Владимир Георгиев – MVP на втория кръг в III дивизия

797

Владимир ГеоргиевВладимир Георгиев от отбора на Бойз Фром Да Хууд е най-полезният състезател на втория кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Георгиев ще получи наградата си в Неделя, на 30.10.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Стрийт Бенгърс от 14:45 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Новосформираният тим на Бойз Фром Да Хууд записа своята първа победа в историята си в Националната аматьорска лига по баскетбол, а с това излъчи и своя първи индивидуален призьор. В изключително интересен двубой от втория кръг на първенството на НАЛБ в София, трета дивизия, отборът на Бойз Фром Да Хууд се наложи над Виваком. Преди началото на последната част резултатът беше равен, а няколко сполучливи бързи атаки на „момчетата“ изиграха ключова роля за крайния изход от срещата. Във въпросния двубой Владимир Георгиев прекара на терена малко повече от 26 минути, като игровото време беше доста добре разпределено между всички 11 състезатели в тима, които взеха участие в мача. Той се отчете с 12 точки, 7 асистенции, 4 борби, 2 чадъра и 1 открадната топка. Срещу него бяха извършени и 3 нарушения. И така благодарение на чудесна отборна игра Бойз Фром Да Хууд се поздрави с победата. 23-годишният Владимир Георгиев пък достигна до първото си отличие в кариерата си в НАЛБ в едва петия си мач. Със сигурност най-доброто както за него, така и за тима му предстои, а по всичко личи и че на „момчетата“ им тръгна успешно с новите екипи.

Владимир ГеоргиевНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд. Той постигна коефициент от 18, а тимът му се наложи над Виваком с 6 точки разлика. По този начин Георгиев събра 12 точки за класацията. След него се наредиха трима негови съотборници в Бойз Фром Да Хууд. Деян Боздуганов събра 7 точки за класацията (коефициент от 13), Константин Търновски – 6 (коефициент от 12), а Георги Демирев – 5 (коефициент от 11). С 5 точки за класацията е и Денис Христов от Джедай Мастърс, който постигна коефициент от 39, а тимът му победи с 34 точки разлика София Скай Уокърс.

Денис ХристовНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Денис Христов от Джедай Мастърс – 39. Калеб Акенс от Фантомс е втори с 31. Трети с коефициент на полезно действие от по 25 са Петър Данчев от Топ Тен, Деян Михов от Кралете и Константин Касъров от Волтрон.

Иван ИвановНай-много точки в кръга вкара Иван Иванов от Любимец – 24. Денис Христов от Джедай Мастърс се нареди на второ място с 23, а Борис Тодоров от Виваком – на трето с 22. По 21 точки реализираха Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс и Иван Томов от Блу Девилс.

Най-много борби в кръга овладя Петър Данчев от Топ Тен – 19. Калеб Акенс от Фантомс се отчете с 18, а Деян Михов от Кралете – със 17. Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс хвана 15 борби, а с по 14 овладени топки под двата коша останаха Денис Христов от Джедай Мастърс и Константин Касъров от Волтрон.

С най-много асистенции в кръга приключи Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд – 7. След него на второ място с по 6 точни завършващи подавания са Борислав Георгиев от Скравена, Александър Лилов от Мечките, Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен и Никола Иванов от Волтрон.

Борислав ГеоргиевНай-добър “крадец” на кръга е Борислав Георгиев от Скравена с 8 откраднати топки. След него с по 5 са Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс, Момчил Маринов от Виваком, Георги Димитров от Скравена и Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен.

Топ блокировачите в кръга са Денис Христов от Джедай Мастърс и Владимир Георгиев от Топ Тен с по 4 чадъра. Никола Миков от София Скай Уокърс, Георги Демирев от Бойз Фром Да Хууд, Даниел Делиоланов от Топ Тен и Пламен Караколев от Фантомс завършиха мачовете на своите тимове с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Момчил Маринов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на първия кръг в трета дивизия за сезон 2016/2017 Момчил Маринов от Виваком получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG