Атанас Атанасов – MVP на осемнадесетия кръг във II дивизия

857

Атанас Атанасов от отбора на Атлетик 95 Куклен е най-полезният състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Атанасов ще получи наградата си в Неделя, на 25.02.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Джобтайгър Дюдс от 21:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Атлетик 95 Куклен продължава с отличното си представяне във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Тимът от Куклен се намира на четвърто място във временното класиране с баланс от 12 победи и 6 загуби. Първите шампиони в историята на трета дивизия от първенството на НАЛБ извоюваха труден, но и ценен успех в осемнадесетия кръг, надделявайки над отбора на Компир с 3 точки разлика след продължение. В отсъствието на Веселин Филчев, тимът воден от Иван Горев отново показа защо е считан за един от отборите с най-сериозен потенциал в подкошието. Невероятен мач за Атлетик 95 Куклен изигра Атанас Атанасов. Той завърши с 15 точки (4/12 за 2 точки и 7/7 от линията за наказателни удари), 17 борби (8 в нападение), 3 асистенции и 2 чадъра за 35 минути на терена. 192-сантиметровият състезател дебютира в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2015/2016, когато е част от отбора на Хасково в турнира на НАЛБ в Южна България. За 4 мача той се отчита с по 10.8 точки и 7.5 борби за 22.5 минути на терена. Атанас Атанасов се включва в отбора на Атлетик 95 Куклен на полусезона през настоящия сезон. За 4 мача до момента с тима от Куклен роденият в Хасково състезател се отчита с по 8.0 точки и 7.8 борби за 19.2 минути на терена. Още от първата си поява в НАЛБ с тима на Хасково Атанасов демонстрира невероятна борбеност и страхотна игра в подкошието. А подсилването именно с 36-годишния състезател на полусезона е поредният гениален ход от страна на Атлетик 95 Куклен и треньора на тима Иван Горев. Неслучайно и Атлетик 95 Куклен прави истински фурор през настоящия сезон. Актуалните шампиони на трета дивизия са на път да направят и нещо, което никой преди тях не е успявал. Никога до момента отбор, който в предходния сезон е бил в по-долна дивизия не се е класирал в топ 5 в по-горната дивизия през следващия сезон. Амбициозният проект „Атлетик 95 Куклен“ обаче се развива с изключително бързи темпове и със сигурност няма да е изненада да виждаме този отбор да постига нови и нови успехи. А самият факт, че трети състезател на тима достига до отличието за най-полезен състезател на кръга през настоящия сезон отново говори изцяло положително за Атлетик 95 Куклен. Напълно заслужено след едва 8 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол пък Атанас Атанасов вече може да се похвали със своето първо индивидуално отличие в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Атанас Атанасов от Атлетик 95 Куклен. Атанасов постигна коефициент от 29, а тимът му се наложи над Компир с 3 точки разлика. По този начин Атанасов събра 26 точки за класацията. С по 17 точки са Павел Весели от Джобтайгър Дюдс (коефициент от 19 и победа на тима му с 2 точки разлика над Кучетата от Младост Б), Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен (коефициент от 20) и Иван Бонев от София Ентъртейнмънт (коефициент от 31 и победа на тима му над Кралете с 14 точки разлика). Калин Златанов от Паляците е с 15 точки за класацията (коефициент от 31 и победа на тима му с 16 точки разлика над Виваком).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Георги Мишев от Монстарс-ГоуТуАдминс – 32. Иван Бонев от София Ентъртейнмънт и Калин Златанов от Паляците са с по 31. Четвърти е Денис Василев от Монстарс-ГоуТуАдминс с 30. Атанас Атанасов от Атлетик 95 Куклен е с 29.

Най-много точки в кръга вкара Денис Василев от Монстарс-ГоуТуАдминс – 28. На второ място е Христо Владимиров от Паляците с 27. Трети с 26 е Иван Иванов от Виваком. Калин Златанов от Паляците отбеляза 25 точки. С по 24 останаха Филип Неделчев от Рапидо Куриери и Деян Михов от Кралете.

Най-много борби в кръга овладя Иван Бонев от София Ентъртейнмънт – 25. Втори е Атанас Атанасов от Атлетик 95 Куклен със 17. С по 14 са Момчил Маринов от Виваком и Петър Попов от Кучетата от Младост Б. Топ 5 допълва Филип Неделчев от Рапидо Куриери с 13.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Виваком – 7. След него с по 6 завършиха Радослав Романов от Дървоядите, Борислав Гостев от Монстарс-ГоуТуАдминс, съотборниците Огнян Василев, Боян Гагов и Бойко Петков от Паляците, Стефан Пенков от ТН Машини, Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс и Ахилеас Зикас от София Ентъртейнмънт.

Най-добри “крадци” на кръга с по 4 откраднати топки са Антон Начев от Кралете, Георги Мишев от Монстарс-ГоуТуАдминс, Христо Владимиров и Бойко Петков от Паляците, както и Иван Згурафов от Рапидо Куриери.

Топ блокировачът в кръга е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 5 чадъра. След него с по 4 се нареждат Стефан Пенков от ТН Машини и Павел Весели от Джобтайгър Дюдс. Георги Романов от Дървоядите е с 3. Руслан Брезов от Дървоядите, Георги Мишев, Денис Василев и Христо Ничев от Монстарс-ГоуТуАдминс, Иван Згурафов от Рапидо Куриери, Петър Попов от Кучетата от Младост Б, Симеон Рътаров от Компир и Атанас Атанасов от Атлетик 95 Куклен са с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Симеон Рътаров от Компир получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Борис Станков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Александър Герин (Компир)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Брайън Хорнек (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Джордже Даскалович (Паляците)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Мартин Бянков (Кралете)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Джордже Даскалович (Паляците), Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Георги Мишев (Монстарс-ГоуТуАдминс)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Бранислав Алексов (ТН Машини), Веселин Филчев (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Рапидо Куриери), Веселин Филчев (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Симеон Рътаров (Компир), Васил Масларски (Компир)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Атанас Атанасов (Атлетик 95 Куклен)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG