички, които наистина подкрепят идеята. Нови членове ще могат да бъдат добавяни по предложение на членовете на всяка от Комисиите, като е напълно възможно и дори съвсем вероятно съставът на всяка Комисия да бъде увеличаван с всеки следващ сезон. За момента членовете на Комисиите са поканени от всеки отбор, който е играл в поне два турнира в НАЛБ (първенство/турнир за купата) и/или е афиширал амбиции да продължи да бъде част от НАЛБ. От никой отбор не е поканен повече от един състезател като член на дадена Комисия, като правим уточнение, че отборът, към който даден състезател принадлежи, се счита този, за който е играл в първенството през сезон 2014/2015.

Дейността на трите Комисии е неразривно свързана, но все пак ето с какво ще се занимава всяка малко по-конкретно:

Комисията по прием на заявки ще разглежда всеки един списък за картотека преди съставът на даден отбор да бъде публикуван в сайта на НАЛБ. Комисията има право да не допуска състезатели и/или отбори в името на това идеята за НАЛБ да остане такава каквато е в мечтите ни.

Дисциплинарната комисия ще се занимава с всички дисциплинарни прояви по време на мероприятията на НАЛБ.

Комисията по контестации пък ще разглежда всички получени контестации от отбори в НАЛБ.

Другото ново в структурата, което вече ще е още по-подредено, е наличието на Информационно обслужване (Връзка с външни медии, Поддръжка и актуализация на сайт, Фотозаснемане, Журналистика, Видеозаснемане).

Комисията по обучение и назначения ще се занимава както с обучението, така и с нарядите за всички длъжностни лица, обслужващи срещите от НАЛБ.

Разбира се, дори е излишно да споменаваме, че както винаги, всяко едно мнение ще бъде изключително важно за нас.

Вярваме, че необходимата подготовка за най-успешния сезон в историята на НАЛБ е налична! Пожелаваме успех на всички новосъздадени Комисии! Пожелаваме успех на абсолютно всички длъжностни лица и въобще на всички, които под една или друга форма правят нещо положително за Националната аматьорска лига по баскетбол!