Идеалната петица в III дивизия, София, сезон 2016/2017: Константин Касъров, Иван Паничерски, Петър Данчев, Момчил Маринов, Радослав Йорданов

599

Идеална петица, трета дивизияПродължаваме с обявяването на индивидуалните награди от редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017.

Припомнете си какво обявихме до този момент:

Награди за спортсменство

Трета петица в I дивизия

Втора петица в I дивизия

Идеална петица в I дивизия

Призьорите в I дивизия

Трета петица във II дивизия

Втора петица във II дивизия

Идеална петица във II дивизия

Призьорите във II дивизия

Трета петица в III дивизия

Втора петица в III дивизия

Какъв е регламентът за идеалните петици?

Общият коефициент на всеки състезател, постигнат в редовния сезон, се умножава по коефициента на отбора.

По този начин всеки състезател има шанс да попадне в идеалните петици, но отборите, които са се класирали на по-предно място логично имат предимство.

Ползва се общият коефициент на състезателите от всичките им мачове, а не средният такъв, с идеята да се стимулира постоянството и в петиците да не попадат играчи, които са изиграли малък брой мачове през сезона (или най-малкото това да е по-трудно). Освен това, умножаването с коефициентите на отборите, в случай че се ползват средни коефициенти на състезателите, се превръща до голяма степен в безпредметно.

Ето ги и коефициентите на отборите от редовния сезон:

1. Волтрон – 1.00
2. Фантомс – 0.97
3. Атлетик 95 Куклен – 0.94
4. Блу Девилс – 0.91
5. Кралете – 0.88
6. Топ Тен – 0.85
7. Джедай Мастърс – 0.82
8. Мечките – 0.79
9. Стрийт Бенгърс – 0.76
10. Бойз Фром Да Хууд – 0.73
11. Скравена – 0.70
12. Виваком – 0.67
13. Любимец – 0.64
14. Ботев 2012 Б – 0.61
15. София Скай Уокърс – 0.58
16. Ръш Баскетбол – 0.55

В символичната трета петица попаднаха Антон Начев (Кралете), Владимир Георгиев (Бойз Фром Да Хууд), Денис Христов (Джедай Мастърс), Деян Михов (Кралете), Боян Матраков (Блу Девилс).

Във втората петица пък място намериха Кристиан Милев (Атлетик 95 Куклен), Ангел Братанов (Топ Тен), Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен), Иво Георгиев (Мечките), Калеб Акенс (Фантомс).

А ето я и идеалната петица в трета дивизия в НАЛБ, София, сезон 2016/2017 (състезателите ще получат наградите си преди следващите мачове на своите отбори):

Радослав ЙордановPG: Радослав Йорданов (Волтрон) – 267 (общ коефициент) * 1.00 (коефициент на отбора) = 267.00 точки. Показатели в редовния сезон: 22.2 точки, 3.3 борби, 4.1 асистенции, 2.1 откраднати топки, 0.0 чадъра за 15 мача. Радослав Йорданов се включва в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2015/2016, а вече има доста успехи зад гърба си. Още през същия сезон негов кросоувър е избран от феновете за най-доброто изпълнение за сезона. През настоящия сезон пък печели конкурса за стрелба от зоната за три точки по време на звездния уикенд на НАЛБ, като участва и в мача на звездите. Именно стрелбата от далечно разстояние е най-силното оръжие за 18-годишния Йорданов. През сезон 2016/2017 той подобри рекорда за най-много реализирани тройки в един мач от един състезател, а рекордът му от 14 тройки изглежда доста труден за подобряване. Трябва да споменем и постоянството му, тъй като той не е пропуснал нито един мач за Волтрон. След много силния редовен сезон Радослав Йорданов напълно заслужено достига и до най-ценното си индивидуално отличие до момента.

Петър ДанчевSG: Петър Данчев (Топ Тен) – 372 * 0.85 = 316.20 точки. Показатели в редовния сезон: 26.2 точки, 12.7 борби, 7.4 асистенции, 3.0 откраднати топки, 0.3 чадъра за 13 мача. Петър Данчев играе в Националната аматьорска лига по баскетбол още от сезон 2014/2015, но представянето му през сезон 2016/2017 меко казано не може да се сравни с това от предишните години. Данчев несъмнено намери своето място в Топ Тен и се чувства комфортно като лидер на тима. През сезон 2016/2017 роденият в Плевен състезател успя да стигне до наградата за най-полезен състезател на месеца 2 пъти. Той стана и MVP на мача на звездите, но това, което ще остави може би най-сериозен отпечатък са двата трипъл-дабъла, както и куадрипъл-дабълът, които постигна той. Петър Данчев определено заслужава поздравления за пътя, който извървя, а за качествата му вече достатъчно говорят всички индивидуални награди, които си извоюва през настоящия сезон. Разбира се, тук е поредната заслужена такава.

Иван ПаничерскиSF: Иван Паничерски (Волтрон) – 356 * 1.00 = 356.00 точки. Показатели в редовния сезон: 20.1 точки, 10.4 борби, 2.2 асистенции, 1.5 откраднати топки, 1.1 чадъра за 14 мача. Иван Паничерски бързо си спечели името на един от най-атрактивните състезатели в Националната аматьорска лига по баскетбол. Често негови изпълнения са номинирани за най-атрактивни. През настоящия сезон роденият в Карлово Паничерски стигна на два пъти и до отличието за най-полезен състезател на кръга, но това, с което несъмнено е по-известен, са забивките, с които често радва феновете на своя тим. През настоящия сезон Иван Паничерски дублира титлата си за най-добър забивач, а успеваемостта му при стрелбата за 2 точки е невъобразимо висока. Неслучайно и той генерира толкова високи коефициенти. Присъствието му в тима на Волтрон беше незаменимо през целия редовен сезон, като именно Паничерски беше в основата на успехите в някои от трудните мачове на Волтрон. През миналия сезон попадна във втората петица във втора дивизия, а сега напълно заслужено прави крачка напред и е част от идеалната петица.

Момчил МариновPF: Момчил Маринов (Виваком) – 420 * 0.67 = 281.40 точки. Показатели в редовния сезон: 24.0 точки, 12.3 борби, 3.4 асистенции, 2.9 откраднати топки, 0.6 чадъра за 15 мача. Вероятно присъствието в идеалната петица на състезател от отбор на дванадесето място в редовния сезон и който е успял да запише едва 4 победи в целия редовен сезон би изглеждало немислимо. Прецедент, за който „вина“ има само и единствено Момчил Маринов. Лидерът на Виваком не пропусна нито една среща за своя тим. Той демонстрира изключителните си качества по време на целия редовен сезон и въпреки загубите той не се предаваше, а опитваше да помага на своите съотборници, за да може отборът на Виваком да играе все по-добре. Самият факт, че 186-сантиметровият Маринов стигна 2 пъти до отличието за MVP на кръга (от максимум 4, тъй като отборът му трябва да спечели срещата си в кръга, за да има състезател от тима шанс за приза) и 2 пъти до наградата за най-полезен състезател на месеца говори достатъчно. Момчил Маринов участва и в мача на звездите. Той записа и най-високия общ коефициент от всички състезатели в дивизията и дори сравнително слабият му отборен коефициент не успя да „разклати“ присъствието му в идеалната петица. Тук „заслужено“ вероятно би било малко. Момчил Маринов стартира кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол по мечтан от може би всекиго начин.

Константин КасъровC: Константин Касъров (Волтрон) – 379 * 1.00 = 379.00 точки. Показатели в редовния сезон: 14.1 точки, 14.3 борби, 2.8 асистенции, 1.3 откраднати топки, 2.2 чадъра за 15 мача. Константин Касъров дебютира в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2015/2016. Сезон 2016/2017 обаче е този, в който Касъров разкри напълно потенциала си. Най-напред даде началото на своя проект Волтрон, който се оказа повече от успешен – тимът завърши на първо място в редовния сезон в трета дивизия още в първия си сезон. Нещо, което за нов отбор, и то съставен предимно от много млади състезатели, изглежда много трудно. Константин Касъров демонстрира огромно желание да дава възможност на младите състезатели в тима да се развиват, но не ги остави нито за секунда, когато те имаха нужда от него. Именно той беше в основата на успехите в някои от трудните мачове на Волтрон. А когато говорим за индивидуалните качества на Касъров няма как да подминем факта, че 3 пъти той стига до отличието за най-полезен състезател на кръга през настоящия сезон. По време на турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България през сезон 2016/2017 пък Константин Касъров направи истински фурор, печелейки призове за състезател с най-висок коефициент, най-добър борец и най-добър блокировач. Той присъства и в идеалната петица на турнира, а сега повече от заслужено става част от идеалната петица за втори път в кариерата си в НАЛБ.

Позициите на състезателите показват единствено нашето разпределение в една такава петица – надпреварата е еднаква за всички състезатели в НАЛБ и няма разделение по позиции (PG – плеймейкър; SG – атакуващ гард; SF – леко крило; PF – тежко крило; C – център).

Скоро очаквайте и всички индивидуални призьори в трета дивизия.