Емил Петров: Бъдете здрави и се наслаждавайте на играта

519

Емил ПетровОстават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

Емил Петров е бронзов медалист с отбора на Норт Уест в първа дивизия на изминалия сезон. Като неизменен състезател за отбора си още от неговия дебют в лигата през 2014 година, гардът е още носител на купата на НАЛБ през 2015, подавач № 4 в плейофите на 2017, през която заема и престижното трето място сред най-добрите стрелци от тройката. Емил Петров е и един от приятелите на Националната аматьорска лига по баскетбол. Какво сподели Петров с нас, вижте в следващите редове.

Здравей! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови и в организационен план?

Повечето отбори от първа дивизия бяха равностойни, което доведе и до доста оспорвани и интересни срещи. Организацията на лигата бе много добра, предвид и големия брой отбори и мачове.

Какво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Разделението на 3 дивизии допринесе значително за по-високата конкуренция във всяка една от тях. Нивото като цяло е добро.

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

Удоволствието да играеш организиран баскетбол с приятели!

Как върви подготовката на Норт Уест и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Не водим целенасочена подготовка. Отборът почти изцяло запазва състава си от миналата година.

Какви са целите пред вас?

Нямаме конкретни цели, но се надявам през този сезон отново да стигнем до медалите.

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

Бъдете здрави и се наслаждавайте на играта!

Един материал на Теодора Славова.