Емил Горанов: Доволни сме от организацията в НАЛБ и сме амбицирани да спечелим отново

464

НАЛБ - Емблема

Шампион през изминалия сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол стана отборът на Своге. За най-полезен състезател беше определен Емил Горанов. Ето какви са очакванията му за предстоящия сезон в лигата.

НАЛБ: Здравей, минаха няколко месеца от спечелването на титлата на Своге в първото издание на НАЛБ. Намираш ли време за подготовка за новия сезон?
Емил Горанов: Здравейте, като отбор все още не сме се събирали, а и някои от състезателите тази година няма да са с нас, така че нямаме и пълен състав. Ще изчакаме да мине техническата конференция на НАЛБ, за да разберем календара и тогава ще мислим за подготовка.

НАЛБ: След гласуване беше избран за най-полезен състезател в първия сезон на НАЛБ. Какво е чувството да си избран за такъв?
Емил Горанов: Искам да благодаря на ръководството на НАЛБ, че се е спряло на мен. Винаги е приятно, когато се получава признание и то за най-полезен състезател. Мисля обаче, че имаше и други играчи, които спокойно можеше да са на мое място и това съвсем нямаше да е незаслужено.

Емил ГорановНАЛБ: Държиш и рекорда за най-много отбелязани тройки в един мач – 9. Какво смяташ за конкуренцията? На какво ниво са отборите в НАЛБ?
Емил Горанов: Въпросът с тройките е и до късмет. Обичам да стрелям и го правя всеки път, когато имам възможност. Специално за този случай си спомням как просто усещах, че няма как да пропусна и така се стигна до тези 9 тройки. Колкото до конкуренцията, смятам, че беше на добро ниво, все пак и турнирът е аматьорски. Познавам се с доста от момчетата, с които играхме в лигата, а с някои от тях сме били заедно и в първенството на “А“ група, като те имат доста опит, което е добре за нивото на лигата като цяло. Отборите в НАЛБ бяха равностойни, за което говорят и резултатите от двубоите, както на полуфиналите, така и във финалната серия.

НАЛБ: Отборът на Своге ще участва отново в първенството на НАЛБ. Какви са причините за избора ви?
Емил Горанов: Да, ще участваме и в новия сезон на НАЛБ. Причините са няколко, като основната, разбира се, е че спечелихме първото издание на лигата и сме амбицирани да повторим успеха си. Друга причина е и финансовата страна, която е доста по-приемлива спрямо другите две лиги в София. Положително нещо е и гъвкавостта на ръководството на лигата в изготвянето на програмата, както и съобразяването с отборите относно избора на дни и часове на провеждане на срещите, така че да няма обидени или ощетени отбори, което е важно.

НАЛБ: Какво трябва да се подобри и каква смяташ, че е причината за не особено силния интерес (до момента официално записани са едва шест отбора)?
Емил Горанов: Една организация трябва постоянно да се подобрява и развива, за да бъде актуална. Специално за НАЛБ единственото нещо, което не ми хареса беше твърде дългата пауза между полусезоните, както и преди плейофите, но като цяло организацията на срещите беше на прилично ниво. Според мен причината за липса на по-голям интерес към НАЛБ е това, че лигата е най-нова спрямо другите две лиги в София и най-малко позната. Надявам се, че до крайния срок за записване ще се появят още отбори, за да има повече интересни и равностойни мачове.

Своге

НАЛБ: Благодарим много! Пожелаваме много успешен сезон на теб и на отбора ти.
Емил Горанов: Благодаря и аз! Искам да пожелая успех на лигата и по-успешен сезон от предишния.

Записването за сезона в НАЛБ продължава, като за повече информация можете да посетите страницата на лигата във Фейсбук – www.facebook.com/NALB.BG. Ако имате въпроси, можете да пишете на имейл us_nalb@abv.bg или да се обадите на някой от телефоните: 0889 862 033 / 0894 262 838 – Мартин Механджиев.