Блиц интервю с Любомир Ангелов, София Лайънс

424

Любомир АнгеловОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участваха в турнира на НАЛБ в Южна България през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Любомир Ангелов от отбора на София Лайънс. Отборът на София Лайънс е дългогодишен участник в НАЛБ, но взе решение да участва и на турнира в Перущица, проведен на 21 и 22 Май 2016 година.

София Лайънс завърши на второ място в турнира, а вижте какво сподели Любомир Ангелов:

Здравей, завърши турнирът на НАЛБ в Южна България. Каква е равносметката ти за представянето на София Лайънс и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Любомир Ангелов: Смятам че, турнирът беше много полезен и определено бе стъпка напред в развитието на отбора! Всяко едно подобно начинание допринася за сплотяването, израстването и подобряването на личните и отборни резултати! Конкретно за представянето ни…второто място при такава конкуренция говори само за себе си.

Редно е да отворим темата и за разширението на НАЛБ в цялата страна и възможността за първенства в различни региони. Знаеш, че именно сезон 2015/2016 даде началото на тази мисия за разпространяване на идеята и популяризиране на баскетбола в цялата страна. През този сезон за първи път стартирахме с първенство в Централна България. Една от основните идеи на турнира в Южна България беше да бъде презентирана дейността на НАЛБ. Смяташ ли, че участниците останаха удовлетворени от видяното и правилна ли е посоката е според теб?

Любомир Ангелов: Като участници мога да кажа, че останахме изключително доволни от организацията и възможността да премерим сили и с непознати отбори извън София. Много съм щастлив, че НАЛБ се превръща във фактор за цяла България, като оправдава името си. Радвам се, защото ви го пожелах преди година и вярвам, че това е правилният път за развитие.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Любомир Ангелов: Както съм казвал и преди, не бих желал да отличавам някого конкретно. В този турнир повече от всякога ние бяхме отбор и това ни даде сили да стигнем до финала след два изключително тежки обрата. Всеки даде най-доброто от себе си и заслужава да бъде отличен. Гордеем се с купата и заявяваме, че няма да ни е последната!

София ЛайънсКакво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Любомир Ангелов: Не, правя го с цялото си сърце! Обичам баскетбола и този отбор е мястото, където мога да реализирам мечтите си! Забавлявам се и благодаря на всички, които са част от София Лайънс!

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Любомир Ангелов: Както и друг път съм споделял, смятам, че организацията е на изключително високо ниво! Благодаря на НАЛБ за професионалното отношение и възможността да играем любимата игра!

Обратната връзка е много важна за нас. Със сигурност има много работа преди предстоящото първенство на НАЛБ в Южна България. Има ли обаче нещо, което видя на турнира в Перущица, което смяташ, че е добре да се подобри?

Любомир Ангелов: Може би участието на повече отбори, както и популяризирането на турнирите. Въпреки че нашата публика винаги е с нас, не е лошо повече хора да се насладят на баскетбола!

София ЛайънсКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Любомир Ангелов: Бих им казал да не се колебаят да станат част от една професионално създадена и управлявана организация! Място, на което любовта към играта се изразява свободно!!!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Любомир Ангелов: Благодарности за пожеланията и за прекрасния турнир в Перущица!