НАЛБ организира 3х3 турнир – за малки и големи!

711

Турнир 3х3От Националната аматьорска лига по баскетбол организираме 3х3 турнир в два дни, с което ще сложим край на изключително успешния и дълъг сезон 2014/2015.

Благодарение на огромния интерес и множеството запитвания, ще бъде проведен турнир 3х3 и за непълнолетни.

Турнирът ще се проведе в два дни – на 25.07.2015 година ще бъдат проведени състезанията за момчета и момичета. Момчетата и момичетата ще бъдат разделени в по две групи – до 15 години и до 18 години. На 26 Юли 2015 година пък сили ще премерят и по-големите. Всеки отбор се състои от трима или четирима състезатели (възможността за резерва е избор на самия отбор). Турнирът ще се играе на външното игрище в спортен комплекс Овергаз Арена (където се проведе и миналогодишният ни турнир, на снимката по-горе). Участие могат да вземат всички състезатели, които не са картотекирани в мъжки или женски отбор към която и да е национална федерация.

ТУК можете да разгледате албума от миналогодишния турнир 3х3 на НАЛБ. ТУК пък можете да прочетете статията относно турнира.

Относно предстоящия турнир:

ТУК можете да прочетете Наредбата за турнира, като в нея ще намерите подробна информация за отделните възрасти. Всеки двубой се играе до 15 точки или до 15 минути. Друго, което е важно да отбележим – всеки участник трябва да има светъл и тъмен потник (тениска) с номер. Освен по-лесното различаване между самите отбори, това ще улесни и избора на призьорите на индивидуални награди.

ТУК можете да видите правилата в сбит (табличен) вид.

ТУК можете да прочетете преведен и целия правилник за турнирите 3х3 на ФИБА.

Участниците във възрастовите групи до 15 и 18 години няма да заплащат абсолютно никакви такси за участие. Надяваме се, че максимално много млади баскетболисти ще станат част от първото събитие на НАЛБ, организирано специално за състезатели под 18-годишна възраст. Имайки предвид нищожните възможности за изява на младите, идеята ни е и да популяризираме баскетбола и в частност 3х3 формата сред подрастващите.

За пълнолетните участници таксата на отбор е 30 лева за целия турнир.

За да отговорим на един от най-често срещаните въпроси при подобен тип прояви – по-малките участници могат да играят в групите за по-големите, но обратното не е възможно. Един участник може да играе и в трите групи, ако влиза във възрастта до 15 години.

Турнир 3х3Как да се запишете за участие?

ТУК можете да намерите заявката за участие, която трябва да попълните, като е необходимо да отбележите и за коя възраст се записвате. Попълнените заявки трябва да изпратите на имейл us_nalb@abv.bg.

ТУК пък ще намерите списъка за картотека. След като попълните нужната информация трябва да изпратите и този списък на имейл us_nalb@abv.bg, както и да го носите на самия турнир.

Записването е до 22:00 часа на 21.07.2015 година. По изключение ще бъде възможно и записване на място (ако обаче е определен форматът на турнира според предварително изпратените заявки и форматът ще бъде нарушен при включване на нови участници, то е възможно да не могат да бъдат записани на място). Така че молбата ни е всеки, който има отбор и ще участва със сигурност, да изпрати заявка за участие и списък за картотека до 22:00 часа на 21 Юли 2015 година.

ТУК можете да намерите събитието относно турнира във Фейсбук.

След края на записването очаквайте включване с нова информация. На линия сме при въпроси, като всякакви такива можете да отправяте, следвайки някой от начините, описани в секцията с Контакти.

Каним всички приятели на НАЛБ да се включат в турнира, а преди това каним и всички желаещи на четвъртфиналите, полуфиналите и финалите в турнира за купата на НАЛБ. Пълната програма можете да намерите ТУК.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите и страницата на НАЛБ във Фейсбук – https://www.facebook.com/NALB.BG