Денис Христов – MVP на Февруари в III дивизия

575

Денис Христов от Джедай Мастърс е най-полезният състезател за месец Февруари 2018 година в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя18.03.2018 година, когато отборът на Джедай Мастърс се изправя срещу Любимец във втори мач от осминафиналната серия в плейофите на трета дивизия.

След обявените всички 20 награди за най-полезен състезател на кръга в трета дивизия дойде време и за четвъртата и последна месечна награда за сезон 2017/2018. В класацията за Февруари се включват последните 5 кръга от редовния сезон – кръговете в обособените групи (три петици), в които всеки отбор е имал по 4 мача.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като в момента платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, за който имаме уверението, че ще бъде отстранен съвсем скоро, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Номер 1 в класацията за Февруари е Денис Христов от Джедай Мастърс със среден коефициент от 24.0 (96 за 4 мача). На второ място се нарежда Костадин Методиев от Балкан Ботевград със среден коефициент от 23.5 (94 за 4 мача). Трети с общ коефициент от 63 за 3 мача или средно по 21.0 на мач е Илчо Панайотов от Скай Уокърс. Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали и Петър Иванов от Ботев 2012 Б са четвърти с по 20.8 (всеки от тях има общ коефициент от 83 за по 4 мача).

Отборът на Джедай Мастърс завърши редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 на седмо място с баланс от 11 победи и 7 загуби. Основен двигател на „Джедаите“ през настоящия сезон е роденият в Одеса Денис Христов. 193-сантиметровият състезател изигра 15 мача в редовния сезон, в които записа средни показатели от 17.9 точки, 12.5 борби, 2.5 асистенции и 1.4 откраднати топки. В първия плейофен мач на Джедай Мастърс обаче Денис Христов се представи дори по-впечатляващо (няма как да не стане дума за него, въпреки че двубоят няма общо с класацията за Февруари), завършвайки с коефициент от 48 след 38 точки (12/22 за 2 точки, 3/4 за 3 точки и 5/6 от линията за наказателни удари), 20 борби (8 в нападение), 4 асистенции и 3 откраднати топки. ТУК ще откриете повече информация за невероятния мач на Христов. В 4-те мача на Джедай Мастърс през Февруари 2018 година Денис Христов също се представи на изключително високо ниво. При победата над Фантомс с 18 точки разлика той завърши с 28 точки (5/9 за 2 точки, 2/4 за 3 точки и 12/14 от линията за наказателни удари), 15 борби (4 в нападение) и 5 асистенции, като срещу него бяха извършени и цели 10 нарушения. При загубата на Джедай Мастърс от Скравена с 16 точки разлика Христов се отчете с 15 точки, 13 борби (9 в нападение), 2 асистенции и 2 откраднати топки за 29 минути на терена. При победата на Джедай Мастърс над Бойз Фром Да Хууд с 36 точки разлика той приключи с 13 точки и 14 борби за по-малко от 30 минути на терена. В последния двубой на Джедай Мастърс от редовния сезон – срещу Любимец – спечелен от „Джедаите“ с 6 точки разлика Христов завърши с 24 точки и 9 борби отново за по-малко от 30 минути на терена. Но както стана дума, очевидно беше запазил най-доброто от себе си за старта на плейофите. Украинецът се включва в Джедай Мастърс през сезон 2016/2017, като още в първата си кампания разгръща потенциала си, завършвайки със средни показатели от 12.3 точки, 10.5 борби, 2.4 асистенции и 1.5 откраднати топки за 22 мача – в първенството и в турнира за купата на НАЛБ. Денис Христов попада и в символичната трета петица в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София. През сезон 2017/2018, както се вижда и от статистиката му, се представя на още по-високо ниво. Неслучайно той взе участие и в Мача на звездите в трета дивизия, а 2 пъти стигна до приза и за най-полезен състезател на кръга. Напълно заслужено с оглед на постоянството си през настоящия сезон Денис Христов достига и до първата си награда за най-полезен състезател на месеца. Съвсем логично ще е да видим името му и сред призьорите в редовния сезон. А тази награда несъмнено идва точно, когато трябва, за да послужи като допълнителна мотивация за отбора на Джедай Мастърс в стартиралия поход на тима в плейофите в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018.

ТУК можете да видите и крайното класиране от редовния сезон в трета дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2017 година в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2017 година в трета дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на месец Януари 2018 година в трета дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали), Костадин Методиев (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на месец Февруари 2018 година в трета дивизия: Денис Христов (Джедай Мастърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG