Борислав Георгиев – MVP на седмия кръг в III дивизия

657

Борислав ГеоргиевБорислав Георгиев от отбора на Скравена е най-полезният състезател на седмия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Георгиев ще получи наградата си в Неделя, на 08.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Блу Девилс от 20:00 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Скравена записа третата си победа от началото на сезон 2016/2017 в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът се наложи над Стрийт Бенгърс, а освен заслужената победа, представителите на Скравена имат още един повод за радост. Трябва да отбележим и че тимът пътува около 150 километра за всеки свой двубой в НАЛБ и тук е моментът да поздравим както състезателите от отбора на Скравена, така и всички останали участници в НАЛБ, които изминават солидни разстояния, само за да бъдат част от Националната аматьорска лига по баскетбол. Любовта към играта и жертвите, на които са готови толкова много хора, могат само да ни накарат да се възхитим и да адмирираме отношението им към баскетбола. На полусезона тимът на Скравена е с 3 победи и 4 загуби, но със сигурност можем да очакваме много приятни изненади от него. Отборът картотекира трима нови състезатели, между които личи и името на Илия Станков. В трета дивизия пък е повече от интересно и с баланса от 3 победи и 4 загуби Скравена дели 7-12 място с още 5 отбора. В последния кръг състезателите от Община Ботевград победиха Стрийт Бенгърс с 68:60. Интересен факт е, че преди последната част резултатът беше равен. Най-полезен за Скравена беше Борислав Георгиев. Той завърши срещата с 23 точки (5/11 за 2 точки, 3/5 за 3 точки и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари), 4 асистенции, 4 откраднати топки и 3 борби. Трябва да отбележим и че 20-годишният Георгиев отбеляза 13 от точките си в последната част, когато тимът му успя да пречупи съперника (13 от 23 на отбора си и при положение, че целият противников отбор е реализирал 15 в четвъртата част). До момента през сезона той е и един от най-добрите „крадци“ в дивизията – с по 4.00 откраднати топки средно на мач. В кариерата си пък в Националната аматьорска лига по баскетбол Борислав Георгиев се е състезавал и за Лъвовете, и за Джобтайгър Дюдс. Малко след като получи първо индивидуално признание и беше поканен за участие в мача на звездите за трета дивизия, ето, че сега Борислав Георгиев напълно заслужено може да се поздрави и с първата си индивидуална награда, която е първа и за състезател на Скравена в историята на тима.

Борислав ГеоргиевНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Борислав Георгиев от Скравена. Той постигна коефициент от 22, а тимът му победи Стрийт Бенгърс с 8 точки разлика. По този начин Георгиев събра 14 точки за класацията. На второ място е Антон Начев от Кралете с 11 точки за класацията (коефициент от 34 и победа на тима му над Виваком с 23 точки разлика). Трето място с по 10 точки заемат Петър Данчев от Топ Тен (коефициент от 20 и победа на тима му над Джедай Мастърс с 10 точки разлика) и Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд (коефициент от 34 и победа на тима му над Любимец с 24 точки разлика). Кайс Назари от Фантомс е с 8 точки за класацията (коефициент от 22 и победа на тима му над Мечките с 14 точки разлика).

Момчил МариновНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Момчил Маринов от Виваком – 48. Втори е Константин Касъров от Волтрон с коефициент на полезно действие от 40. Топ 3 допълва Радослав Йорданов от Волтрон с 36. На четвърто място се нареждат Антон Начев от Кралете и Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд, които постигнаха коефициенти от 34.

Радослав ЙордановНай-много точки в кръга вкара Радослав Йорданов от Волтрон – 44. На второ място е Тодор Енев от Кралете с 33 точки. Трето място заемат Момчил Маринов от Виваком и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен с по 30. Антон Начев от Кралете завърши с 27.

Константин КасъровНай-много борби в кръга овладя Константин Касъров от Волтрон – 24. Втори е Мартин Слаев от Блу Девилс с 23 борби. Момчил Маринов от Виваком е с 21. На четвърто място е Николай Василев от Блу Девилс, който завърши мача на своя тим с 20 борби. Топ 5 допълва Деян Михов от Кралете с 18 овладени топки под двата коша.

Петър ДанчевС най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Топ Тен – 10. Иван Илиев от Кралете заема второ място с 8. На трето място се нареждат Кайс Назари от Фантомс и Валентин Величков от Волтрон с по 7. С по 6 асистенции завършиха Момчил Маринов от Виваком и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс.

Кирил ДялковНай-добър “крадец” на кръга е Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен – 7. Втори е Красимир Гайдаров от Фантомс с 6 откраднати топки. Антон Начев от Кралете, сътоборниците Иван Томов и Петър Косев от Блу Девилс, както и Мартин Палашев от Мечките останаха с по 5.

Топ блокировачът на кръга е Константин Касъров от Волтрон със 7 чадъра. На второ място е Добри Гатев от Любимец с 5. Ангел Братанов от Топ Тен и Иван Згурафов от Мечките са с по 4. Топ 5 допълва Владимир Геогриев от Бойз Фром Да Хууд, който завърши с 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Владимир Георгиев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком), Константин Касъров (Волтрон)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Борис Тодоров (Виваком)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Борислав Георгиев (Скравена)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG