Христо Ангелов – MVP на четиринадесетия кръг в I дивизия

723

Христо АнгеловХристо Ангелов от отбора на Дефект-Вип Рипеър е най-полезният състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Ангелов ще получи наградата си в Събота, на 04.02.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Олд Таймърс от 16:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Дефект-Вип Рипеър разполага с изключителен потенциал и често загубите на тима са продиктувани от липса на тактическа дисциплина, а не толкова от превъзходство на съперника. Тимът, подпомаган от Вип Рипеър през последните два сезона, несъмнено може да победи абсолютно всички отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол, но така може да допусне и изненадващи загуби. Именно с колеблива игра и две последователни загуби Дефект-Вип Рипеър стартира втория полусезон. В четиритадесетия кръг обаче отборът се наложи, макар и много трудно, над София Лайънс с 2 точки разлика. И тук е моментът да отличим Христо Ангелов. Преди началото на въпросната среща популярният като „Бици“ почерпи за първородния си наследник, а по време на мача за пореден път доказа, че несъмнено ще има на какво да го научи, когато говорим за баскетбол. В този ред на мисли бихме искали да поздравим още веднъж Христо Ангелов и да му пожелаем много семейно щастие и поводи за радост, а и гордост! Ангелов изигра изключителен двубой и завърши с 27 точки (9/10 за 2 точки, 2/4 за 3 точки и 2/3 от линията за наказателни удари). Срещу него бяха извършени и цели 7 нарушения. И така за малко повече от 31 минути на терена Бици се отчете с коефициент на полезно действие от 27. Трябва да споменем обаче и че именно Христо Ангелов реализира кош при по-малко от 3 секунди преди края на мача при изоставане на Дефект-Вип Рипеър с 1 точка. След успешния изстрел на Ангелов неговият тим излезе с 1 точка напред, а противникът така и не успя да преодолее въпросните ключови 2 точки. След това Христо Ангелов реализира и един наказателен удар, за да оформи крайния резултат от срещата. Победата за Дефект-Вип Рипеър е изключително важна в борбата за място в топ 4, а първите 4 отбора в края на редовния сезон ще имат много по-лека програма, като освен това ще се спасят с пълна сигурност от възможността да изпаднат от първа дивизия на първенството на НАЛБ в София. Христо Ангелов играе втория си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол, като през сезон 2015/2016 има общо 30 мача в НАЛБ, в които записва средно по 20.7 точки, 3.1 борби, 3.0 асистенции и 1.8 откраднати топки. През последния сезон той попадна и във втората петица в първа дивизия. Също така завърши на пето място сред най-добрите реализатори в редовния сезон, а успя да достигне и до наградата за най-полезен състезател на месеца през Февруари 2016 година. Бици е и двукратен участник в мача на звездите, като през този сезон след невероятна драма успя да достигне и до първото място в конкурса за стрелба от зоната за три точки. До момента през сезон 2016/2017 Ангелов е изиграл 13 мача, в които записва средни показатели от 19.2 точки, 3.6 борби, 3.5 асистенции и 1.0 открадната топка. И така след 43 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено Христо Ангелов достига до своето първо отличие за MVP на кръга.

Христо АнгеловНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи с 2 точки разлика над София Лайънс. По този начин Ангелов събра 25 точки за класацията. Втори в класацията е Ясен Кръстев от Дефект-Вип Рипеър с 21 точки (коефициент от 23). След него с по 17 точки за класацията са Владислав Шуранов от Дефект Вип-Рипеър (коефициент от 19) и Васко Коцев от Микс (коефициент от 23 и победа на тима му над Рейнджърс с 6 точки разлика). С по 10 точки за класацията са Константин Маринов от Микс (коефициент от 16) и Нестор Несторов от Олд Страрс 22 (коефициент от 30 и победа на тима му с 20 точки разлика над Кучетата от Младост).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мартин Горунов от Брикс – 32. На второ място е Нестор Несторов от Олд Старс 22 с 30. Топ 3 допълват Ивайло Константинов от Брикс и Калоян Николов от Норт Уест с коефициент от 29. Емил Петров от Норт Уест е с 28.

Емил ПетровНай-много точки в кръга вкара Емил Петров от Норт Уест – 30. Второ място заемат съотборниците Иван Николов и Мартин Горунов от Брикс с по 29. Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър е с 26 точки, а Георги Чакъров от Ероус и Нестор Несторов от Олд Старс 22 отбелязаха по 24.

Най-много борби в кръга овладя Горан Кошанин от Олд Таймърс – 18. След него се нареждат Любомир Недков от ФитСпо Баскет и Калоян Николов от Норт Уест с по 16 борби. Димитър Мещерски от Кучетата от Младост и Нестор Несторов от Олд Старс 22 завършиха с по 15 овладени топки под двата коша.

Ивайло КонстантиновС най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 12. Атанас Даракчиев от Олд Таймърс е с 10. Трети е Радослав Райчев от Ероус с 9. На четвърто място е Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър с 8, а топ 5 допълва Филип Сребров от Брикс със 7 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Мартин Ассев от София Лайънс, Георги Чакъров от Ероус и Искрен Иванов от Олд Старс 22 с по 5 откраднати топки. Минчо Коцев от Микс и Симеон Георгиев от Брикс завършиха с по 4.

Любомир НедковТоп блокировачът в кръга е Любомир Недков от ФитСпо Баскет с 3 чадъра. Павел Раднев от Рейнджърс, Станислав Найденов от Микс, Владимир Петров и Васил Костов от София Лайънс, Константин Коев от ФитСпо Баскет, Мартин Горунов от Брикс и Албертин Йорданов от Ботев 2012 останаха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владислав Шуранов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Теодор Атанасов (АктивТрейдс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс), Красимир Кирилов (Рейнджърс)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост), Тони Прокопиев (Олд Старс 22), Георги Гулабчев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Христо Ангелов (Дефект-Вип Рипеър)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG