НАЛБ официално подкрепя и кампанията „Капачки в действие“

1101

Кофа - Капачки в действиеОт Националната аматьорска лига по баскетбол стартираме с официална подкрепа на още една изключително положителна кампания.

Става дума за инициативата „Капачки в действие“ на фондация „Идея в действие“. От началото на сезон 2014/2015 подкрепяме кампанията неформално, но от 18.04.2015 година по време на всички срещи в НАЛБ на секретарската маса има кофа с официален стикер на кампанията.

Радваме се, че само за 2 дни успяхме да напълним цялата кофа. Имаме уговорка с ръководството на зала Овергаз Арена, че капачки ще се събират в целия комплекс, независимо от това дали в момента се провеждат мачове от НАЛБ. След това, разбира се, тези капачки ще бъдат предоставяни на НАЛБ и събирани на едно място. Периодично капачките ще бъдат предавани в събирателни пунктове.

Кампанията е доста широко разпространена, но все пак е важно да обясним каква е идеята й. Капачките от пластмасови бутилки не са тежки, не заемат място, а същевременно са чиста суровина, която може да бъде рециклирана. Пловдивска фирма изкупува 1 тон капачки за 500 лева. Със събраните средства от всеки тон капачки се закупуват електрически уреди за различни домове за деца.

Някой вероятно ще си каже, че един тон е твърде много. Малко по малко и ЗАЕДНО можем много. Доказвали сме го, ще го направим пак.

Призоваваме всички участници и фенове на НАЛБ да събират капачките от пластмасови бутилки, като по време на мероприятията на НАЛБ лесно ще можете да откриете кофата със стикер на секретарската маса в зала Овергаз Арена. Благодарности на всички, които подкрепиха, подкрепят и ще подкрепят инициативата!

От НАЛБ изразяваме готовност да подкрепим и още много подобни изцяло положителни кампании, както сме го правили досега.