Започва записването за сезон 2015/2016 в НАЛБ!

1343

НАЛБЗапочва записването в Националната аматьорска лига по баскетбол за предстоящия сезон 2015/2016 в град София!

Сезон 2015/2016 е петият пореден за НАЛБ. След изключително успешния сезон 2014/2015, сега е време да погледнем напред към един още по-добър сезон.

Записването стартира днес и продължава 2 месеца – до 18 Септември 2015 година, 22:00 часа. За първите записани отбори ще има изненади, като колкото по-бързо станат ясни участниците, толкова по-рано ще могат да се оформят и отделните дивизии според класирането от сезон 2014/2015.

Искаме да уверим всички настоящи и бъдещи участници, че няма да се откажем от пътя, по който сме поели. Няма да се откажем да правим нещо въпреки цялата система. Продължаваме да следваме концепцията си и да правим всичко възможно всеки мач да се превръща в баскетболен празник, организацията да е на високо ниво, всичко да е коректно, правилно, принципно и прозрачно, а и на участниците да се предоставят оптимални условия. Баскетболът заслужава нещо много повече от действителността, в която се намира. Правим и ще продължаваме да правим всичко възможно НАЛБ да е свежият въздух в българския баскетбол. Искаме и да обясним, че ние нямаме нищо против която и да е баскетболна организация, в която ръководителите се опитват да правят нещо в името на баскетбола, а не просто за себе си. НАЛБ не е ничия опозиция. НАЛБ обаче се разграничава от цялата простотия в баскетбола ни. НАЛБ не иска да има нищо общо с хората от „системата“, които доведоха любимия ни спорт до това ниво.

Използваме възможността да благодарим за всички поздравления за изминалия сезон! Благодарим и за харесванията в страницата на НАЛБ във Фейсбук, които вече гонят 8000 – което пък прави НАЛБ не просто най-харесваната баскетболна организация в България, но и един от лидерите въобще в спорта!

Кои сме ние?

В секцията За нас можете да прочетете повече по въпроса. Съвсем скоро предстои и да бъде представена структурата, която ще управлява НАЛБ оттук нататък, в която официално ще бъдат въвлечени и доста участници.

Във връзка с множество запитвания от страна на състезатели без отбори, през сезон 2014/2015 в сайта на НАЛБ беше създадена секцията Драфт, която е едно допълнително улеснение за всички желаещи да играят баскетбол. Макар и без подобна секция в сайта, от НАЛБ създадохме няколко чисто нови отбора от напълно непознати хора през изминалите сезони.

Как да се включите в драфта?

За да се включите в драфта, просто следвайте някой от методите за комуникация, описани в секцията с Контакти.

Какви са условията?

ТУК можете да се запознаете с Наредбата на НАЛБ за сезон 2015/2016.

Овергаз Арена остава първа опция за зала, като се надяваме, че в най-скоро време ще бъде уточнено и коя друга зала в София ще бъде ползвана при необходимост (като идеята е тя да не отстъпва откъм условия на Овергаз Арена).

Във всеки отбор отново могат да бъдат картотекирани до 18 състезатели, които не са картотекирани в мъжки или женски отбор към която и да е национална федерация. Друго важно условие е състезателите да имат навършени 18 години, като изключение се прави за до трима състезатели в отбор. Това е така заради многобройните запитвания от страна на непълнолетни състезатели и нищожните възможности за изява в първенствата за подрастващи.

От този сезон вече има и възможност за трансфери по време на сезона, като от всеки отбор право да напуснат на полусезона имат до двама състезатели.

След като през втората половина на завършващата кампания от НАЛБ заснехме много голяма част от срещите, се проведе гласуване сред участниците през сезон 2014/2015, като беше решено всеки един мач да бъде записван. Видеозаписите ще могат да бъдат намирани в канала на НАЛБ в YouTube, във Фейсбук страницата на НАЛБ, в сайта на НАЛБ, а част от срещите могат да бъдат предавани и на живо в канала на НАЛБ в Ustream.

Абсолютно всичко от сезон 2014/2015 се запазва, като над него единствено ще се надгражда. Всеки състезател ще има свой профил с подробни данни в сайта на НАЛБ, от всеки мач ще има снимки, вече и видео, статистика (включително на живо), предстоят и много изненади, включително и още подобрения в сайта.

Продължаваме и с наградите за най-полезен състезател на всеки кръг, като подобни награди ще има за всяка дивизия.

Всеки състезател в НАЛБ има състезателна карта, която освен хубав спомен, ще продължи да служи и за все повече отстъпки в различни магазини. ТУК можете да прочетете за най-новата ни инициатива в тази връзка.

Таксата от 120 лева на среща, която е описана в Наредбата, е валидна за момента, като увеличението е продиктувано от задължителния характер на видеозаписите от всеки мач. Продължаваме да правим всичко възможно част от таксата да бъде покрита чрез външно финансиране. В четирите си сезона до момента НАЛБ е изцяло самоиздържаща се организация. Вярваме, че вече имаме предпоставки за намиране на спонсори повече от всякога. С други думи, таксата може да бъде намалена преди или по време на сезона, но със сигурност няма да бъде увеличена.

Отново ще има и турнир за купата, турнири 3х3, Мач на звездите, конкурси, игри и много други. Скоро се надяваме, че ще имаме възможността да съобщим и за нови инициативи, по които ще работим.

Постарали сме се в Наредбата да бъде описано всичко изключително подробно и ясно, но сме на разположение при въпроси.

Представителите на всеки записан отбор ще бъдат добавени в организационната група на НАЛБ във Фейсбук. Всеки ще може да дава предложения и идеи за подобряване на Наредбата. Не е тайна, че преди всеки сезон до момента се нанасят доста корекции след предложения на бъдещите участници.

Разбира се, въпреки че съвсем скоро официално в управлението на НАЛБ ще бъдат въвлечени доста участници, ще продължаваме да търсим постоянна обратна връзка от абсолютно всички. През сезон 2014/2015 направихме това и чрез проучване и съвместно с маркетингова агенция. Резултатите са повече от красноречиви. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

Кога започваме?

Техническата конференция преди началото на сезона ще се проведе към края на месец Септември, като допълнително ще бъде уточнена датата, часът и мястото на събитието. Идеята е сезонът в НАЛБ да стартира през последната седмица на Септември или най-късно през първата седмица на Октомври.

Как да се запишете за участие?

ТУК можете да намерите заявката за участие, която трябва да бъде попълнена и изпратена на имейл us_nalb@abv.bg. След това ние ще се свържем с вас.

Новото във формуляра е, че всеки трябва официално да декларира дали е наследник на участник в НАЛБ от сезон 2014/2015. Това би улеснило драстично разпределението на отборите в дивизии.

Какви документи са необходими за картотекиране?

ТУК можете да намерите списъка за картотека, който трябва да бъде попълнен и подписан от ръководителя.

ТУК можете да намерите декларацията за участие. Такава трябва да бъде представена от всеки състезател.

ТУК пък можете да намерите декларацията за участниците под 18-годишна възраст. Тя трябва да бъде попълнена от техните родители.

Последният необходим документ е медицинско удостоверение, издадено от правоспособен лекар, в което да става ясно, че състезателят няма проблеми да участва в баскетболните срещи в НАЛБ.

Таксата за картотека на състезател, който е участвал в НАЛБ, е 10 лева. Таксата за картотека на нов състезател (такъв, който не е участвал в първенствата на НАЛБ до момента) е 20 лева. На новите състезатели се издава състезателна карта, с която, както стана дума, се ползват различни отстъпки в търговски обекти. Всеки отбор трябва да картотекира между 10 и 18 състезатели.

ТУК пък можете да намерите тимовия лист, какъвто трябва да се предоставя преди всяка среща. В него се попълват имената и номерата на състезателите, които ще вземат участие в дадената среща.

Всички тези документи, включително и преведените Официални баскетболни правила, както и Официалните тълкувания към правилатаможете да намерите в долното меню на сайта, като те ще бъдат на свободен достъп през целия сезон.

За повече информация можете да посетите и Фейсбук страницата на НАЛБ – https://www.facebook.com/NALB.BG

Ако имате някакви въпроси, можете да пишете на имейл us_nalb@abv.bg или да се обадите на някой от следните телефони: 0889 862 033 / 0894 262 838 (Мартин Механджиев).

Постоянно ще ви информираме както за броя записали се участници, така и за всякакви новости около НАЛБПродължаваме заедно! От любов към играта!