Блиц интервю с Леонард Митов, Хасково

639

Леонард МитовОт Националната аматьорска лига по баскетбол започваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участваха в турнира на НАЛБ в Южна България през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Леонард Митов от отбора на Хасково. Отборът на Хасково имаше първи допир до НАЛБ именно на турнира в Перущица, проведен на 21 и 22 Май 2016 година.

Хасково завърши на четвърто място в турнира, а вижте какво сподели Леонард Митов:

Здравей, завърши турнирът на НАЛБ в Южна България. Каква е равносметката ти за представянето на Хасково и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Леонард Митов: Смятам, че представянето на отбора беше под възможностите ни, но от друга страна, реалността е, че по-голямата част от отбора е на възраст, която не позволява физически натоварвания с такъв интензитет. Все пак, грешката търсим в себе си, тъй като не успяхме да компенсираме с по-добра тактическа дисциплина. Най-важното е, че успяхме да се забавляваме с любимата игра.

Редно е да отворим темата и за разширението на НАЛБ в цялата страна и възможността за първенства в различни региони. Знаеш, че именно сезон 2015/2016 даде началото на тази мисия за разпространяване на идеята и популяризиране на баскетбола в цялата страна. През този сезон за първи път стартирахме с първенство в Централна България. Една от основните идеи на турнира в Южна България беше да бъде презентирана дейността на НАЛБ. Смяташ ли, че участниците останаха удовлетворени от видяното и правилна ли е посоката е според теб?

Леонард Митов: Посоката е правилна, тъй като има много хора от всички възрасти, които желаят да играят и спортуват. За съжеление държавата е абдикирала от ангажиментите си към спорта като цяло, а масовият спорт дори не го коментираме. Баскетболът не прави изключение, но смятам, че инициативата, с която сте се заели, ще срещне много ентусиасти и подръжници в цялата страна.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Леонард Митов: Всички, които взеха участие в турнира заслужават да бъдат отличени.

ХасковоРазкажи ни малко повече за Хасково. Как беше създаден, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата в София, сезон 2016/2017?

Леонард Митов: Може да се каже, че отборът вече е с традиции. За последните десетина години е участвал в различни инициативи и състезания. Всички, които играят в момента, а и тези, които вече не се състезават, допринасят за развитието на баскетбола в града – всеки според силите си, но с голям ентусиазъм. Относно бъдещите ни намерения – все още не сме взели решение за турнира за купата, но се надявам за следващия сезон да вземат участие още повече отбори в Южна България и първенството да може да се провежда в повече градове.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Леонард Митов: Допълнителни усилия не съм полагал, тъй като момчетата са много отговорни и организирани, мотивацията на всички е на ниво.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Леонард Митов: На изключително ниво е!

Обратната връзка е много важна за нас. Със сигурност има много работа преди предстоящото първенство на НАЛБ в Южна България. Има ли обаче нещо, което видя на турнира в Перущица, което смяташ, че е добре да се подобри?

Леонард Митов: В организационен план турнирът протече отлично!

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии в София допринесе за допълнителен интерес. Именно през настоящия сезон стартирахме и с първенството в Централна България, и с още куп други инициативи. Поставихме основите и в Южна България. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Леонард Митов: Най-естествената перспектива е догодина обхватът да е нациоанален, което е и пожеланието ми.

ХасковоКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Леонард Митов: Да се включват! Заслужава си!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!