Борис Тодоров – MVP на шестия кръг в III дивизия

968

Борис ТодоровБорис Тодоров от отбора на Виваком е най-полезният състезател на шестия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Тодоров ще получи наградата си в Четвъртък, на 05.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Джедай Мастърс от 21:45 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Виваком записа своята трета победа в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017. Интересен факт е, че при 3 победи на тима, Виваком може да се похвали и с трето отличие за най-полезен състезател на кръга. В първия и петия кръг (първите две победи на Виваком) най-много точки за класацията за MVP на кръга събра Момчил Маринов. Другият лидер на тима Борис Тодоров пък е номер едно за шестия кръг. Тогава Виваком се наложи над Скравена с 19 точки разлика, а дуото МариновТодоров изнесе поредната си лекция. Момчил Маринов завърши с 21 точки (5/7 за 2 точки, 2/2 за 3 точки и 5/7 от линията за наказателни удари), 6 борби и 5 откраднати топки, като срещу него бяха извършени и 6 нарушения. Борис Тодоров приключи мача с 35 точки (14/22 за 2 точки, 1/1 за 3 точки и 4/8 от линията за изпълнение на наказателни удари), 13 борби и 4 асистенции, като срещу него бяха извършени и цели 9 нарушения. Това донесе на Тодоров, който престоя на терена по-малко от 35 минути, коефициент от 40. Отборът на Виваком е един от новите отбори в първенството на НАЛБ и поредният такъв със спонсор/фирмен. Тодоров също играе своя първи сезон в лигата, но това съвсем не го спира да демонстрира качествата си. Интересен факт е, че Маринов и Тодоров са в топ 3 на състезателите с най-висок коефициент през сезона в трета дивизия. Момчил Маринов е с общ коефициент от 235 за 7 срещи, а Борис Тодоров – със 155 за 6 срещи. Между тях е единствено лидерът на Волтрон Константин Касъров с коефициент от 166 за 6 срещи. До момента през сезона Тодоров записва средни показатели от 21.7 точки, 10.7 борби, 3.8 асистенции и 1.8 откраднати топки за малко повече от 27 минути средно на мач. Виваком заема осмото място във временното класиране, а играещият треньор Борис Тодоров напълно заслужено стига до своето първо индивидуално отличие след само 6 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Борис ТодоровНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Борис Тодоров от Виваком. Той постигна коефициент от 40 при победата на своя тим срещу Скравена с 19 точки разлика. По този начин Тодоров събра 21 точки за класацията. На второ място е Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен със 17 точки за класацията (коефициент от 24 и победа на тима му над Топ Тен със 7 точки разлика). Трети е Деян Михов от Кралете с 12 точки за класацията (коефициент от 16 и победа на тима му над Джедай Мастърс с 4 точки разлика). С 10 точки за класацията е Боян Атанасов  от Кралете (коефициент от 14). Топ 5 допълва Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен с 10 точки за класацията (коефициент от 17).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Борис Тодоров от Виваком – 40. Втори е Момчил Маринов от Виваком с коефициент на полезно действие от 28. Топ 3 допълва Иван Паничерски от Волтрон с 27. На четвърто място се нареждат Мартин Слаев от Блу Девилс и Радослав Йорданов от Волтрон, които постигнаха коефициент от 26.

Най-много точки в кръга вкара Борис Тодоров от Виваком – 35. Петър Данчев от Топ Тен е на второ място с 25 точки. Радослав Йорданов от Волтрон завърши с 23. Четвърти е Деян Михов от Кралете с 22. Топ 5 допълват Иван Паничерски от Волтрон и Момчил Маринов от Виваком с по 21.

Веселин ФилчевНай-много борби в кръга овладя Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен – 18. Втори е Мирослав Михайлов от Ръш Баскетбол, който завърши мача на своя тим със 17 борби. Иво Георгиев от Мечките, съотборниците Николай Василев и Боян Матраков от Блу Девилс, Калеб Акенс от Фантомс и Александър Кръстев от Любимец останаха с по 16 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс и Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен – по 7. След тях се нареждат Мирослав Стоянов от Кралете и Александър Кирицов от Волтрон с по 6. С по 5 асистенции завършиха Иван Иванов от Любимец и Хрисимир Григоров от Скравена.

Най-добри “крадци” на кръга са Момчил Маринов от Виваком и Цветан Балчев от Стрийт Бенгърс с по 5 откраднати топки. Съотборниците Георги Димитров и Борислав Георгиев от Скравена, както и Йосиф Чернашки и Иво Караджов от Джедай Мастърс завършиха с по 4.

Калеб АкенсТоп блокировачът на кръга е Калеб Акенс от Фантомс – 5. Втори е Димитър Гайдажиев от Джедай Мастърс с 4 чадъра. Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен заема трето място с 3. След тях се нареждат съотборниците Мони Ковачев, Иван Томов и Боян Матраков от Блу Девилс, Вилиян Милчев от Фантомс, Ивайло Станков и Фурууа Брендакс от Стрийт Бенгърс, Петър Трендафилов от Ръш Бакетбол, Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен и Явор Николаев от Ботев 2012 Б, които завършиха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Владимир Георгиев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком), Константин Касъров (Волтрон)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Борис Тодоров (Виваком)

Калеб Акенс и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на четвъртия кръг в трета дивизия за сезон 2016/2017 Калеб Акенс от Фантомс получи наградата си.

Мартин Механджиев и Константин КасъровНай-полезният състезател на петия кръг в трета дивизия за сезон 2016/2017 Константин Касъров от Волтрон също получи наградата си.

Петър Данчев и Марин МеханджиевИ най-полезният състезател за месец Октомври 2016 година в трета дивизия Петър Данчев от Топ Тен получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG