Борислав Каменов: Всеки един отбор е останал впечатлен от организацията в НАЛБ

788

Борислав КаменовПрез месец Април 2017 година отпаднаха първите отбори в плейофната фаза на първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София сезон 2016/2017. ТУК можете да откриете повече информация по въпроса.

Потърсихме Борислав Каменов от отбора на Любимец и го помолихме да ни отговори на няколко въпроса.

Отборът на Любимец завърши на 13-о място в редовния сезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София, а след това отпадна на осминафиналната фаза от плейофите. Трябва обаче да признаем, че тимът се представи повече от блестящо в плейофите, а в редовния сезон записа 4 победи. Разбира се, тимът премина и през логичните трудности за нов отбор, но показа страхотен характер и по всичко изглежда, че Любимец не просто ще продължи съществуването си, ами амбициите на състезателите в тима са той да се развива постоянно. Трябва да споменем и че Любимец е един от двата отбора, които си заслужиха награда за спортсменство. Радващо е, че в отбора вече са наясно с намеренията си – Любимец ще играе в Националната аматьорска лига по баскетбол и през сезон 2017/2018. 20-годишният Борислав Каменов пък е едно от новите лица в отбора, дебютира в НАЛБ през сезон 2016/2017, като бързо се превръща в един от лидерите на Любимец и още в дебютния си сезон успява да достигне и до приза за най-полезен състезател на кръга.

На вашето внимание представяме пълното интервю с Борислав Каменов:

Борислав КаменовЗдравей, наскоро завърши участието на Любимец в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. През този сезон отборите в София наброяват 40 и са разделени в 3 дивизии. Как видя ти сезона – и като участник, и като наблюдател?

Борислав Каменов: Сезонът беше много добър и като организация, и като провеждане на мачовете. Като участник също съм доста доволен, доставя ми голямо удоволствие да играя в НАЛБ и имам мотивацията отборът ни да се запази и да продължим напред! Надявам се да се борим още в турнира за купата на НАЛБ!

Отборът на Любимец продължи историята си, която беше стартирала няколко месеца по-рано – в турнира за купата на НАЛБ през сезон 2015/2016. Определено началото винаги е най-трудно. Именно за сезон 2016/2017 към тима се присъединихте и много нови състезатели, включително такива от драфта на НАЛБ. Любовта към играта ли ви обедини, за да дадете началото на тима в първенството на НАЛБ?

Борислав Каменов: Абсолютно да, обичам да играя баскетбол, чувството да бъдеш ефективен на терена и полезен за отбора си е много хубаво.

ЛюбимецИмайки предвид, че едва сега започвате, постигнахте ли си целите през настоящия сезон? Все пак положихте основите, които вече официално афиширахте, че искате да надграждате и през следващия сезон?

Борислав Каменов: Не постигнахме точно това, което целяхме. Нормално е, защото всяко едно начало е трудно и не трябва да се отказваме пред трудностите. Трябва да продължаваме напред!

Ти дебютира в НАЛБ през сезон 2016/2017, а много бързо се утвърди и като един от лидерите на Любимец (като дори стигна до отличието за MVP на кръга), както и един от изключително отдадените състезатели в организационен план. Много усилия ли ви коства организацията на тима, особено имайки предвид и че преди Любимец не се познавахте с всички свои съотборници?

Борислав Каменов: Доста усилия и труд положихме за тима – за да се запазим, да се опознаем – и в игрова обстановка, и извън нея. Като за първи сезон в НАЛБ съм горд от себе си и своите съотборници, че достигнах до отличието за MVP на кръга. Това е още по-голям стимул за мен да продължавам и занапред да се боря и да се доказвам.

Борислав Каменов и Марин МеханджиевКой е твоят фаворит за титлата в трета дивизия през този сезон? А в другите дивизии?

Борислав Каменов: Според мен титлата на трета дивизия ще я спечели отборът на Волтрон, защото момчетата са организирани и играят много добре. За другите две дивизии още не съм запознат до такава степен с отборите и не бих се наел с прогноза.

Вече сте заявили участие в първенството на НАЛБ и през сезон 2017/2018. Какви са плановете ви? Какви са новите амбиции?

Борислав Каменов: Плановете ни като за начало през новия сезон са да намерим нови играчи, които искаме да покажат упорито и сериозно отношение към отбора. Имаме амбициите да влезнем в топ 3 през следващия сезон.

ЛюбимецТи изигра първия си сезон в НАЛБ, но би трябвало вече да имаш напълно обосновано мнение. Какво смяташ за организацията в НАЛБ от първо лице и за развитието й в течение на сезона?

Борислав Каменов: Много съм доволен от организацията на НАЛБ и искам и занапред да бъде такава! Нямам никакви забележки към организацията на НАЛБ, колкото повече се развива и разширява от страна на отбори и дивизии, толкова по-добре ще бъде.

Напоследък хвърляме все повече усилия за богатата база от данни – подробна визитка на всеки един състезател, всеки един отбор, пълна и ясна информация в сайта, все по-качествени снимкови и видео материали. Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Борислав Каменов: Да се развива все повече и повече.

Борислав КаменовМоже би тук е моментът да споменем и че 15 от 16-те отбора в трета дивизия през сезон 2016/2017 вече официално са заявили желанието и намерението си да участват в НАЛБ и през следващия сезон. Какво означава това според теб? Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Борислав Каменов: Това означава, че всеки един отбор е останал впечатлен от организацията в НАЛБ! Към всеки един, който се чуди дали да вземе участие в НАЛБ: няма да останеш разочарован! НАЛБ дава много голяма възможност да се развиеш като играч и да докажеш себе си!

Борислав КаменовЩе видим ли Любимец в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2016/2017 или да ви очакваме директно през сезон 2017/2018?

Борислав Каменов: Най-вероятно ще вземем участие, но в момента имаме леки затруднения, които са поправими, трябва да го обсъдим с отбора и ще дадем отговор в най-скоро време.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Поздравяваме ви за характера, който демонстрирахте по време на целия сезон! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Борислав Каменов: Благодаря от мое име и от името на отбора за добрата организация и доброто отношение, които ни показахте през сезон 2016/2017! Надявам се искрено и занапред да бъде така! Аз също ви пожелавам успех и до нови срещи!