За трета поредна година закриваме сезона с 3х3 турнири!

830

Турнир 3х3От Националната аматьорска лига по баскетбол организираме 3х3 турнир, с който ще сложим край на изключително успешния и дълъг сезон 2015/2016.

Турнирът е трети пореден, а по-надолу ще намерите повече информация за предишните два.

Благодарение на огромния интерес и множеството запитвания, отново ще бъде проведен турнир 3х3 и за непълнолетни.

Турнирът ще се проведе на 31.07.2016 година. Той ще бъде разделен на 4 групи – девойки до 18 години и жени над 18 години, както и юноши до 18 години и мъже над 18 години (разбира се, отделни състезания за всяка възрастова група ще има само при наличието на определен минимум отбори). Всеки отбор се състои от трима или четирима състезатели (възможността за резерва е избор на самия отбор). Турнирът ще се играе на външното игрище в спортен комплекс Овергаз Арена, където се проведоха и предишните ни турнири (снимката по-горе е от миналогодишния 3х3 турнир за подрастващи; а тази по-долу – от миналогодишния турнир за мъже). Участие могат да вземат всички състезатели, които не са картотекирани в мъжки или женски отбор към която и да е национална федерация.

ТУК можете да разгледате албума от турнира 3х3 на НАЛБ през сезон 2013/2014. ТУК пък можете да прочетете статията относно турнира.

ТУК можете да разгледате албума от 3х3 турнира за подрастващи през сезон 2014/2015, а ТУК – този за мъже. ТУК пък ще откриете статията относно турнира за непълнолетните участници, а ТУК – тази за турнира за състезателите над 18-годишна възраст.

Както можете да видите в профилите на призьорите от предишните два турнира, това е една поредна чудесна възможност за състезателите в Националната аматьорска лига по баскетбол да обогатят визитката си с ново и значимо постижение.

През сезон 2014/2015 при мъжете триумфира отборът на Курайберите в състав Николай Аладжов, Николай Мораров, Сашко Лазов и Светослав Петров. А Сашко Лазов се превърна в първия състезател, печелил поне 3 отборни награди със своите тимове – двукратен шампион на НАЛБ, двукратен носител на купата на НАЛБ и шампион в 3х3 турнира на НАЛБ.

Относно предстоящия турнир:

ТУК можете да прочетете Наредбата за турнира, като в нея ще намерите подробна информация за отделните възрасти. Всеки двубой се играе до 15 точки или до 15 минути. Друго, което е важно да отбележим – всеки участник трябва да има светъл и тъмен потник (тениска) с номер. Освен по-лесното различаване между самите отбори, това ще улесни и избора на призьорите на индивидуални награди.

ТУК можете да видите правилата в сбит (табличен) вид.

ТУК можете да прочетете преведен и целия правилник за турнирите 3х3 на ФИБА.

Участниците във възрастовите групи до 18 години няма да заплащат абсолютно никакви такси за участие. Надяваме се, че максимално много млади баскетболисти ще станат част от първото събитие на НАЛБ, организирано специално за състезатели под 18-годишна възраст. Имайки предвид нищожните възможности за изява на младите, идеята ни е и да популяризираме баскетбола и в частност 3х3 формата сред подрастващите.

За пълнолетните участници таксата на отбор е 30 лева за целия турнир.

За да отговорим на един от най-често срещаните въпроси при подобен тип прояви – по-малките участници могат да играят в групите за по-големите, но обратното не е възможно. Един участник може да играе и в двете групи, ако влиза във възрастта до 18 години.

Турнир 3х3Как да се запишете за участие?

ТУК можете да намерите заявката за участие, която трябва да попълните, като е необходимо да отбележите и за коя възраст се записвате. Попълнените заявки трябва да изпратите на имейл us_nalb@abv.bg.

ТУК пък ще намерите списъка за картотека. След като попълните нужната информация трябва да изпратите и този списък на имейл us_nalb@abv.bg, както и да го носите на самия турнир.

Записването е до 22:00 часа на 26.07.2016 година. По изключение ще бъде възможно и записване на място (ако обаче е определен форматът на турнира според предварително изпратените заявки и форматът ще бъде нарушен при включване на нови участници, то е възможно да не могат да бъдат записани на място). Така че молбата ни е всеки, който има отбор и ще участва със сигурност, да изпрати заявка за участие и списък за картотека до 22:00 часа на 26 Юли 2016 година.

След края на записването очаквайте включване с нова информация. На линия сме при въпроси, като всякакви такива можете да отправяте, следвайки някой от начините, описани в секцията с Контакти.

Каним всички приятели на НАЛБ да се включат в турнира, а преди това каним и всички желаещи на четвъртфиналите, полуфиналите и финалите в турнира за купата на НАЛБ. Пълната програма можете да намерите ТУК.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите и страницата на НАЛБ във Фейсбук – https://www.facebook.com/NALB.BG