Турнирът „Веселин Господинов“ ще се проведе на 9 и 10 Септември

599

НАЛБФиналният турнир на НАЛБ, противопоставящ шампионите в отделните турнири на НАЛБ в страната, както и най-добрите отбори от първенството в София, няма да се състои в края на този сезон, както беше планирано. Ще се състои преди началото на сезон 2017/2018 и ще носи името „Веселин Господинов“.

Това обявихме веднага след трагичния инцидент, отнел живота на нашия добър приятел и съмишленик Веселин Гоподинов. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

ТУК ще откриете видео, от което да си припомните отново за Веско.

Турнирът „Веселин Господинов“ ще се проведе на 9 и 10 Септември 2017 година. Участие в него ще вземат 6 отбора.

Именно с турнира официално ще бъде дадено и началото на сезон 2017/2018 в НАЛБ.

Покани получиха първите 3 отбора в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017, както и шампионите на отделните турнири в страната през изминалия сезон – Южна България, Източна България и Северна България.

В крайна сметка някои от тимовете няма да имат готовност да стартират участието си в НАЛБ на турнира. Участващите отбори на турнира „Веселин Господинов“ са: Брикс, Норт Уест и Ботев 2012 (от Западна БългарияСофия), Хебър (Пазарджик) (от Южна България), Блейдс (Бургас) (от Източна България) и София Лайънс (от Северна България).

Шестте отбора ще бъдат разделени в групи от по 3 тима. Третите отбори в групите играят директно за пето място, а първите два се класират на полуфинали.

Жребият ще бъде изтеглен на 04.09.2017 година, Понеделник, от 16:00 в зала Овергаз Арена, като ще се радваме на присъствие както от страна на представители на всички участващи отбори, така и на други желаещи. Жребият ще бъде излъчен на живо и в канала на НАЛБ в YouTube.

След това очаквайте и пълно представяне на шестте отбора, както и програма за турнира.

На 16.09.2017 година пък ще се проведе традиционният за НАЛБ двубой за Суперкупата, който ще противопостави Ботев 2012 като носител на Купата за сезон 2016/2017 и победителя в турнира „Веселин Господинов“. Ако Ботев 2012 триумфира и в турнира „Веселин Господинов“, то тогава съперник на тима от Враца в мача за Суперкупата ще бъде отборът на Паляците – финалист в турнира за Купата на НАЛБ.

Срещите от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 стартират на 25.09.2017 година.

Не спирайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG/

А на 9 и 10 Септември очакваме всички в зала Овергаз Арена, за да почетем паметта на Веско Господинов.