Хрисимир Димитров – MVP на петнадесетия кръг в I дивизия

744

Хрисимир ДимитровХрисимир Димитров от отбора на Брикс е най-полезният състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Димитров ще получи наградата си още днес, във Вторник, на 07.02.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост от 22:15 часа в зала АзбукиТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Брикс продължава с прекрасното си представяне в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 в София. „Тухлите“ продължават да са на върха в класирането с едва една загуба. В петнадесетия кръг тимът се наложи над Дефект-Вип Рипеър в много интересен и оспорван мач, завършил с победа с 10 точки разлика в полза на Брикс. Над всички за победителите беше Хрисимир Димитров. Той завърши с коефициент на полезно действие от 38. Димитров вкара 28 точки (3/7 за 2 точки, 2/3 за 3 точки, 16/19 от линията за наказателни удари), овладя 9 борби и направи 4 асистенции. Срещу него бяха извършени и цели 9 нарушения. Интересен факт е, че Хриси Димитров изпълни 19 от 24-те наказателни удара за своя отбор. През настоящия сезон той е взел участие в 7 срещи на Брикс, в които записва средни показатели от 20.0 точки, 10.4 борби и 3.1 асистенции. Преди началото на сезон 2016/2017 Димитров има 34 мача зад гърба си в Националната аматьорска лига по баскетбол, в които записва доста сходни показатели – 20.4 точки, 10.1 борби и 4.0 асистенции средно на мач. Известен факт е, че той се присъедини към Брикс на полусезона през сезон 2015/2016, като именно този трансфер все още е определян като най-успешният такъв, осъществяван от някой отбор на полусезона в историята на НАЛБ. През същата година Брикс спечели титлата за втори път, а Хрисимир Димитров беше избран за най-полезен състезател в плейофите. Преди да премине в Брикс 42-годишният плевенчанин и един от най-успешните български състезатели в последните десетилетия се състезава в София Суперсоникс, с който стигна до бронзовите медали през сезон 2014/2015. Именно тогава Димитров попадна и в идеалната петица на НАЛБ. Сега достига до своята първа индивидуална награда през сезон 2016/2017 и общо седми приз за най-полезен състезател на кръга. Присъствието на Хрисимир Димитров в състава на Брикс е от ключово значение за успешното представяне на тима. Трябва да отбележим и че единствено отсъствието му в част от срещите през последните два сезона го лишава от възможността да трупа множество индивидуални отличия. Неслучайно и публичното мнение, че макар и вече да не се състезава професионално и да е на възраст над 40 години, Хрисимир Димитров продължава да бъде един от най-добрите български играчи и в момента, придобива все по-широки мащаби. Неслучайно и след само 41 мача в кариерата си в НАЛБ следата, която оставя той в НАЛБ, е повече от значима. А сега напълно заслужено прибавя поредна награда към колекцията си.

Хрисимир ДимитровНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Хрисимир Димитров от Брикс. Той постигна коефициент от 38, а тимът му се наложи с 10 точки разлика над Дефект-Вип Рипеър. По този начин Димитров събра 28 точки за класацията. Втори в класацията е Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 25 точки (коефициент от 29 и победа на тима му над Рейнджърс с 4 точки разлика). Калоян Николов от Норт Уест е с 23 точки за класацията (коефициент от 41 и победа на тима му с 18 точки разлика над Ероус). На четвърто място с 21 точки за класацията е Иван Николов от Брикс (коефициент от 31). Топ 5 допълва Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с 18 точки за класацията (коефициент от 22 и победа на тима му над София Лайънс с 4 точки разлика).

Калоян НиколовНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Калоян Николов от Норт Уест – 41. Втори с 39 е Любомир Недков от ФитСпо Баскет. Трето място заема Хрисимир Димитров от Брикс с коефициент от 38, а съотборникът му Иван Николов от Брикс и Георги Гулабчев от Олд Таймърс са с по 31.

Любомир НедковНай-много точки в кръга вкара Любомир Недков от ФитСпо Баскет – 29. След него се нареждат Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Хрисимир Димитров от Брикс с по 28 точки. На четвърто място е Иван Николов от Брикс с 27. Георги Гулабчев от Олд Таймърс завърши с 26.

Най-много борби в кръга овладя Калоян Николов от Норт Уест – 23. На второ място е Любомир Недков от ФитСпо Баскет с 19. Топ 3 допълва Валентин Кунторов от Олд Старс 22 със 17. Четвърти е Георги Чакъров от Ероус с 15. Теодор Александров от Брикс и Стефан Георгиев от Олд Старс 22 се отчетоха с по 14.

С най-много асистенции в кръга приключиха Цветан Георгиев от Ботев 2012, Васил Голов от Олд Таймърс и Александър Христов от Кучетата от Младост – по 11. Тиаго Алмейда от ФитСпо Баскет се отчете с 8 точни завършващи подавания, а Гълъбин Казълджиев от Рейнджърс и Мартин Славов от Олд Таймърс останаха с по 7.

Най-добри “крадци” на кръга са Мартин Славов от Олд Таймърс, Димитър Мещерски от Кучетата от Младост и Иван Петков от София Лайънс с по 5 откраднати топки. Иван Николов от Брикс е с 4, а Цветан Георгиев от Ботев 2012, Симеон Георгиев от Брикс, Любомир Недков и Тиаго Алмейда от ФитСпо Баскет, Васил Голов и Калоян Недев от Олд Таймърс, Васко Коцев от Микс и Мариян Калчев от Норт Уест приключиха мачовете на своите тимове с по 3.

Топ блокировачите в кръга са Златан Ковчазов от Рейнджърс и Калоян Николов от Норт Уест с по 4 чадъра. След тях са Тома Фиков от Дефект-Вип Рипеър, Тони Прокопиев от Олд Старс 22, Георги Чакъров от Ероус и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с по 3.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владислав Шуранов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Теодор Атанасов (АктивТрейдс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс), Красимир Кирилов (Рейнджърс)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост), Тони Прокопиев (Олд Старс 22), Георги Гулабчев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Христо Ангелов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Хрисимир Димитров (Брикс)

Тони Прокопиев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Тони Прокопиев от Олд Старс 22 получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG