Борис Станков – MVP на седмия кръг във II дивизия

775

Борис Станков от отбора на Джобтайгър Дюдс е най-полезният състезател на седмия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Станков ще получи наградата си в Неделя, на 19.11.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Атлетик 95 Куклен от 21:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Джобтайгър Дюдс се намира на осмо място във временното класиране във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 с баланс от 3 победи и 4 загуби. Тук е моментът да отбележим обаче, че 3 от 4-те загуби на тима дойдоха с 1, 3 и 4 точки разлика. При четвъртата си загуба пък Джобтайгър Дюдс имаше пълен контрол в началото на двубоя. Съвсем няма да сбъркаме, ако твърдим, че през настоящия сезон отборът на Джобтайгър Дюдс не отстъпва по нищо на нито един от опонентите си във втора дивизия. В седмия кръг тимът се наложи над Кучетата от Младост Б с 11 точки разлика. Изключителен мач за Джобтайгър Дюдс изигра Борис Станков. Роденият в Кюстендил 28-годишен състезател завърши с 19 точки (6/7 за 2 точки, 2/3 за 3 точки и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари), 15 борби и 3 асистенции за коефициент от 34. Трябва да отбележим и че Станков прекара на терена по-малко от 24 минути. Пореден много силен мач за Джобтайгър Дюдс изигра и Павел Весели, който грабна приза за най-полезен състезател на месец Октомври във втора дивизия. Той завърши с 26 точки (9/18 за 2 точки, 2/6 за 3 точки и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари), 12 борби, 5 асистенции и 3 откраднати топки за коефициент от 32. Трябва да отбележим обаче и че чехът престоя на терена повече от 10 минути повече от Борис Станков. Станков стартира кариерата си в НАЛБ през сезон 2014/2015 с отбора на Мешетата, а от сезон 2015/2016 е неизменна част от Джобтайгър Дюдс. 187-сантиметровият състезател извървява с отбора целия път от създаването на тима досега, заради което несъмнено заслужава още по-сериозни поздравления. Преди началото на сезон 2017/2018 той има 73 мача в кариерата си в НАЛБ, за които записва средни показатели от 11.7 точки, 10.8 борби, 2.5 асистенции и 1.8 откраднати топки. Той заема и петнадесето място във вечната класация на най-добрите борци в историята на НАЛБ. За 6 мача през настоящия сезон Борис Станков се отчита с по 7.3 точки, 13.0 борби, 3.5 асистенции и 1.7 откраднати топки. В плейофите във втора дивизия през сезон 2016/2017 Станков завършва като втори най-добър „крадец“ и пети най-добър подавач. Той е и двукратен участник в Мача на звездите. И така в 79-ия си мач в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол повече от заслужено Борис Станков стига до първото си индивидуално отличие, давайки нови поводи за гордост на Джобтайгър Дюдс. За съжаление в края на двубоя срещу Кучетата от Младост Б Станков претърпя неприятна контузия, като от НАЛБ му пожелаваме бързо и успешно възстановяване, като се надяваме в най-скоро време да го видим отново на терена.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Борис Станков от Джобтайгър Дюдс. Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи над Кучетата от Младост Б с 11 точки разлика. По този начин Станков събра 23 точки за класацията. На второ място се нарежда Павел Весели отново от отбора на Джобтайгър Дюдс с 21 точки (коефициент от 32). Трети е Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен със 17 точки (коефициент от 23 и победа на тима му над Компир с 6 точки разлика). Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен е с 16 точки за класацията (коефициент от 22). Топ 5 допълва Иван Иванов от Фитстоун с 13 точки (коефициент от 23 и победа на тима му с 10 точки разлика над Рапидо Куриери).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Борис Станков от Джобтайгър Дюдс – 34. Втори е съотборникът му Павел Весели с 32. Топ 3 допълва Николай Рътаров от Компир с 31. На четвърто място е Асен Милушев от Паляците с 30. Пети е Христо Владимиров от Паляците с 29.

Най-много точки в кръга вкара Теди Буков от София Ентъртейнмънт – 31. Христо Владимиров от Паляците и Денис Василев от Монстарс са с по 29. Четвърти е Николай Рътаров от Компир с 27, а Павел Весели от Джобтайгър Дюдс отбеляза 26 точки.

Най-много борби в кръга овладя Пламен Василев от Виваком – 16. След него са Николай Петков от Кралете и Борис Станков от Джобтайгър Дюдс с по 15. Филип Неделчев от Рапидо Куриери и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен завършиха с по 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Ахилеас Зикас от София Ентъртейнмънт – 8. Втори със 7 е Румен Каиков от Компир. Иван Иванов от Фитстоун, Джордже Даскалович и Боян Гагов от Паляците, Явор Николаев от Кралете и Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс останаха с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен и Петър Попов от Кучетата от Младост Б с по 5 откраднати топки. Димитър Йошев от Фитстоун, Калин Златанов от Паляците, Момчил Маринов и Атанас Иванов от Виваком, Бойко Новаков от Компир, Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен, съотборниците Любомир Василев и Денис Василев от Монстарс, Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт, Николай Петков от Кралете и Павел Весели от Джобтайгър Дюдс са с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Асен Милушев от Паляците с 5 чадъра. С по 3 са Николай Рътаров от Компир и Марио Юруков от София Ентъртейнмънт. Любослав Митов от Монстарс, Деян Михов от Кралете, Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс, както и съотборниците Петър Попов и Иван Томов от Кучетата от Младост Б са с по 2 чадъра.

Най-полезният състезател на шестия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Денис Василев от Монстарс получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Октомври 2017 година във втора дивизия Павел Весели от Джобтайгър Дюдс също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Борис Станков (Джобтайгър Дюдс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG