Атлетик 95 Куклен и Любимец с награди за спортсменство

963

НАЛБПостиженията на завършилите в топ 3 в редовния сезон във всяка от трите дивизии в Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017 вече са описани в отборните профили на тимовете, а също така и в индивидуалните профили на всички състезатели и треньори от съответните отбори.

И въпреки че борбата за отборните награди ще се състои по време на плейофите, след края на редовния сезон от НАЛБ връчваме и отборни награди. В случая става дума за награди за спортсменство.

Разбира се, при 40 отбора, които участват само в първенството на НАЛБ в София през настоящия сезон, е трудно да посочим един, който заслужава наградата. Затова обособихме критерии, които да ни помагат в тези ситуации. А наградите за спортсменство са две и отиват при отборите на Атлетик 95 Куклен и Любимец.

Любимец

Критерият в случая е много прост – съответният отбор да няма никакви дисциплинарни прояви по време на сезона – в случая става дума за целия редовен сезон (технически и дисквалифициращи нарушения). Отборите на Атлетик 95 Куклен и Любимец завършиха без нито едно наказание от дисциплинарен характер. Трябва да признаем и че доста голяма част от отборите в НАЛБ завършиха сезона с по 1 техническо нарушение, например (15 мача на отбор в трета дивизия и по 22 мача на отбор в първа и втора дивизия).

Атлетик 95 КукленИнтересен факт е, че по време на турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България състезател от отбора на Атлетик 95 Куклен все пак получи техническо нарушение, но в случая разглеждаме само първенството на НАЛБ в София за сезон 2016/2017, и по-конкретно само редовния сезон.

Така или иначе, и двата отбора заслужават поздравления. От Атлетик 95 Куклен изминават изключително много километри за всеки свой мач в НАЛБ, а Любимец беше създаден преди турнира за купата на НАЛБ през сезон 2015/2016 – от състезатели в драфта на НАЛБ, а преди началото на настоящия сезон към него се присъединиха още непознати за останалите в отбора нови състезатели. Тимът не просто успя да оцелее, но и да даде началото на вероятно много успешна история.

Разбира се, описаните по-горе факти за въпросните два отбора с пълна сила важат и за много други тимове. По никакъв начин не искаме да подценяваме положителното отношение и на останалите отбори. Както вече споменахме, голяма част от тези 40 отбора в първенството на НАЛБ в София завършиха с изключително малко „провинения“ от дисциплинарен характер, което само по себе си говори достатъчно и напълно резонно можем да отнесем тези „провинения“ към „напълно инцидентни“. А както вероятно сте се уверили през годините, от Националната аматьорска лига по баскетбол определено държим на правилата и тяхното стриктно спазване.

История на носителите на наградата за спортсменство в първенството на НАЛБ в София, която за първи път е връчена през сезон 2014/2015:

Сезон 2014/2015Лъвовете и Костенец
Сезон 2015/2016Саут Парк, Скритите Лимонки и Монстарс
Сезон 2016/2017Атлетик 95 Куклен и Любимец

През сезон 2011/2012 обаче, макар и без обособена награда, отборът на Светкавица също стига до признание за спортсменство.

Интересен факт е, че в 3 от 4-те случая братята Петко Гатев и Добри Гатев са част от отбор, който грабва приз за спортсменство (Светкавица, Скритите Лимонки и Любимец).

С радост ще даваме все повече подобни отличия.

Двата отбора ще получат наградите си преди следващите си мачове. Още веднъж поздравления и благодарности както за Атлетик 95 Куклен и Любимец, така и за всички останали отбори, които показваха коректност, положително отношение и разбиране по време на целия редовен сезон!

Самият факт, че броят на стартиралите и завършилите редовния сезон отбори отново е един и същи, определено ни прави щастливи и показва добра съвместна дейност, за което сме изключително признателни!