Хелга спечели редовния сезон

610

НАЛБ - ЕмблемаПаляците и Хелга с победи в четиринадесетия кръг от Националната аматьорска лига по баскетбол

На 07.04.2013 година се проведе последният четиринадесети кръг от редовния сезон в НАЛБ. В първия двубой от кръга отборът на Паляците победи Светкавица с цели 30 точки, с което спечели и третото място в редовния сезон. Вторият мач беше много равностоен, но в крайна сметка Хелга се наложи над Блейдс с 6 точки.

По този начин Хелга спечели редовния сезон след 11 победи и 2 загуби (от Локомотив и Светкавица), втори остана отборът на Локомотив със също 11 победи и 2 загуби (от Своге и Хелга), но с по-лош баланс в преките двубои с Хелга. Трети са “Паляците” със 7 победи и 6 загуби, четвърти – Блейдс (6 победи и 7 загуби). Пети е отборът на Светкавица с 4 победи и 9 загуби, а шести остана София Булс със също 4 победи и 9 загуби, но с по-лош баланс в преките двубои със Светкавица.

ТУК можете да намерите всички резултати от редовния сезон, както и класирането.

ТУК пък можете да намерите всички статии за НАЛБ от началото на сезона до момента.

В Националната аматьорска лига по баскетбол предстоят плейофи. Хелга и Локомотив се класират директно за полуфиналите. Хелга ще срещне победителя от серията Блейдс – Светкавица (четвъртия срещу петия), докато Локомотив ще играе с по-добрия от Паляците – София Булс (третия срещу шестия). Загубилите четвъртфиналните серии пък ще се изправят един срещу друг в борба за петото място. Всички серии, включително финала, се играят до 2 победи от 3 мача.

Ръководството на НАЛБ благодари много на всички съмишленици, които подкрепиха лигата в рамките на редовния сезон. Надяваме се да продължим съвместната си работа. Сега е моментът отново да изкажем и специални благодарности на сайта на Airball.bg, който освен, че има раздел за НАЛБ, предостави 14 плакета за най-полезен състезател на кръга в лигата (едно от нещата, които, без да искаме да се изтъкваме, го няма никъде другаде). Сега е моментът за тези специални благодарности и към Деян Калайджиев, защото в плейофите няма да има подобни плакети. Там ще бъдат загърбени всички индивидуални показатели и отличия в името на отбора и смятаме, че така е най-правилно.

Предстоят много интересни статии за НАЛБ, но първо, по-подробно за двата двубоя от последния кръг:

Светкавица – Паляците 48:78 (9:15; 10:19; 22:22; 7:22)

Светкавица - ПаляцитеДвубоят между Светкавица и Паляците започна оспорвано и с добра защита от страна и на двата отбора. Постепенно “Паляците” натрупаха преднина, която стана 6 точки в края на първата част, а до полувремето – 15. Третата част беше много интересна и интригуваща. Светкавица записа впечатляващ подем и достигна на 5 точки от Паляците, но преди последните 10 минути “Паляците” отново имаха аванс от 15. Слабата последна четвърт за Светкавица само увеличи дефицита им и загубата с цели 30 точки (48:78).

Силно за Паляците игра Боян Гагов, който вкара 22 точки. 20 реализира Радослав Конов, 14 отбеляза Георги Истатков, докато Калин Златанов остана с 10. С 5 пък се включи Мартин Милиев. За Светкавица Филип Тодоров игра добре и вкара 14 точки. С 10 се включи Пламен Белчев, а Светослав Петров реализира 7.

Блейдс – Хелга 65:71 (14:14; 17:17; 20:21; 14:19)

Блейдс - ХелгаВторият двубой от кръга и последен от редовния сезон в НАЛБ противопостави два отбора, които трябваше да гонят победа, за да заемат по-предна позиция в крайното класиране в редовния сезон. При победа, Блейдс заемаше третото място, докато Хелга – първото. Мачът започна изключително равностойно, като за този факт говори и равният резултат в първите две части. Третата също беше много оспорвана, но Хелга успя да надделее с 1 точка в нея. През последните 10 минути ситуацията не беше по-различна. 2 минути преди края резултатът беше равен. В края обаче, Хелга вкара два важни коша, с които на практика реши мача, а с това си осигури победата с 6 точки (71:65), а и по-важното – първото място след редовния сезон.

Много силен мач за Хелга направи Георги Брестнички, като той вкара 34 точки (4 тройки). Петър Иванов също беше на ниво и се включи с 20. Стефан Ангелов вкара 7, а Тихомир Широв – 6. За Блейдс Георги Вачев и Димитър Христов се отчетоха с по 17 и 16 точки. Константин Близнаков вкара 14, а Венислав Наумов остана с 10.

За най-полезен състезател в четиринадесетия кръг беше избран Боян Светлозаров Гагов от отбора на Паляците. Той вкара 22 точки на Светкавица и беше в основата на победата на своя тим. Георги Брестнички от Хелга пък стана най-резултатен в кръга, като той вкара 34 точки на Блейдс. След него се нареди Боян Гагов с 22 срещу Светкавица. Гагов ще получи своята специална награда, осигурена с любезното съдействие на Airball.bg, преди следващия мач на отбора си.

Георги Истатков от Паляците пък, който беше избран за най-полезен състезател в тринадесетия кръг, също ще получи своята награда преди следващия мач на отбора си.

Следващите двубои в НАЛБ са от четвъртфиналните серии. Във Вторник (09.04.2013 година) от 21:00 часа отборът на Паляците играе със София Булс. В Събота (13.04.2013 година) от 19:00 часа пък Блейдс излиза срещу Светкавица. Всички срещи и от плейофите ще се проведат в залата на стадион “Локомотив“.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.