Кристиян Наков: Задължително се пробвайте в НАЛБ, супер е!

1067

Кристиян НаковПрез месец Март 2017 година се проведе турнирът на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България за сезон 2016/2017. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

Потърсихме Кристиян Наков от Младост-Босилеград (Сърбия) и го помолихме да ни отговори на няколко въпроса.

Отборът на Младост-Босилеград (Сърбия) записа първото си участие в НАЛБ. Тимът направи истински фурор, тъй като идва от една от страните с най-силен баскетбол в Европа. Наков се е „сблъсквал“ с НАЛБ и по време на турнира за купата на Враца, на който от НАЛБ сме партньори, както и на 3х3 турнира на Техномаркет, на който също от НАЛБ бяхме партньори.

Интервюта след края на турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България за сезон 2016/2017 до момента:

Константин Манов: Турнирът в Южна България беше повече от перфектен в организационен план

На вашето внимание представяме пълното интервю с Кристиян Наков:

Кристиян НаковЗдравей, наскоро завърши вторият турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България. През сезон 2016/2017 той беше повече от успешен, като се включиха цели 12 отбора. Как видя ти турнира на НАЛБ в Южна България за сезон 2016/2017? Като ниво на участниците, в организационен план?

Кристиян Наков: По моя преценка всичко мина перфектно, без нито една забележка. Аз съм много доволен от организацията, от залата, от всичко.

Отбор от Сърбия участва на турнира на НАЛБ в Южна България. Как се решихте на тази стъпка? И имайки предвид, че идвате от държава, в която баскетболът е религия, как ви се видя турнирът на НАЛБ – в държава, в която за съжаление глобално баскетболът ни върви само и единствено надолу?

Кристиян Наков: По принцип в нашия град нямаме зала за баскетбол и е много трудно един млад човек да се реши да тренира такъв спорт – който се тренира в зала. Но ние покрай любовта ни към националния отбор и успехите на Партизан в Европа, започваме от малки да обичаме баскетбола в Босилеград и сами се учим. Обичаме играта. Затова решихме и да пробваме силите с отбори, които през целия сезон тренират и участват в НАЛБ.

Младост-Босилеград (Сърбия)Каква е равносметката ти за представянето на Младост-Босилеград (Сърбия) и като успешен ли можеш да определиш турнира за своя отбор?

Кристиян Наков: Да, много съм доволен от участието, въпреки че ни трябва време да свикнем като отбор, защото не тренираме заедно. Имахме и двама важни състезатели с контузии за четвъртфинала, така че извадихме и късмет.

Кристиян НаковОказа ли ви общината в Босилеград съдействие за участието ви на турнира на НАЛБ в Южна България?

Кристиян Наков:  Разбира се – и финансово, и медийно ни подкрепиха.

Участието ви в турнира беше широко отразено в сръбските медии. Какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето?

Кристиян Наков: Ние се надяваме, след като всеки един от приятелите ни е следил на живо във вашия канал в интернет, общината за в бъдеще да успее да отделя повече средства, за да можем по-често да участваме на турнири.

Кристиян НаковКакво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Кристиян Наков: Мотивацията е любовта към баскетбола, любовта към златните медали на Югославия, любовта и емоцията от европейската титла на Партизан през 1992 година, любовта към всеки един мач, на който емоцията се усеща. Когато имаш желание, усилията не са толкова важни.

Кристиян НаковНе участваш за първи път на мероприятие, организирано от НАЛБ. Участвал си на турнири за купата на Враца, на които от НАЛБ сме били съорганизатори, както и на 3х3 турнира на Техномаркет, на който от НАЛБ също бяхме съорганизатор. Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Кристиян Наков: Всички от екипа на НАЛБ са готини. Организацията е супер! Реално погледнато само съдиите май не ме харесват толкова (смее се).

Следиш ли развитието на НАЛБ в цялата страна? Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Кристиян Наков: НАЛБ напредва много добре, има добро бъдеще според мен.

Кристиян НаковПредстоят турнири като този в Южна България и в други части на страната, а сезон 2017/2018 също приближава с бърза скорост. Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Кристиян Наков: Задължително да се пробват, супер е!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Кристиян Наков: И аз благодаря! Надявам се да се видим скоро отново – на някой от турнирите организиран от вас. И този път дано съдиите ми симпатизират повече (смее се).