Борислав Георгиев: За мен е удоволствие да играя в НАЛБ

616

Борислав ГеоргиевОстават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

На въпросите ни отговаря Борислав Георгиев от отбора на Скравена, състезаващ се в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София. За своите 4 сезона в лигата плеймейкърът може да се похвали с трето място в турнира за купата на НАЛБ през сезон 2013/2014. През сезон 2016/2017 Георгиев е най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия, най-добър „крадец” и подавач № 2 на редовния сезон. Борислав Георгиев е и един от приятелите на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Здравей, Боби! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови и в организационен план?

Здравейте! Много се радвам, че давам интервю за Вашата организация. През изминалия сезон нашият отбор не се представи добре като класиране. От 16 отбора завършихме на 11-о място, но не това е важното за нас. Ние сме отбор от село Скравена и сме израснали всички заедно с любовта към баскетбола, ние не се борим за успехи, а се забавляваме. Организацията в НАЛБ е страхотна! От НБЛ могат само да завиждат.

Какво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Нивото в НАЛБ е високо. Всяка година има нови отбори и е все по-интересно.

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

За мен е удоволствие да играя във Вашата лига!

Как върви подготовката на Скравена и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Подготовката на отбора върви добре, нищо специално. Когато можем се събираме и играем. Очакваме от новия сезон да се включи и Илия Станков.

Какви са целите пред теб?

Моите цели са свързани със завършването на Националната спортна академия. Бих искал да бъда учител по физическо възпитание и треньор по баскетбол.

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

Искам да пожелая на НАЛБ всичко най-хубаво и все така да продължавате да ни радвате! На всички, които участват пожелавам да са живи и здрави!

Един материал на Теодора Славова.