Добри Гатев: За нас е предизвикателство участието в НАЛБ

515

НАЛБ - ЕмблемаПродължават интервютата с представители на шестте отбора в Националната аматьорска лига по баскетбол. Състезател от всеки тим ще сподели какви са вижданията на отбора му за надпреварата до момента. Играчите ще кажат и какво смятат, че може да се подобри в НАЛБ. Шести и последен на въпросите отговаря състезателят на Светкавица Добри Гатев.

НАЛБ: Здравей, кажи няколко думи за себе си и за баскетболната си кариера. Как се запали по този спорт?

Добри Гатев: Здравейте, аз съм от Русе и започнах да се занимавам с баскетбол, когато бях в трети клас, като баща ми запали интереса в мен. Като ученик тренирах в Русе, но никога не съм играл на по-професионално ниво. След завършването на гимназията все по-малко се занимавах с баскетбол, тъй като обучението ми изискваше доста време. Радвам се, че започнахме участие в лигата, защото отново започнах да се занимавам активно с баскетбол.

Светкавица - ЕмблемаНАЛБ: Как се решихте да участвате в НАЛБ със съотборниците ти? Трудно ли беше да се организирате?

Добри Гатев: Историята на отбора е доста интересна. Четирима приятели чухме за лигата и решихме да опитаме. Всеки викна по някой приятел и така се събрахме доста набързо, като с повечето от момчетата не се познавахме. Знаехме, че ще ни трябва време да се сработим и в началото бе трудно, но мисля, че с всеки изминал мач играем все по-добре. Всеки от нас играе за удоволствието от спорта.

НАЛБ: Какво смяташ за останалите отбори в лигата? На ниво ли е спортсменският дух?

Добри Гатев: В лигата има качествени състезатели и отбори. Личи си, че някои от отборите играят отдавна заедно, като са на наистина добро ниво. За нас е предизвикателство да играем с такива отбори, защото това ни кара да се развиваме.  Мачовете са винаги спортсменски, все пак играем за удоволствие и за популяризиране на играта.

НАЛБ: На кое място виждаш отбора си в края на сезона? Искаш ли да отличиш някого до момента?

Добри Гатев: За нас този сезон е по-важно, че се събрахме, за да участваме и да се обиграем като отбор, за което ни трябва време. Имаме няколко нови попълнения в отбора и се надяваме да се представяме все по-добре.

Добри ГатевНАЛБ: Какво смяташ за организацията в Националната аматьорска лига по баскетбол? Има ли нещо, което считаш, че трябва да се подобри?

Добри Гатев (номер 6): Организацията е на ниво, има добра координация с организаторите, винаги сме информирани своевременно за всичко и досега не е имало проблеми от такова естество. Относно подобрения, смятаме, че би било добре да се ремонтират светлинните табла, защото понякога объркват състезателите.

НАЛБ: Как виждаш бъдещето на НАЛБ? Смяташ ли, че лигата има потенциал за сериозно развитие?

Добри Гатев: Мисля, че лигата ще набира популярност и следващия сезон ще има повече отбори и мачовете ще бъдат все така интересни. Хората имат нужда от спорт и това е един интересен начин да се занимават активно с баскетбол.

Светкавица - ОтборНАЛБ: Ръководството на НАЛБ изказва своите благодарности на теб и на целия отбор за участието и голямото желание за игра! Успех занапред!

Добри Гатев: Благодаря, радвам се, че сме част от тази лига от самото й начало. Пожелавам успешно развитие!