Георги Кърлиев: Не се чудете, участвайте в НАЛБ, заслужава си!

579

Георги КърлиевПрез месец Април 2017 година отпаднаха първите отбори в плейофната фаза на първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София сезон 2016/2017. ТУК можете да откриете повече информация по въпроса.

Потърсихме Георги Кърлиев от отбора на Ръш Баскетбол и го помолихме да ни отговори на няколко въпроса.

Отборът на Ръш Баскетбол завърши на 16-о място в редовния сезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София, а след това отпадна на осминафиналната фаза от плейофите. Трябва обаче да признаем, че тимът може да послужи само и единствено като вдъхновение за всеки един участник. Ръш Баскетбол не успя да спечели нито един двубой през настоящия сезон, но не просто не се отказа, а през цялото време даваше всичко от себе си, за да подобрява представянето си. Разбира се, за някои състезатели вероятно това е подействало демотивиращо, както отбелязва и Кърлиев в интервюто си, но можем само и единствено да адмирираме Ръш Баскетбол за демонстрирания характер. ТУК можете да откриете още информация по въпроса. Радващо е, че в отбора вече са наясно с намеренията си – Ръш Баскетбол ще играе в Националната аматьорска лига по баскетбол и през сезон 2017/2018. Основният „виновник“ за това и човекът, който дава началото на Ръш Баскетбол Георги Кърлиев изигра втория си сезон в НАЛБ, а статистиката му показва достатъчно красноречиво сериозното израстване, което бележи през последния сезон. Трябва да признаем и че историята на Кърлиев в НАЛБ също е вдъхновяваща – включва се в лигата благодарение на драфта на НАЛБ – в отбор, съставен изцяло от хора в драфта, а след това се амбицира и създава свой проект, за който имайки предвид стремежа за развитие, несъмнено най-доброто тепърва предстои.

Интервюта след края на сезон 2016/2017 в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София до момента:

Борислав Каменов: Всеки един отбор е останал впечатлен от организацията в НАЛБ

На вашето внимание представяме пълното интервю с Георги Кърлиев, който е и приятел на НАЛБ:

Ръш БаскетболЗдравей, наскоро завърши участието на Ръш Баскетбол в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. През този сезон отборите в София наброяват 40 и са разделени в 3 дивизии. Как видя ти сезона – и като участник, и като наблюдател?

Георги Кърлиев: Доста силен сезон! Много се радвам, че отборите се увеличават с всяка изминала година. Лично аз през този сезон бях много по-мотивиран и играех дори с по-голямо удоволствие отпреди. И съм сигурен, че това ще продължава и занапред.

Отборът на Ръш Баскетбол стартира историята си. Определено началото винаги е най-трудно. Любовта към играта ли ви обедини, за да дадете началото на тима?

Георги Кърлиев: Любовта към играта и това, че повечето момчета сме и от един град. От години играем заедно, но чисто любителски. Сега, когато играта е организирана, е малко по-трудно, но постепенно свикваме.

Георги КърлиевИмайки предвид, че едва сега започвате, постигнахте ли си целите през настоящия сезон? Все пак положихте основите, които вече официално афиширахте, че искате да надграждате и през следващия сезон?

Георги Кърлиев: Стараем се с всеки мач да играем по-добре, да си раздаваме топката повече, да си вярваме повече. С всеки мач напрежението се изчиства и играем по-спокойно. Момчетата вече тренират по залите, подобряват това, в което са добри и работят върху слабите си страни.

Ти си ангажиран организационно с Ръш Баскетбол, като именно ти си и създател на отбора. Какви усилия ти коства създаването на тима и през какви трудности трябваше да преминаш при организацията му?

Георги Кърлиев: Трудности за отбора донесе това, че някои от момчетата, виждайки голямата конкуренция в лигата, решиха да се откажат, вместо да работят усърдно за постигането на успеха. Друг проблем беше, че не успяхме да си намерим зала за тренировки. От новия сезон тези проблеми ще бъдат разрешени.

Георги КърлиевКой е твоят фаворит за титлата в трета дивизия през този сезон? А в другите дивизии?

Георги Кърлиев: В трета дивизия шампиони ще са или Фантомс, или Кралете. И двата отбора показаха голямо развитие през този сезон. Във втора дивизия смятам, че всеки един от отборите в топ 4 има шанс за титлата. А в първа дивизия ще заложа на Микс или Олд Таймърс.

Вече сте заявили участие в първенството на НАЛБ и през сезон 2017/2018. Какви са плановете ви? Какви са новите амбиции?

Георги Кърлиев: Една от основните ни цели за идния сезон е да привлечем към отбора още играчи със сериозно отношение, с които да продължаваме да надграждаме. И вярвам, че успехите ще дойдат.

Георги Кърлиев и Петър ТрендафиловВъпреки че това беше първо участие на Ръш Баскетбол, ти си играл в НАЛБ и преди това. Какво смяташ за организацията в НАЛБ от първо лице и за развитието й през годините?

Георги Кърлиев: Организацията, провеждането на мачове и всичко останало е на високо ниво. Единствено би било добре да имаме по две или три срещи с всеки отбор през редовния сезон – както е в първа и втора дивизия.

Напоследък хвърляме все повече усилия за богатата база от данни – подробна визитка на всеки един състезател, всеки един отбор, пълна и ясна информация в сайта, все по-качествени снимкови и видео материали. Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Георги Кърлиев: Да продължава да бъде топ организацията от своя ранг.

Георги КърлиевМоже би тук е моментът да споменем и че 15 от 16-те отбора в трета дивизия през сезон 2016/2017 вече официално са заявили желанието и намерението си да участват в НАЛБ и през следващия сезон. Какво означава това според теб? Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Георги Кърлиев: Не се чудете, участвайте в НАЛБ, заслужава си!

Ще видим ли Ръш Баскетбол в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2016/2017 или да ви очакваме директно през сезон 2017/2018?

Георги Кърлиев: През сезон 2017/2018 ще облечем пак екипите. Дотогава ще работим както индивидуално, така и отборно.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Поздравяваме ви за характера, който демонстрирахте по време на целия сезон! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Георги Кърлиев: Благодаря и аз!