Антоний Тошев: Желая един сезон, изпълнен с по-малко контузии и много добра игра

462

Антоний ТошевОстават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

Антоний Тошев, както и неговият Ботев 2012 Б дебютираха в трета дивизия на първенството на НАЛБ през изминалия сезон. За своите 16 години плеймейкърът на отбора от Враца успя да ни впечатли с уменията си да анализира баскетболната игра, при това безпристрастно. Желаем успех на него и на тима му през новия сезон, а разговорът ни може да проследите в следващите редове.

Здравей, Тони! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови и организационен план?

Миналият сезон в НАЛБ беше дебютен за мен във втория отбор на Ботев 2012. Имах доста игрово време за проведените 16 официални мача и бих казал, че нямам почти никакви забележки в игрови план, а още по-малко в организационен. Организацията в НАЛБ винаги е била на едно много добро ниво за страната ни.

Какво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

През изминалата година за първи път имаше трета дивизия в НАЛБ и не се знаеше много за отборите, които са там. Някои трябваше да бъдат преценявани на момента, а други според класирането си, което невинаги беше показател за качеството им и за това колко всъщност може този отбор. В крайна сметка имаше някои отбори, които изпъкваха и доминираха над други, но определено не липсваше и конкуренция.

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

Водещият фактор за мен е любовта, която имам към играта и това, че се чувствам много по-добре, когато я играя. Това ме зарежда позитивно всеки ден. Иначе за постиженията може да се каже, че накрая идват сами, но в зависимост от това колко се трудиш за тях!

Как върви подготовката на Ботев 2012 Б и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Подготовката ни върви доста добре, тренира се всеки ден през лятото. Очакванията ни за новия сезон са свързани с възможно по-високо класиране както в редовния сезон, така и в плейофите.

Какви са целите пред вас?

Целта ми е собствено израстване и усъвършенстване, което ще постигна с по-добро представяне във всеки един показател в сравнение с изминалия сезон. Както и да прекарам много хубави моменти през предстоящия нов сезон.

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

За финал искам да пожелая на НАЛБ да не спира да се развива и все с такъв устрем да продължава да развива интереса на хората към баскетбола и да поддържа колкото се може повече любовта на най-отдадените фенове към играта. На всички участници и замесени желая ни един сезон, изпълнен с по-малко контузии и с много добра игра!

Един материал на Теодора Славова.