Благовест Христов – MVP на петия кръг в III дивизия

918

Благовест Христов от отбора на Ръш Баскетбол е най-полезният състезател на петия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Христов ще получи наградата си в Неделя, на 05.11.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Фантомс от 11:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Ръш Баскетбол записа историческа победа в петия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. След като през сезон 2016/2017 тимът завърши без нито една победа, Ръш Баскетбол стартира участието си и в настоящия сезон с 4 поредни загуби. На 29.10.2017 година обаче търпението и постоянството през последните два сезона дадоха своя резултат и отборът на Ръш Баскетбол успя да се наложи над Скай Уокърс с 62:57. През последните два сезона отборът на Ръш Баскетбол изнася лекция по постоянство. Лекция за това, че когато правиш нещо, което обичаш, резултатите остават на заден план. Вероятно мнозина биха загубили мотивация от толкова поредни загуби. От Ръш Баскетбол обаче търпеливо изчакаха своя момент и напълно заслужено вече могат да се поздравят с първата си победа в историята си в НАЛБ. Трябва да споменем още веднъж и стройната организация в тима. Не е тайна, че част от състезателите в отбора преминават сериозни разстояния за всеки свой двубой. Поредният факт, който несъмнено прави чест на тима. Срещу Скай Уокърс много силен мач изиграха Благовест Христов и Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол. Христов завърши с 13 точки (4/10 за 2 точки и 5/8 от линията за изпълнение на наказателни удари), 12 борби (6 в нападение), 4 асистенции и 4 откраднати топки за коефициент от 23. Трендафилов пък се отчете с 19 точки (5/11 за 2 точки и 3/6 за 3 точки), 4 борби, 3 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 12. И така с първата победа на Ръш Баскетбол, тимът може да се похвали и с първия си носител на наградата за най-полезен състезател на кръга. Това е Благовест Христов. 37-годишният състезател дебютира в Националната аматьорска лига по баскетбол заедно с Ръш Баскетбол през сезон 2016/2017. В него Христов взима участие в едва 4 двубоя, за които записва средни показатели от 11.5 точки, 8.5 борби, 1.5 асистенции и 0.8 откраднати топки. През настоящия сезон роденият във Враца Благовест Христов вече е изиграл 3 мача, за които записва средни показатели от 11.7 точки, 8.3 борби, 2.7 асистенции и 2.0 откраднати топки. И така в едва седмия си мач в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол Благовест Христов може да се похвали с първо индивидуално отличие, а тимът на Ръш Баскетбол има още един повод за гордост.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Благовест Христов от Ръш Баскетбол. Христов постигна коефициент от 23, а тимът му се наложи с 5 точки разлика над Скай Уокърс. Така Христов събра 18 точки за класацията. Втори е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 14 точки (коефициент от 23 и победа на тима му над Мечките с 9 точки разлика). Топ 3 допълва Ангел Братанов отново от отбора на Ремонт Експерт с 10 точки (коефициент от 19). С по 7 точки за класацията са Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол (коефициент от 12) и Драгомир Цанов от Ремонт Експерт (коефициент от 16).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Борислав Каменов от Любимец – 29. Съотборникът му Иван Иванов се нарежда на второ място с 28. Благовест Христов от Ръш Баскетбол, Александър Анастасов от Ремонт Ескперт, Костадин Методиев от Балкан Ботевград и Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали са с коефициент от по 23.

Най-много точки в кръга вкара Иван Иванов от Любимец – 33. След него е Драгомир Вутов от София Уориърс с 30. Трети с 23 е Борислав Каменов от Любимец. На четвърто място се нарежда Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 21. Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали, Илчо Панайотов от Скай Уокърс и Цветомир Стефанов от Любимец се отчетоха с по 20 точки.

Най-много борби в кръга овладя Александър Анастасов от Ремонт Експерт – 15. Втори е Кирил Анев от Джедай Мастърс с 14. На трето място е Александър Кръстев от Любимец с 13. Димитър Чаушев от Бойз Фром Да Хууд, Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали, Йоаннис Кесисис от Мечките, Денис Христов от Джедай Мастърс, Благовест Христов от Ръш Баскетбол, Светослав Георгиев от Скай Уокърс и Петър Иванов от Ботев 2012 Б са с по 12 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга е Димитър Семерджиев от Фаворит-Кърджали – 9. С по 7 са Иван Иванов от Балкан Ботевград и Иван Иванов от Любимец. Нейко Димитров от София Уориърс, Петър Данчев от Ремонт Експерт и Борислав Каменов от Любимец останаха с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Борислав Каменов от Любимец с 6 откраднати топки. След него с по 5 се нареждат Цветомир Стефанов от Любимец и Любомир Халкалиев от Пистолет. Георги Димитров от Бойз Фром Да Хууд, съотборниците Марин Иванов и Васил Василев от Балкан Ботевград, Благовест Христов от Ръш Баскетбол и Иван Иванов от Любимец завършиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Красимир Василев и Миролюб Нелица от Стрийт Бенгърс с по 4 чадъра. Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Веселин Миньов от Ботев 2012 Б са с по 3. Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали, Цветан Георгиев от София Уориръс, Георги Найденов от Мечките, Илчо Панайотов от Скай Уокърс, Петър Иванов от Ботев 2012 Б, Ави Митрани от Стрийт Бенгърс, Любомир Халкалиев и Денис Георгиев от Пистолет завършиха мачовете на своите тимове с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на третия кръг в трета дивизия за сезон 2017/2018 Атанас Атанасов от Стрийт Бенгърс получи наградата си.

Най-полезният състезател на четвъртия кръг в трета дивизия за сезон 2017/2018 Янко Минков от Фаворит-Кърджали също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Ави Митрани (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Станислав Воденичарски (Балкан Ботевград), Месут Мюмюн (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Атанас Атанасов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Янко Минков (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Благовест Христов (Ръш Баскетбол)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG