„Моите 4!“ – четири лица на НАЛБ споделят четири лични факта за себе си

791

Надежда Попова, Михаил Игнатов, Манол Герушин и Любомир БорисовЧетирима души от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол дадоха интервюта за медията Пълнощастие, като ТУК можете да откриете целия материал, публикуван на 20.02.2017 година във въпросната медия.

Надежда Попова, Михаил Игнатов, Манол Герушин и Любомир Борисов разказаха малко повече за себе си, включително интересни факти.

Използваме възможността да благодарим на своите партньори от Пълнощастие за инициативата! Инициатива, която ще стане традиция и много скоро предстои и още хора от екипа на НАЛБ да се разкрият пред вас. Благодарим на екипа на Пълнощастие, че дава възможност на всички около НАЛБ да се запознаят по-обстойно с хората, дали много за каузата на Националната аматьорска лига по баскетбол да се развива все повече, но които често остават в сянка.

А сега на вашето внимание първата част от рубриката:

НАЛБ или Национална аматьорска лига по баскетбол е най-голямата баскетболна организация занимаваща се с аматьорски спорт в страната. Само в първенството на НАЛБ в София през този сезон участват 40 отбора.

  • Надежда ПоповаНадежда Попова- фотограф

Първият ми досег с баскетбола беше в училище, когато в пети клас се присъединих към училищния отбор. С НАЛБ се сблъсках през лятото на 2014 година, по време на финалните срещи в първенството, когато отидох в залата по покана на близката ми приятелка Галина Йотова, също част от екипа на НАЛБ. Атмосферата в залата ме грабна, тогава се зароди идеята да стана част от екипа, отговорен за провеждането на организиран баскетбол на най-високо ниво. От сезон 2014/2015 „играя“ ролята на фотограф в НАЛБ, неизменно присъствам в залата с фотоапарат в ръка. Вярвам, че баскетбол и хора, които обичат тази атрактивна игра в България винаги ще има – 40-те отбора в НАЛБ само в София го доказват. За мен лигата е място, където тези хора намират „отдушник“ за тази любов. Място, където се забавляват и споделят страстта си към спорта.

„Харесва ми да бъда в залата, да общувам с млади по възраст или по дух хора, да улавям онези моменти, които пресъздават точното чувство на спортна злоба и хъс за победа с фотоапарата. Благодарение на НАЛБ станах по-уверена в себе си, в способностите си, в умението си да общувам с хората. Вярвам, че НАЛБ няма да спре да се развива в бъдеще, и че аз ще съм част от екипа, допринесъл за това развитие!“

Четири факта за Надежда Попова:

  • Пее във Фолклорна формация „Стефан Кънев“.
  • Изработва ръчно правени бижута и аксесоари от стъклени мъниста под артистичния псевдоним heXana и има страничка във Фейсбук: https://www.facebook.com/heXanasArt
  • Обожава да пътува, било до близки дестинации в България или по-далечни в чужбина.
  • Въпреки че се справя толкова добре с фотоапарата, никога не е учила фогография. Има икономическо образование.
  • Михаил ИгнатовМихаил Игнатов – видеооператор

Аз съм Михаил Игнатов, на 19 години, ученик в 19 СУ Елин Пелин – 12 клас. Обичам спорта и в частност баскетбола. След като през сезон 2014/2015 се присъединих към екипа на НАЛБ, баскетболът ми стана любим спорт. Обучавам се като статистик и секретар, но най-силно е влечението ми към журналистиката. Започнах да изпълнявам длъжностите видеооператор, коментатор и журналист. Идеята ме грабна, защото виждам, че НАЛБ е светлият лъч в българския баскетбол, също защото обичам да се занимавам със спортна журналистика, а НАЛБ ми предоставя тази възможност.

„За мен НАЛБ е всичко! Искам да продължа да бъда част от екипа и да помагам с каквото мога, защото баскетболът е моят спорт!“

Четири факта за Михаил Игнатов:

  • Фен е на Лос Анджелис Лейкърс.
  • Обича да плува.
  • Голямата му страст са кучетата – има две.
  • Ходи на фитнес
  • Манол ГерушинМанол Герушин – съдия

Аз съм Манол Борисов Герушин, роден съм на 28.04.1960 година в град София. В момента работя като охранител и се обучавам за магистърска степен – специалност Астрофизика и Астрономия в СУ „Св. Климент Охридски“. Започнах да тренирам баскетбол 10-годишен при Нино Войнов в ЦСКА – Септемврийско знаме, чак до влизането ми в казармата. Част съм от екипа на НАЛБ от самото създаване на лигата през 2011 година, където попаднах по покана на ръководството на НАЛБ. Идеята ме грабна, тъй като познавам хората, които са част от НАЛБ, ръководил съм множество срещи с тях. За мен те са приятели и съм наясно с положителните им намерения. С лоялност, отдаденост, сериозно отношение, желание за усъвършенстване и колегиалност спомагам за развитието и отстояването на идеите и целите на организацията.

„За мен НАЛБ е една баскетболна организация, която ме вдъхновява и ми дава сили да се занимавам с дейност, която съм обичал, обичам и завинаги ще обичам. НАЛБ е феномен в българския спорт и съм много щастлив, че и аз давам своя принос за развитието й! Смятам, че държавата в лицето на българската федерация по баскетбол трябва да подаде ръка на организацията, за да може този лъч надежда в българския баскетбол да се превърне в слънце – за всички, които обичат баскетбола в България.“

Четири факта за Манол Герушин:

  • Обича да пее – зарежда се положително по този начин
  • Снима се в множество филми – до момента в около 150. Стартира през 1995 година с ролята на фотограф в гръцкия филм Акропол. Следват Непобедимите – 3: Нюрнберският процес на BBC; Спартак; Кървав спорт – 4; Дерайлиращ влак; Сорая; Контрол; Турски гамбит; Потапяне; Помпей; Хитмен; Дзифт; Подаръкът; Кодът; Директен контакт; Лов нет; Под прикритие; Ванга; Етажна собственост; Революция Z  и много други. В момента се снима в сериала Скъпи наследници.
  • Фен е на Майкъл Джордан.
  • Има почти 2500 ръководени мача зад гърба си – от 2000-та година насам.
  • Любомир БорисовЛюбомир Борисов – съдия

Аз съм Любомир Спасенов Борисов, роден съм на 16.07.1977 година в един от най-баскетболните градове в България – Ботевград. В момента работя като главен асистент по „Теория и методика на физическото възпитание“ в НСА „Васил Левски“. Започнах да тренирам баскетбол във втори клас, след това с успех преминах през редица други спортове, но винаги се връщах към любимата си игра. Участвал съм в представителните отбори на Балкан Ботевград във всички възрасти за подрастващи, два пъти републикански шампион на България. Като студент бях част от мъжките отбори на НСА „Васил Левски“. Започнах да ръководя баскетболни мачове от 1996 година, а от 1998 съм професионален съдия по баскетбол. Част от екипа на НАЛБ съм от самото създаване на лигата. Познавах се с повечето хора от екипа още преди създаването на НАЛБ и се съгласих да стана част от проекта, тъй като зная, че тези, с които ще работя, са честни и безкористни в своите намерения за развитието на баскетбола. В НАЛБ виждам единствения светъл лъч в родния баскетбол. Благодарение на НАЛБ останах близо до любимата си игра.

„Сърцето и професионалната ми работа са свързани със спорта, физическото възпитание и в частност с баскетбола, затова възнамерявам да се развивам и израствам професионално в тази сфера. Надявам се, че НАЛБ ще продължи да се развива и разраства по същия начин и в бъдеще, и ще продължи да спомага за развитието и разпространението на баскетбола в България.“

Четири факта за Любомир Борисов

  • Фен на Манчестър Юнайтед от 1996 година
  • Танцува добре, обича да танцува рокендрол, латино и народни танци
  • Обича точните науки, в частност математиката
  • Киноман – много обича криминалета, приключенски филми и екшъни