Александър Дунев: Много ни е приятно да играем в НАЛБ

617

Александър ДуневПрез месец Април 2017 година отпаднаха първите отбори в плейофната фаза на първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София сезон 2016/2017. ТУК можете да откриете повече информация по въпроса.

Потърсихме Александър Дунев от отбора на Мечките и го помолихме да ни отговори на няколко въпроса.

Отборът на Мечките завърши на осмо място в редовния сезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София, а след това отпадна драматично на осминафиналната фаза от Стрийт Бенгърс след невероятен сблъсък в 3 мача. В началото на сезона „Мечките“ бяха сочени за един от основните фаворити за промоция във втора дивизия, но контузии по време на кампанията попречиха на тима да постигне нещо повече. Трябва обаче да споменем, че колективът, който изгради отборът на Мечките през сезон 2016/2017, е невероятен. Състезателите не спряха да се забавляват по време на целия сезон. Да се забавляват докато играят баскетбол. Тимът записа отлично представяне в турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България, а също така и се превърна в част от звездния уикенд на НАЛБ, и то по незабравим начин. „Мечките“ се изправиха срещу НАЛБ Тийм, като отново демонстрираха отличното си отношение и желание да се забавляват. Проектът „Мечките“ стартира през сезон 2015/2016 и е дело на Александър Дунев. Той изигра третия си сезон в НАЛБ, а очевидно амбициите му за развитие на тима стават все по-големи.

Интервюта след края на сезон 2016/2017 в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София до момента:

Борислав Каменов: Всеки един отбор е останал впечатлен от организацията в НАЛБ

Георги Кърлиев: Не се чудете, участвайте в НАЛБ, заслужава си!

Цветан Иванов: Участието в НАЛБ е тръпка, която трябва да се изпита

На вашето внимание представяме пълното интервю с Александър Дунев, който е дългогодишен приятел на НАЛБ и част от Комисията по контестации към НАЛБ:

МечкитеЗдравей, наскоро завърши участието на Мечките в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. През този сезон отборите в София наброяват 40 и са разделени в 3 дивизии. Как видя ти сезона – и като участник, и като наблюдател?

Александър Дунев: Сезонът премина напълно успешно и ни беше много приятно.

През сезон 2016/2017 се включихте и в турнира на НАЛБ в Южна България, като само контузии попречиха на тима ви, за да стигне до нещо повече. По време на звездния уикенд на НАЛБ изиграхте и демонстративен двубой срещу НАЛБ Тийм. Много усмивки и положителни емоции. Показахте, че освен да играете баскетбол, умеете отлично и да се забавлявате. Каква оценка би дал като цяло на сезон 2016/2017 за Мечките?

Александър Дунев: Турнирът в Южна България и мачът срещу НАЛБ Тийм се превърнаха в страхотни преживявания, от които ще ни останат спомени за цял живот. Подобни събития ни превръщат в нещо повече от няколко момчета, събрали се да помятат. Оценка на изминалия сезон не бих поставил, самият факт, че на първо четене 100% от момчетата, с които завършихме сезона, остават с нас и в следващия сезон, е напълно достатъчен.

Александър ДуневОтборът на Мечките изигра втория си сезон в НАЛБ. Постепенно се превръщате в един от емблематичните тимове в лигата. Докъде се простират мечтите на състезателите в Мечките?

Александър Дунев: Ако не се намеси Катрин Деньов никой не може да ни ограничи в мечтите (смее се).

Демонстрирахте изключително развитие през сезона, но малшанс и контузии ви попречиха да прескочите първия кръг в плейофите. Бяхте сочен и като един от основните фаворити за промоция във втора дивизия. Амбицира ли ви всичко това през следващия сезон да надградите? И все пак, доволни ли сте от сезона?

Александър Дунев: Да, за съжаление отпаднахме в самото начало на плейофите, допуснахме някои основни грешки, над които имаме цяло лято да работим. За отбор на само две години се развиваме повече от добре, просто не трябва да спираме да търсим подобрението. Сезонът приключи, идва нов. Пожелаваме успех на Стрийт Бенгърс и ще ги гледаме с интерес срещу Волтрон.

Александър Дунев и Иво ГеоргиевОтборът на Мечките е твой проект. Доволен ли си от постигнатото през годините? Отношенията в тима изглеждат изключително добри и поне страничните наблюдатели вероятно остават с впечатление, че организацията във вашия отбор тече гладко и безпроблемно. Така ли е наистина? Какви усилия ти коства организацията на тима и през какви трудности преминахте през тези вече 2 сезона в НАЛБ?

Александър Дунев: Като при всяко семейство, за страничните наблюдатели всичко е наред, но иначе само то си знае какво му е. Шегувам се, просто се забавляваме, казваме си всичко в очите и не спираме да се учим един от друг.

Александър ДуневКой е твоят фаворит за титлата в трета дивизия през този сезон? А в другите дивизии?

Александър Дунев: Моят фаворит за титлата и като цяло е отборът на Мечките, но след отпадането ни просто ще гледам с интерес.

Вече сте заявили участие в първенството на НАЛБ и през сезон 2017/2018. Какви са плановете ви? Какви са новите амбиции?

Александър Дунев: Първо набираме нови попълнения, после намираме спонсор и след това започваме да печелим титли и купи.

Александър Дунев и Марин МеханджиевТова беше втори сезон за Мечките и трети за Александър Дунев в НАЛБ. Какво смяташ за организацията в НАЛБ от първо лице и за развитието й през годините?

Александър Дунев: Много добра е! Много ни е приятно да играем в НАЛБ!

Александър ДуневНапоследък хвърляме все повече усилия за богатата база от данни – подробна визитка на всеки един състезател, всеки един отбор, пълна и ясна информация в сайта, все по-качествени снимкови и видео материали. Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Александър Дунев: Продължавайте в същия дух!Благодарим за вашия професионализъм!

Може би тук е моментът да споменем и че 15 от 16-те отбора в трета дивизия през сезон 2016/2017 вече официално са заявили желанието и намерението си да участват в НАЛБ и през следващия сезон. Какво означава това според теб? Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Александър Дунев: С този темп на развитие на НАЛБ не знам как ще смогнете. Наистина, ако е останал някой, който не се се докоснал до ИЗЖИВЯВАНЕТО „НАЛБ“, веднага да се запише!

МечкитеЩе видим ли отборът на Мечките в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2016/2017 или да ви очакваме директно през сезон 2017/2018?

Александър Дунев: Засега първенството ни е приоритет, лятото ще го използваме за почивка и тренировки.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Поздравяваме ви за характера, който демонстрирахте по време на целия сезон! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Александър Дунев: И ние благодарим!