Относно наградите за най-полезен състезател на кръга и на месеца

635

НАЛБ

От Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да даваме изключително много и всевъзможни награди. Тези, които се връчват най-често, разбира се, са наградите за най-полезен състезател на кръга и за най-полезен състезател на месеца. Формулите, по които ще се изчислява кой е призьор на всяка от наградите, остават непроменени. Все пак, позволяваме си да ви припомним нужната информация.

Информация относно определянето на най-полезния състезател на всеки кръг:

  1. В София ще има най-полезен състезател на всеки кръг във всяка от трите дивизии.
  2. Най-полезният състезател на кръга ще се определя по формулата, която ползваме през последните години – отборът на състезателя трябва да е спечелил своя мач, като от коефициента на състезателя се изважда разликата, с която отборът му побеждава. Така състезателят получава точки за надпреварата.
  3. Наградите за най-полезен състезател на всеки кръг ще могат да се печелят само по веднъж. За тези, които са номер 1 в повече от един кръг, остава честта, че името им ще остане в историята, като за конкретния кръг, заедно със състезателя, който е получил наградата (+ всички други преди състезателя, получил наградата, ако има такива), те ще бъдат вписани като най-полезни за съответния кръг.
  4. В случай, че има равенство на върха, водеща е по-малката разлика при победата на отбора на един от тях. Ако и тя е равна, тогава отбелязаните точки от състезателя играят определяща роля. В този случай и състезателят, който е имал равни точки с притежателя на материалната награда, остава в историята като най-полезен състезател на кръга (заедно и с притежателя на материалната награда, разбира се, както и с всички по-напред в класацията, но вече получавали материалната награда – ако има такива).

Информация относно определянето на най-полезния състезател на месеца:

  1. Отново ще има подобна награда за всяка от дивизиите в София.
  2. Тук се изчислява среден коефициент на състезателя от всички мачове, в които е взел участие през съответния месец.
  3. Състезателят трябва да е взел участие в поне 75% от мачовете на тима си през месеца.
  4. Състезателят трябва да има поне 3 мача през съответния месец – месеците с по-малко от 3 мача на отбор се обединяват.
  5. И тук важи правилото, че материалната награда трябва да достигне до максимално много хора.

Пожелаваме успех на всички участници! Разбира се, в края на редовния сезон отново ще има куп други награди, включително и такива за спортсменство. Не пропускайте да следите и индивидуалните профили на състезателите, където ще откривате актуална информация с постиженията на всекиго.