Завърши първият сезон на Софийската ученическа лига по баскетбол

861

Софийска ученическа лига по баскетболВчера, 27.02.2015 година, завърши дебютният сезон 2014/2015 на Софийската ученическа лига по баскетбол към Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да откриете всички резултати от първенствата при юношите и девойките, а ТУК можете да откриете и крайните класирания. ТУК пък можете да видите снимки от последните мачове за този сезон.

Още от сезон 2013/2014 от НАЛБ имахме идея да засилим дейността си сред учениците все повече. Знаем при какви условия се играят ученическите мачове. Знаем, че за съжаление един ученик с 1-2-3 мача годишно, които се играят в салони с размерите на стаи и чиято продължителност не надвишава 30 минути, няма как да „вземе“ това от спорта, каквато на хартия е целта. Излишно е да споменаваме, че към термина „отбиване на номера“ отлично спада и обслужването на срещите.

От сезон 2014/2015 стартирахме Софийската ученическа лига по баскетбол към НАЛБ. Включиха се 4 училища. Поставихме си за цел обслужването на срещите да е на най-професионално ниво, двубоите да се играят в зали с отлични условия, администрацията на лигата също да е на най-високо ниво, мачовете да са достатъчно, състезателите да „вземат“ от спорта това, което би трябвало и всичко това да протича в една изключително приятелска и изцяло баскетболна атмосфера. Смятаме, че успяхме да постигнем целите си за настоящия сезон. Разбира се, надяваме се на по-мащабен следващ сезон, за да могат повече деца да се докоснат до магията на баскетбола.

СМГИ при момичетата, и при момчетата спечели отборът на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ със Станислав Алачев начело. При момичетата наградата за най-полезен състезател в шампионата отиде при Елена Додева от СМГ.

При момчетата на второ място завърши отборът на Националната финансово-стопанска гимназия със Станимира Златкова начело. Интересен факт беше, че в последния кръг отборите на НФСГ и СМГ се изправиха един срещу друг в своеобразен финал. Срещата беше изключително оспорвана, но в крайна сметка юношите на НФСГ не успяха да запазят преднината си, която имаха на почивката.

При момчетата на трето място завърши Англо-Американското Училище – София, а на четвърто – Американския колеж в София. При момичетата втори стана отборът на AAS, а трети – този на ACS.

Благодарности на отборите на СМГ и НФСГ за участието и коректността! Сърдечни благодарности на AAS и ACS за съвместната дейност, гостоприемството и възможността всичко това да стане реалност!

НАЛБПрез настоящата кампания, както винаги, ще подкрепим още много ученически турнири и не спираме дотук. Надяваме се и че още през следващия сезон успехите на Софийската ученическа лига по баскетбол към НАЛБ ще бъдат много по-големи!

Благодарности на всички замесени още веднъж! За нас беше истинско удоволствие и чест да сме част от подобна инициатива! Убедихме се и че е наистина безценно да виждаш пламъка в очите на децата, благодарение на играта, която е пленила всички ни. Благодарим за подкрепата на всички!