Горан Кошанин – MVP на единадесетия кръг в I дивизия

591

Горан КошанинГоран Кошанин от отбора на Олд Таймърс е най-полезният състезател на единадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Кошанин ще получи наградата си днес, в Неделя, на 08.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Микс от 18:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Олд Таймърс продължава да се представя чудесно от началото на сезон 2016/2017 в Националната аматьорска лига по баскетбол. Неслучайно и тимът заема второ място във временното класиране в първа дивизия. В последния кръг „старовремците“ се наложиха над Олд Старс 22 с 92:76. Горан Кошанин пък изигра един от най-добрите си мачове от началото на сезона, завършвайки с 16 точки (6/9 за 2 точки и 4/5 от линията за наказателни удари) и 18 борби. Въпреки невероятната селекция през настоящия сезон в Олд Таймърс 213-сантиметровият сърбин продължава да бъде незаменима част от тима. През настоящия сезон той записва средни показатели от 8.57 точки, 12.00 борби и 1.29 чадъра. Въпреки сериозната ротация този сезон в Олд Таймърс, Кошанин престоя на терена над 35 минути срещу Олд Старс 22 – най-много от всички в отбора си. Преди началото на сезон 2016/2017 роденият в Кралево център има 45 мача в кариерата си и заема десето място във вечната класация за най-много борби в НАЛБ. При блокировачите постижението му е още по-впечатляващо – трета позиция и много добри шансове да се изкачи още до края на сезона. Трябва да отбележим и че Горан Кошанин е истински пример за подражание – както с постоянната и силна игра на терена, така и със спортсменството си. Той се състезава в НАЛБ от сезон 2014/2015 и неизменно всеки сезон достига до поне една награда за най-полезен състезател на кръга. През миналия сезон е част и от втората петица в първа дивизия на Националната аматьорска лига по баскетбол, а сега напълно заслужено затвърждава невероятната си класа с поредно напълно заслужено индивидуално отличие.

Трябва да отбележим, че към класацията за единадесетия кръг е причислен и отложеният мач между Олд Старс 22 и Микс от четвъртия кръг.

Горан КошанинНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Горан Кошанин от Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 37, а тимът му се наложи с 16 точки разлика над Олд Старс 22. По този начин Кошанин събра 21 точки за класацията. Втори е Мартин Ассев от София Лайънс с 14 точки за класацията (коефициент от 19 и победа на тима му с 5 точка разлика над Ботев 2012). С 14 точки за класацията е и Минчо Коцев от Микс (коефициент от 29 и победа на своя тим над Олд Старс 22 с 15 точки разлика). С по 12 точки са Момчил Чекърски от София Лайънс (коефициент от 17), Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър (коефициент от 27 и победа на тима му над Политехника с 15 точки разлика) и Христо Гатев от Олд Таймърс (коефициент 28).

Калоян НиколовНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Калоян Николов от Норт Уест – 50. Цветан Георгиев от Ботев 2012 се нарежда на второ място като завърши с 40. След тях е Горан Кошанин от Олд Таймърс с коефициент от 37. Четвърти е Емил Петров от Норт Уест с 36, а топ 5 допълва Любомир Рачев от Кучетата от Младост с 34.

Любомир РачевНай-много точки в кръга вкара Любомир Рачев от Кучетата от Младост – 40. На второ място е Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 35 точки. Топ 3 допълва Калоян Николов от Норт Уест, който завърши с 28. След това се нареждат Емил Петров от Норт Уест и Тони Прокопиев от Олд Старс 22 с по 26.

Най-много борби в кръга овладя Горан Кошанин от Олд Таймърс – 18. Втори е Иван Илчев от АктивТрейдс със 17 борби. Трето място заема Красимир Кирилов от Рейнджърс с 16. На четвърто място са Валентин Кунторов от Олд Старс 22 (в мача на своя тим срещу Микс) и Минчо Коцев от Микс с по 15 овладени топки под двата коша. Валентин Кунторов от Олд Старс 22 (в мача на своя тим срещу Олд Таймърс) и Венцислав Мануилов от Микс завършиха с по 14.

С най-много асистенции в кръга приключиха Искрен Иванов от Олд Старс 22Христо Гатев от Олд Таймърс и Минчо Коцев от Микс (в мача на своя тим срещу Олд Старс 22) – по 11. Четвърти е Леон Лалов от Норт Уест с 9. Мартин Ассев от София Лайънс, Марио Александров от Кучетата от Младост и Емил Петров от Норт Уест се отчетоха с по 8 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Любомир Рачев от Кучетата от Младост с 6 откраднати топки. Второ място заема Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър с 5. Топ 3 допълват Калоян Николов от Норт Уест и Матей Митев от Микс (в мача на своя тим срещу Олд Старс 22) с по 4, а след тях с по 3 се нареждат Александър Христов от Кучетата от Младост и Валентин Кунторов от Олд Старс 22.

Димитър МещерскиТоп блокировачът в кръга е Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с 4 чадъра. След него с по 3 са Горан Кошанин от Олд Таймърс и Саша Стаменов от Ботев 2012. Албертин Йорданов от Ботев 2012, Боян-Благовест Георгиев от София Лайънс, Тони Прокопиев от Олд Старс 22, Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър и Валентин Кунторов от Олд Старс 22 (в мача на своя тим срещу Микс) завършиха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владислав Шуранов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Теодор Атанасов (АктивТрейдс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс)

Христо Гатев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на десетия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Христо Гатев от Олд Таймърс получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG