Боби Петров – MVP на петнадесетия кръг във II дивизия

728

Боби ПетровБоби Петров от отбора на София Енъртейнмънт е най-полезният състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Петров ще получи наградата си утре, в Петък, на 10.02.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Дървоядите-Рафи от 20:15 часа в зала Азбуки. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на София Ентъртейнмънт се намира на осмо място във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 в София. Със сигурност обаче моментното класиране на отбора ще накара дори лидерите в класирането да направят всичко възможно да избегнат изключително младия и силен София Ентъртейнмънт. Тимът натрупа множество загуби през първия полусезон, като до голяма степен единствено липсата на възможности за ротация беше причина за загубите. За сребърните медалисти във втора дивизия от сезон 2015/2016 определено най-доброто предстои. В отбора се получава невероятна симбиоза между млади и още по-млади играчи. „Възрастните“ са родени през 1993 година (шестима), а най-младите (родени през 1997 година или след това) са петима. Потенциалът, с който разполага София Ентъртейнмънт, е пословичен. Неслучайно тимът може да се похвали с най-доброто нападение във втора дивизия от първенството на НАЛБ. Бърза игра, много стрелби от средно и далечно разстояние, агресивна защита и невероятни индивидуалности. Това са само част от достойнствата на София Ентъртейнмънт. До момента през сезона вече на няколко пъти родените през 1998 година Кристиян Георгиев и Даниел Запрянов попаднаха под светлините на прожекторите. Сега дойде ред и на техен батко – 19-годишният Боби Петров, който се присъедини към тима на полусезона. В петнадесетия кръг София Ентъртейнмънт се наложи над един от лидерите в класирането – Рапидо Куриери. Факт, благодарение на който младоците за пореден път накараха всички останали отбори в дивизията да се притесняват при срещите си с тях. Именно този двубой беше и първият, в който София Ентъртейнмънт разполагаше с по-солидна ротация през сезона. София Ентъртейнмънт се наложи над Рапидо Куриери с 10 точки разлика, а в мача блесна талантът на Боби Петров. Привлеченият на полусезона Петров завърши с 24 точки (6/8 за 2 точки, 3/7 за 3 точки, 3/4 от линията за наказателни удари), 5 борби и 2 чадъра, като срещу него бяха извършени и 6 нарушения за малко повече от 28 минути на терена. Всичко това му донесе коефициент от 28, а и първа индивидуална награда в един от първите му мачове в Националната аматьорска лига по баскетбол. Боби Петров играе първия си сезон в НАЛБ, а за 4 двубоя до момента записва средни показатели от 19.5 точки, 7.5 борби, 3.5 асистенции, 2.5 откраднати топки и 0.8 чадъра. Не са много състезателите в НАЛБ, които след едва 4 мача в кариерата си могат да се похвалят с индивидуални призове, но напълно заслужено Боби Петров вече е един от тях.

Боби ПетровНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Боби Петров от София Ентъртейнмънт. Той постигна коефициент от 28, а тимът му се наложи с 10 точки разлика над Рапидо Куриери. По този начин Петров събра 18 точки за класацията. Втори в класацията със 17 точки е Станислав Иванов от Гуми-Нет (коефициент от 27 и победа на тима му над Фитстоун с 10 точки разлика). На трето място е Бойко Петков от Паляците с 16 точки за класацията (коефициент от 23 и победа на тима му със 7 точки разлика над Титаните). Четвърти е Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт с 15 точки (коефициент от 25). Топ 5 допълва Денис Василев от Монстарс с 16 точки за класацията (коефициент от 16 и победа на тима му над БГО Софтуер Булс с 3 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Боби Петров от София Ентъртейнмънт – 28. На второ място е Станислав Иванов от Гуми-Нет с 27. Трето място заема Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт с 25. Бойко Петков от Паляците и Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи са с по 23.

Най-много точки в кръга вкараха Боби Петров от София ЕнтъртейнмънтХристо Владимиров от Паляците и Николай Рътаров от Титаните – по 24. След тях е Станислв Иванов от Гуми-Нет с 21, а Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи е с 20 точки.

Никос СтамулисНай-много борби в кръга овладя Никос Стамулис от БГО Софтуер Булс – 18. На второ място с по 14 борби завършиха Джордже Даскалович от Паляците и Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи. Христо Владимиров и Бойко Петков от ПаляцитеНиколай Рътаров от Титаните, Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б и Станислав Иванов от Гуми-Нет останаха с по 13 овладени топки под двата коша.

Мартин МилиевС най-много асистенции в кръга приключи Мартин Милиев от Паляците – 11. Бойко Петков от Паляците и Румен Каиков от Титаните заемат второто място с по 8. Топ 3 допълва Радослав Романов от Дървоядите-Рафи с 6. Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт, Симеон Рътаров и Радослав Тенекев от Титаните, Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс и Борислав Гостев от Монстарс са с по 5 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Бойко Петков от Паляците и Бойко Новаков от Титаните с по 5 откраднати топки. След тях с по 4 са Марио Юруков от София Ентъртейнмънт, Радослав Романов от Дървоядите-Рафи, Георги Колев от София Хоукс и Мартин Димов от Гуми-Нет.

Петър ПоповТоп блокировачът в кръга е Петър Попов от Кучетата от Младост Б – 4 чадъра. Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б, Денис Василев от Монстарс и Мартин Димов от Гуми-Нет завършиха с по 3.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Георги Георгиев (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Светослав Петров (БГО Софтуер Булс), Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Иван Иванов (Фитстоун)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Стефан Пенков (Фитстоун)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Антонио Николов (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Антонио Николов (Рапидо Куриери), Христо Владимиров (Паляците), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Боби Петров (София Ентъртейнмънт)

Христо Владимиров и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Христо Владимиров от Паляците получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG