Александър Войнов: Организацията в НАЛБ е на отлично ниво

482

НАЛБ - ЕмблемаПродължава поредицата от шест интервюта с по един представител на всеки отбор, като всеки ще отговори на няколко въпроса, свързани с Националната аматьорска лига по баскетбол. Втори на въпросите отговаря състезателят на Локомотив Александър Войнов.

НАЛБ: Здравей, отборът на Локомотив отново участва в Националната аматьорска лига по баскетбол. Миналата година завършихте на второ място. Какво Ви накара да се запишете отново?

Александър Войнов: Записахме се отново в лигата, защото всички обичаме великата игра баскетбол. Обичаме да се забавляваме на терена, а и искаме да завоюваме първото място този сезон. Отборите сега са по-силни от миналата година, но ние ще дадем всичко от себе си.

Локомотив - ЕмблемаНАЛБ: Освен лидер на отбора, ти си и негов организатор. Трудно ли съчетаваш функциите?

Александър Войнов: Организацията в лигата предразполага отборите да могат да се организират максимално лесно. Нямам никакви проблеми с това.

НАЛБ: Имаш опит в чужбина, а си се състезавал и в професионалните лиги в България. Как би оценил нивото на отборите в НАЛБ?

Александър Войнов: Нивото на отборите в НАЛБ е много добро. Някои отбори са се събрали по-скоро и не са се сработили, но стават равностойни и интересни мачове. Отборите са качествени и горе-долу на едно ниво.

НАЛБ: В баскетбола си от много години и си видял почти всичко. Каква оценка по десетобалната система би поставил на организацията в НАЛБ и защо?

Александър Войнов: Организацията в НАЛБ е на отлично ниво. От лигата се съобразяват с отборите относно програма и всичко. Мога да кажа, че всичко е идеално. Мисля, че не е нужно да давам оценка в цифри.

Александър ВойновНАЛБ: Градивната критика е много полезна. Какво, според теб, трябва да се подобри в лигата?

Александър Войнов: Както казах, лигата е организирана много добре. Единственото нещо, което й липсва, е статистика, но в крайна сметка и това не е толкова важно, защото сме в НАЛБ да се забавляваме, а не да гледаме показателите си.

НАЛБ: На кое място виждаш отбора си в края на сезона? Сега е моментът и да отличиш отбор или състезател, ако желаеш.

Александър Войнов: Естествено, че виждам отбора си на първото място. Това иска всеки. Ще е трудно, но ще се борим. Всички отбори играят добре. Хелга играе много правилен баскетбол и смятам, че той е най-класният отбор от останалите. Блейдс ми прави впечатление, че е съставен от млади момчета, които винаги излизат с хъс и желание за победа. Общо взето всички отбори показват голямо израстване.

НАЛБ: Благодарим много! Пожелаваме много успехи на отбора ти, никакви контузии и само положителни емоции покрай любимата игра!

Александър Войнов: И ние благодарим, че давате възможност на толкова много хора да играят играта, която обичат. Желая ви успех и пожелавам лигата да върви само нагоре!

ЛокомотивИнформация и много интересни снимки можете да намерите в страницата на НАЛБ във Фейсбукhttp://www.facebook.com/NALB.BG.