Берое (Стара Загора) е първият шампион на НАЛБ в Южна България

1040

Берое (Стара Загора)Отборът на Берое (Стара Загора) спечели титлата на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България за сезон 2015/2016!

На 21 и 22 Май 2016 година в зала Перущица в град Перущица се проведе двудневен турнир за определяне на шампиона на НАЛБ в Южна България. Участие в турнира взеха 6 отбора, ето го и крайното класиране:

1. Берое (Стара Загора)
2. София Лайънс
3. Паляците (София)
4. Хасково
5. Атлетик 95 (Куклен)
6. Перущица

На първите 3 тима ще бъдат добавени постиженията им в отборните им профили, както и в индивидуалните такива на всички картотекирани състезатели за съответния турнир в съответния отбор.

И така след 5 сезона в София, 1 в Централна България, от НАЛБ сме горди, че поставихме основите и в Южна България. Идеята е изминалият турнир да постави началото на първенство с регулярни мачове в региона още от сезон 2016/2017.

Качеството на баскетбол определено надмина очакванията на мнозина, нивото беше изключително високо. Турнирът със сигурност ще остави приятни спомени у участниците, като използваме възможността да поздравим всички за спортсменската игра, приятелския дух и невероятната атмосфера, която цареше по време на срещите.

Зала ПерущицаРазбира се, благодарим сърдечно и на ръководството на спортната зала Перущица, както и на Община Перущица за съдействието при организирането на турнира!

ТУК и ТУК можете да намерите множество снимки от събитието! ТУК пък ще откриете пълни записи от всички срещи, както и от награждаването – целият турнир беше излъчен и на живо.

НАЛБТУК можете да видите и всички индивидуални призьори от турнира на НАЛБ в Южна България за сезон 2015/2016.

Безспорно всички участници заслужават поздравления!

ПерущицаОтборът на Перущица показа изключителна борбеност и въпреки крехката възраст на повечето от състезателите в тима, те показаха, че бъдещето е пред тях.

Атлетик 95 (Куклен)Малко късмет не достигна на Атлетик 95 (Куклен) да се намеси в борбата за медалите. Тимът впечатли и с изключително добра организация, а именно представител на отбора от Куклен грабна приза и за топ реализатор на турнира.

ХасковоКогато става дума за добра организация несъмнено трябва да споменем и отбора на Хасково, на който не му достигнаха 4 точки в полуфинала срещу Берое (Стара Загора).

ПаляцитеОтборът на Паляците (София) направи впечатление с нулевата си ротация, като във всички 4 срещи на тима петима състезателите играха по 40 минути и допуснаха едва една загуба – на полуфинала от София Лайънс.

София ЛайънсСофия Лайънс пък беше пълна противоположност на Паляците. От тима подходиха изключително всеотдайно към турнира и за всеки мач на софийските лъвове участие взимаха по 12 души. А трябва да споменем и че треньорът на София Лайънс изпълняваше функциите само на треньор.

Берое (Стара Загора)Берое (Стара Загора) не допусна загуба и прибра купата в Стара Загора. Въпреки че спечели част от срещите си доста трудно, триумфът на Берое беше логичен и закономерен с оглед на представянето на всички участници.

Несъмнено, като изключим двата отбора от София, очакваме останалите 4 тима да бъдат сред стълбовете на първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България догодина. Разбира се, очакваме и още много нови отбори, като част от тях проявиха сериозен интерес и по време на турнира, други не успяха да се включат единствено заради времето, по което се проведе той. Сигурни сме, че интерес към баскетбола в региона не липсва и само от всички нас зависи да го провокираме, за да можем заедно да създадем нещо наистина стойностно.

А ето и няколко опорни точки от турнира на НАЛБ в Перущица:

НАЛБ в ПерущицаВсичко започна с обща снимка преди началото на дебютния мач за НАЛБ в Южна България.

Снимка за спомен с отборите на Перущица и Атлетик 95 (Куклен).

Снимка за спомен с отборите на Паляците (София) и Хасково.

Снимка за спомен с отборите на София Лайънс и Берое (Стара Загора).

Бяхме подготвили солидни награди за призьорите.

За пореден път – специални благодарности на ръководството на спортна зала Перущица, както и на Община Перущица!

Най-полезен състезател на турнира стана Бойко Миленков от Берое (Стара Загора).

Най-добър реализатор на турнира стана Богомил Дичев от Атлетик 95 (Куклен).

На трето място завърши отборът на Паляците.

Втори останаха представителите на София Лайънс.

Първият шампион на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България е Берое (Стара Загора)!

НАЛБ в ПерущицаИ всичко завърши подобаващо – с много усмивки и обща снимка.

Снимка за спомен след финалната среща и подобаващ край на турнира, който предизвика много усмивки и положителни емоции. И турнир, чието ниво в баскетболно отношение определено беше наистина високо.

За нас беше изключително удоволствие да се запознаем с още баскетболни фенове, с още хора, които милеят за любимата ни игра! Вярваме, че това ще е само началото на съвместната ни дейност. Благодарим на всички замесени, които допринесоха за този двудневен баскетболен празник в Перущица! Благодарим на всички за положителните оценки за дейността ни! Благодарим, че виждайки любовта към играта на толкова много хора от различни краища на страната, това ни мотивира да влагаме все повече и повече усилия, за да може НАЛБ да достигне до всички желаещи! Защото баскетбол трябва да има и ще има. Защото никой не е по-голям от баскетбола!

Пътят оттук нататък няма да бъде лек, но за сметка на това повече от всякога сме убедени, че си струва. Благодарим още веднъж! За нас беше чест!