Някои тънкости и подобрения относно живото излъчване в София

652

НАЛБКакто знаете, абсолютно всички срещи от първа и втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София през настоящия сезон се излъчват на живо.

По този начин всички желаещи могат освен да следят пълната статистика в реално време, да наблюдават дадената среща и с картина директно в канала на НАЛБ в YouTube.

Записът от дадената среща пък е наличен в канала на НАЛБ в YouTube минути след края на двубоя.

През последния месец проведохме блиц интервюта с представители на всички отбори в София. Освен да запознаем аудиторията си с участниците в НАЛБ, за поредна година си бяхме поставили за цел да получим обратна връзка, за да разберем от какви подобрения се нуждае организацията според участниците в нея.

Разбира се, такава обратна връзка търсим целогодишно. Още до края на настоящия сезон ще направим всичко възможно да изчистим „най-наболелите“ проблеми. Логично, трябва да признаем и че се радваме, че сами сме си вдигнали толкова високо летвата, за да получаваме обратна връзка, че може да бъде подобрено качеството на живото излъчване, което организираме със собствена техника и без наличието на каквито и да е външни фактори.

На живо

Вероятно не са никак много баскетболните и въобще спортните организации, които могат да се похвалят с такава сериозна независимост и реализиране на всевъзможни детайли, подобряващи качеството на НАЛБ.

За да е изключително чувствително подобрението при видеоизлъчването, инвестициите, които трябва да бъдат направени, стартират от петцифрени суми. Затова направихме поредното сериозно проучване, консултирахме се със специалисти и оптимизирахме дейността с настоящата техника:

  1. За живото излъчване ще може директно да се ползва този линк: https://www.youtube.com/v/NBOAZB0fDVY?vq=hd1080&hd=1 – по подразбиране той представя срещата с HD качество, както и с по-добра резолюция. Разбира се, тези настройки могат да се направят и ръчно, ако последвате добре познатия линк за живото излъчване: https://www.youtube.com/user/nalbbg/live.
  2. Когато гледате запис, отново избирайте опцията за HD качество. Всички записи могат да бъдат намирани в канала на НАЛБ в YouTubehttps://www.youtube.com/user/nalbbg.
  3. Интернет връзката в зала Овергаз Арена е с няколко пъти по-добра от момента, в който започнахме да излъчваме срещите на живо, така че вероятността да не се излъчва даден мач на живо, е значително по-малка. Все пак, дори това да се случи, записът от срещата ще бъде наличен, както ако е излъчена на живо (с малко забавяне).
  4. Неудобството, когато срещу камерата се отразява слънцето, имаме уверението от управата на зала Овергаз Арена, че ще бъде направено всичко възможно за сезон 2016/2017 да бъде избегнато посредством щори.
  5. Видеооператорите, отговарящи за видеоизлъчването, са инструктирани – преценката дали да коментират даден мач е тяхна (в случай че коментират, разбира се, ще продължи да бъде напълно безпристрастно и компетентно, познавайки имената на състезателите и т.н.), но при почти всеки реализиран кош те ще продължат да информират за текущия резултат, за да могат зрителите да са наясно с абсолютно всичко без да се налага да следят и статистиката на живо.

Благодарности за огромния интерес към видеоматериалите, които публикуваме от Националната аматьорска лига по баскетбол! В канала на НАЛБ в YouTube вече са публикувани над 1000 видеа. Абониралите се за всеки нов клип са над 250, а прегледите на канала на НАЛБ в YouTube са над 108 хиляди.

Продължаваме да правим всичко възможно да се развиваме във всяка една насока и да подобряваме всеки един детайл, за да може и участието в Националната аматьорска лига по баскетбол да става все по-приятно и по-приятно.