Емил Емилов – MVP на петнадесетия кръг в III дивизия

948

Емил Емилов от отбора на Любимец е най-полезният състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Емилов ще получи наградата си в Неделя, на 28.01.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Бойз Фром Да Хууд от 11:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Любимец изигра брилянтен последен мач от първия етап в редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Тимът се наложи драматично над Фантомс със 71:68, като по този начин буквално „хвана последния влак“ за втората петица, в която тимът ще играе с останалите отбори, класирали се между шесто и десето място. При загуба от Фантомс в последния кръг на първия етап от редовния сезон отборът на Любимец щеше да завърши на единадесето място и да попадне в третата петица. В петиците отборите ще се срещнат по още веднъж, като всички резултати до момента се запазват. След това предстоят плейофите. Отборът на Любимец влиза във втория етап от редовния сезон с баланс от 6 победи и 8 загуби, а опонентите на тима са Скравена (9 победи и 5 загуби), Бойз Фром Да Хууд (8-6), Фантомс (8-6) и Джедай Мастърс (8-6). Несъмнено двубоите с толкова класни съперници могат да бъдат само и единствено от полза за Любимец преди старта на елиминационната фаза. Мястото във втората петица за Любимец е заслужено и от гледна точка на факта, че тимът загуби доста от срещите си с много малки разлики – от Фаворит-Кърджали (първо място) с 8 точки разлика, от Стрийт Бенгърс (четвърто място) с 1 точка разлика, от Скравена (шесто място) с 1 точка разлика, от Балкан Ботевград (трето място) с 8 точки разлика. Състезателите на Любимец се наложиха и над отбори преди тях в класирането – над Мечките (пето място) с 14 точки разлика и над Фантомс (осмо място) с 3 точки разлика. Срещу Фантомс на високо ниво за пореден път беше Емил Емилов от Любимец. Той завърши срещата с 20 точки (4/10 за 2 точки, 2/5 за 3 точки и 6/10 от линията за наказателни удари), 19 борби (4 в нападение), 1 асистенция и 1 открадната топка за коефициент от 25. Срещу родения във Видин 23-годишен състезател бяха извършени и цели 7 нарушения. Той престоя на терена почти 35 минути. Емилов започва участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2016/2017, когато подсилва Любимец за турнира за купата на НАЛБ. За 2 мача в надпреварата той се отчита с по 26.0 точки и 13.5 борби. През настоящия сезон е взел участие в 11 двубоя на тима си, записвайки средни показатели от 16.7 точки, 13.5 борби, 1.7 асистенции и 1.8 откраднати топки. През сезон 2017/2018 той участва и в Мача на звездите в трета дивизия. Той е в топ 5 сред състезателите с най-много борби средно на мач в дивизията. И така след 13 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено Емил Емилов вече може да се похвали с първо индивидуално отличие, давайки и нов стимул за още по-добро представяне на отбора на Любимец.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Емил Емилов от Любимец. Емилов постигна коефициент от 25, а тимът му се наложи с 3 точки разлика над Фантомс. Така Емилов събра 22 точки за класацията. Втори е съотборникът му Иван Иванов с 21 точки (коефициент от 24). На трето място е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 16 точки (коефициент от 18 и победа на тима му над Джедай Мастърс с 2 точки разлика). Четвърти е Драгомир Цанов от Ремонт Експерт с 14 точки (коефициент от 16). Даниел Делиоланов отново от отбора на Ремонт Експерт е с 12 точки за класацията (коефициент от 14).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Николай Цонков от Джедай Мастърс – 29. Петър Иванов от Ботев 2012 БСветослав Георгиев от Скай Уокърс и Аксел Де Кринис от Скай Уокърс са с коефициент от по 28, а Николай Стайков от Мечките е с 27.

Най-много точки в кръга вкара Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс – 28. На второ място е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 27. Атанас Караджов от Ръш Баскетбол и Иван Иванов от Любимец са с по 25. Топ 5 допълва Светослав Георгиев от Скай Уокърс с 24.

Най-много борби в кръга овладя Аксел Де Кринис от Скай Уокърс – 20. С по 19 са Георги Найденов от Мечките и Емил Емилов от Любимец. Деян Боздуганов от Бойз Фром Да Хууд и Владимир Гулев от Любимец останаха с по 17 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга е Петър Данчев от Ремонт Експерт – 8. След него с по 7 са Драгомир Цанов отново от отбора на Ремонт Експерт и Иван Иванов от Любимец. Иван Иванов от Балкан Ботевград, Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс, Димитър Георгиев от Фаворит-Кърджали и Георги Георгиев от Скравена завършиха с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 5 откраднати топки. След него с по 4 се нареждат Васил Колев от Джедай Мастърс, Кристиян Луканов от Пистолет, Георги Димитров от Бойз Фром Да Хууд и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс.

Топ блокировачите в кръга са Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Георги Найденов от Мечките с по 4 чадъра. Топ 3 допълва Атанас Караджов от Ръш Баскетбол с 3. Никола Караннанте от Ботев 2012 Б, съотборниците Петър Данчев и Даниел Делиоланов от Ремонт Експерт, Светослав Георгиев от Скай Уокърс, Павел Петров от Бойз Фром Да Хууд и Пламен Караколев от Ръш Баскетбол приключиха с по 2 чадъра.

Най-полезният състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия за сезон 2017/2018 Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс получи наградата си.

Най-полезният състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия за сезон 2017/2018 Петър Данчев от Ремонт Експерт също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Ави Митрани (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Станислав Воденичарски (Балкан Ботевград), Месут Мюмюн (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Атанас Атанасов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Янко Минков (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Благовест Христов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Денис Христов (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Людмил Пиронков (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Николай Георгиев (Фантомс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Иво Георгиев (Мечките)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Братанов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Иво Георгиев (Мечките), Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Йосиф Чернашки (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Емил Емилов (Любимец)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG