Виктор Златанов – MVP на десетия кръг в I дивизия

1409

Виктор Златанов от отбора на Сейнтс е най-полезният състезател на десетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Златанов ще получи наградата си във Вторник, на 12.12.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост от 21:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Сейнтс продължава с отличното си представяне в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. „Светците“ заемат четвъртото място във временното класиране след 10 кръга с баланс от 6 победи и 4 загуби. Тимът прави страхотно впечатление още от началото на ерата „Сейнтс“ в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2016/2017. Тогава отборът завършва с бронзовите медали, като много малко не му достига да отстрани Ботев 2012 на полуфинал. Въпреки късата си ротация, отборът на Сейнтс се представя блестящо и в първенството за настоящия сезон. „Светците“ имат картотекирани едва 12 състезатели (минималният брой) – трима от тях все още не са взели участие в нито един мач през сезон 2017/2018, друг е изиграл малко повече от 20 минути за общо 4 мача, а пети за съжаление се контузи неприятно още в първите мачове на тима си. Въпреки всичко това много бързо отборът на Сейнтс успя да се утвърди като един от основните фаворити за призовите места в първа дивизия. Играта на „светците“ несъмнено може да се характеризира като изключително интелигентна, атрактивна, отборна, с много пасове и с много помощ в защита. Състезателите на Сейнтс наистина демонстрират повече от приятна игра, която очевидно е и ефективна. В десетия кръг тимът се наложи над Гуми-Нет с 67:60. Въпреки че петима състезатели изиграха по пълни 40 минути за Сейнтс, „светците“ успяха да вземат своето. Пореден много силен мач изигра Виктор Златанов. Той завърши с 18 точки (5/9 за 2 точки, 2/2 за 3 точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари), 20 борби и 3 асистенции за коефициент от 35. Разбира се, представянето на 195-сантиметровия състезател съвсем не е изненадващо. През настоящия сезон за 9 мача до момента той записва средни показатели от 12.3 точки, 11.1 борби и 3.3 асистенции за 34.3 минути на терена. Преди старта на сезон 2017/2018 Златанов има 11 мача в кариерата си в НАЛБ, за които записва средни показатели от 12.4 точки, 9.3 борби и 2.1 асистенции. Той стартира участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2014/2015, когато е част от Фантомс в турнира за купата на НАЛБ. В следващия турнир за купата – през сезон 2015/2016 – е част от 61. В турнира за купата на НАЛБ през сезон 2016/2017 вече се състезава за Сейнтс, с който изиграва цели 8 мача в турнира, стигайки до бронзовите медали. Виктор Златанов завършва турнира за купата на НАЛБ през сезон 2016/2017 и на трето място в класацията за най-много борби, както и на пето място по общ коефициент. А след 20 мача в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено достига и до първото си индивидуално отличие.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Виктор Златанов от Сейнтс. Той постигна коефициент от 35, а тимът му се наложи над Гуми-Нет със 7 точки разлика. Така Златанов събира 28 точки за класацията. На второ място с 27 точки е Красимир Кирилов от Олд Старс 22 (коефициент от 35 и победа на тима му с 8 точки разлика над ФитСпо Баскет). Трети е Калоян Радев от Норт Уест-Онлайн Машини с 22 точки (коефициент от 40 и победа на тима му над Кучетата от Младост с 18 точки разлика). Тони Прокопиев от Олд Старс 22 е с 12 точки (коефициент от 20). Топ 5 допълва Николай Саров от Торнадо с 11 точки за класацията (коефициент от 14 и победа на тима му с 3 точки разлика над София Хоукс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Калоян Радев от Норт Уест-Онлайн Машини – 40. След него се нарежда Христо Цеков от Ботев 2012 с 39. Красимир Кирилов от Олд Старс 22, Христо Гатев от Олд Таймърс и Виктор Златанов от Сейнтс са с коефициент от по 35.

Най-много точки в кръга вкара Калоян Радев от Норт Уест-Онлайн Машини – 37. Втори е Христо Цеков от Ботев 2012 с 32. Топ 3 допълва Красимир Кирилов от Олд Старс 22 с 30. На четвърто място е Мартин Славов от Олд Таймърс с 24. Иван Гаджев от София Хоукс и Антон Начев от София Лайънс отбелязаха по 21 точки.

Най-много борби в кръга овладя Цветомир Найденов от София Лайънс – 22. След него е Виктор Златанов от Сейнтс с 20. На трето място се нарежда Димитър Гатев от Торнадо с 19. Цветан Стоилов от Олд Таймърс е с 16, а Любомир Георгиев от Торнадо остана с 14 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Христо Ангелов от Ботев 2012 – 9. Мартин Механджиев от София Хоукс и Христо Гатев от Олд Таймърс са с по 8. С по 6 асистенции завършиха Стилиян Запорожанов от Сейнтс, Владимир Груев от Гуми-Нет, Иван Стойчев от Олд Старс 22, Диан Абрашев от Торнадо и Валери Ассев от София Лайънс.

Най-добър “крадец” на кръга е Мартин Механджиев от София Хоукс със 7 откраднати топки. На второ място е Владимир Груев от Гуми-Нет с 4. Стилиян Запорожанов от Сейнтс, Стефан Караганев от ФитСпо Баскет, съотборниците Албертин Йорданов, Христо Цеков и Христо Ангелов от Ботев 2012, както и Радослав Райчев от Ероус приключиха с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Христо Цеков от Ботев 2012 с 4 чадъра. Втори е Константин Коев от ФитСпо Баскет с 3. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Владислав Дяков от Гуми-Нет, Иван Илчев от ФитСпо Баскет, Йордан Кирилов от Олд Старс 22, Владимир Петров от Ботев 2012, Велизар Стефанов от Ероус и Христо Гатев от Олд Таймърс.

Най-полезният състезател на деветия кръг в първа дивизия за сезон 2017/2018 Иван Стойчев от Олд Старс 22 получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Любомир Рачев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Антонио Илиев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Христо Попов (Сейнтс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012), Георги Чакъров (Ероус)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Калоян Радев (Норт Уест-Онлайн Машини)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Антонио Илиев (Кучетата от Младост), Красимир Кирилов (Олд Старс 22), Любомир Рачев (Кучетата от Младост), Иван Стойчев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Виктор Златанов (Сейнтс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG