Григор Митков: Нивото в НАЛБ надмина очакванията ми

746

НАЛБ - ЕмблемаПродължава поредицата от шест интервюта с по един представител на всеки отбор, като всеки ще отговори на няколко въпроса, свързани с Националната аматьорска лига по баскетбол. Трети на въпросите отговаря състезателят на София Булс Григор Митков.

НАЛБ: Здравей, отборът на София Булс е нов в Националната аматьорска лига по баскетбол. Как се стигна до подаването на заявка и какво ви накара да изберете подобно име?

Григор Митков: Здравейте, малко случайно се записахме… Идеята беше да поиграем баскетбол с приятели на турнир и тогава аз разбрах за НАЛБ. Условията ме удовлетвориха на 100% и така се получи. Името на отбора го избрах аз, но не и без помощта на останалите.

София Булс - ЕмблемаНАЛБ: Освен лидер на отбора, ти си и негов организатор. Трудно ли съчетаваш функциите?

Григор Митков: Благодаря ви много за комплиментите, но аз се занимавам предимно с организацията поради високото спортно ниво на отбора и лигата като цяло.

НАЛБ: Обичаш баскетбола и си твърдо за спортуването. Как би оценил нивото на отборите в НАЛБ?

Григор Митков: Както и преди споменах, наистина нивото бе много над моите очаквания и както се разбра още в първите мачове, много добри играчи играят в НАЛБ, а и в София Булс.

НАЛБ: Като човек със сериозна работа и спортист-любител, ти знаеш кое как би трябвало да бъде. Каква оценка по десетобалната система би поставил на организацията в НАЛБ и защо?

Григор Митков: Благодаря отново за милите думи. Моята оценка за НАЛБ, както и за главния организатор г-н Мартин Механджиев, е отлична. Той дава всичко от себе си, за да я има лигата, да се запази спортния дух и честната игра. Разбира се, много е трудно в условията, които имаме в България, тъй като всички знаем, че спорта стои на последно място тук, както като инвестиции от частни лица и фирми, така и като помощ от страна на държавата. Това наистина е много жалко, защото мисля, че винаги сме били ръка за ръка за спорта в името на здравето и националното ни самочувствие.

Григор МитковНАЛБ: Градивната критика е много полезна. Какво, според теб, трябва да се подобри в лигата?

Григор Митков (номер 14): Много хубав въпрос! Лично мен ме удовлетворява напълно. Но за да се развива във възходяща посока НАЛБ трябва да подобри техническите параметри в залата, както и да продължи да търси спонсори за екипите на отборите и за наградния фонд. Много хубаво ще е и ако лигата се разрасне в цяла България посредством турнета и промо турове със спонсори.

НАЛБ: На кое място виждаш отбора си в края на сезона? Сега е моментът и да отличиш отбор или състезател, ако желаеш.

Григор Митков: Искам да благодаря на Николай Стоянов, който много помага с организацията на София Булс, на Георгиос Ананиадис – той се грижи за чужденците в отбора и разбира се, на Георги Георгиев, който се старае тимът да е конкурентен в спортен аспект с другите отбори. Те, заедно с мен, са и основатели на този отбор.

НАЛБ: Благодарим много! Пожелаваме много успехи на отбора ти, никакви контузии и само положителни емоции покрай любимата игра!

Григор Митков: Благодарим и ние за уважението!

София БулсИнформация и много интересни снимки можете да намерите в страницата на НАЛБ във Фейсбукhttp://www.facebook.com/NALB.BG.