Ивайло Константинов: НАЛБ е правилното място за тези, които искат да играят баскетбол на добро ниво

885

Ивайло КонстантиновОт Националната аматьорска лига по баскетбол потърсихме Ивайло Константинов от отбора на Брикс, за да ни разкаже впечатленията си от изминалия сезон в първенството на НАЛБ в София, както и за това, което стои пред тима.

За само два сезона в НАЛБ „Тухлите“ спечелиха две титли, суперкупа и два сребърни медала от турнира за купата на НАЛБ, като бързо се утвърдиха като един от най-успешните отбори в историята на НАЛБ. Константинов пък е истински лидер на тима, като зад гърба си има множество индивидуални награди. Най-полезният състезател на плейофите през сезон 2014/2015 грабна приза и за MVP на мача за суперкупата през миналата година след като постигна коефициент от 45. Имайки предвид, че утре отборът на Брикс излиза в нов мач за суперкупата, попитахме Ивайло Константинов и какви са очакванията му за двубоя.

А сега вижте какво сподели лидерът по трипъл-дабъли и по асистенции в историята на НАЛБ Ивайло Константинов:

БриксЗдравей, най-напред бихме искали да поздравим отбора на Брикс за поредния изключително силен сезон! Титла, финал в турнира за купата и възможност за реванш в мача за суперкупата. Повторихте постиженията от сезон 2014/2015. Каква е равносметката ти за изминалия сезон?

Ивайло Константинов: Здравейте! Благодаря за поздравленията! Като цяло изпълнихме главната си цел да станем шампиони. Всяка година става все по-трудно, защото всички отбори излизат срещу нас много мотивирани и се раздават на 100%.

Със сигурност голямата цел през сезон 2015/2016 беше да спечелите и турнира за купата на НАЛБ. Как трофеят ви се изпълзна за втора поредна година и на какво отдаваш загубата на финала от Спортни Настилки-Зуум Дизайн?

Ивайло Константинов: Голямата ни цел е първо да бъдем шампиони в първенството и след като я постигнахме я нямаше същата мотивация и факторите като дългия сезон, натрупаната физическа умора и непълния състав, в турнира за купата оказаха своето влияние, но въпреки това, мисля, че и там се представихме достойно.

Несъмнено всички отбори се засилват изключително много и конкуренцията става все по-ожесточена. Да очакваме ли нови попълнения и при вас за предстоящия сезон?

Ивайло Константинов: Разбира се, вече имаме едно сигурно попълнение и евентуално още един нов играч.

Какви са очакванията ти за сезон 2016/2017 в НАЛБ и какви са амбициите пред Брикс?

Ивайло Константинов: Всички отбори се подсилват и играят винаги на 100% срещу нас, но на нас амбициите винаги са ни били да спечелим всички възможни купи и мачове.

Атанас Голомеев и Ивайло КонстантиновОсвен две титли, суперкупа и два сребърни медала от турнира за купата на НАЛБ, с Брикс ти стигна и до отличия като MVP на плейофите, в мача за суперкупата, на няколко месеца, на доста кръгове, две години подред си част и от идеалната петица на НАЛБ. Ти си и състезателят с най-много трипъл-дабъли в историята на НАЛБ – 9. Какво означават за теб всички индивидуални награди, които спечели в последните 2 години в НАЛБ и как поддържаш толкова високо ниво?

Ивайло Константинов: Тези индивидуални награди са благодарение на целия отбор и признание за труда, който влагам, но никога не са били самоцел за мен. Форма поддържам с поне 5-6 тренировки седмично с най-различни видове спорт.

Разгледа ли нововъведенията в сайта на НАЛБ? Вечни класации, зала на славата? Вероятно си забелязал и че си първи по асистенции в историята на НАЛБ. Какво е мнението ти?

Ивайло Константинов: Още не съм имал възможност да разгледам всичко подробно, но съм добил до голяма степен представа. Забелязах, че съм първи в тази класация. Това може само да ме радва.

Ивайло Константинов и Марин МеханджиевИ въпреки че много пъти си отговарял на този въпрос – какво смяташ за организацията на НАЛБ и докъде може да достигне идеята?

Ивайло Константинов: Трудно е да се угоди на всички отбори и всеки да е доволен, нашите молби за промяна на дата или час за даден мач винаги са били удовлетворявани, за което мога да изкажа само благодарности. Относно продължителността на първенството и плейофите, мисля, че би било добре, ако може първенството да свършва до края на месец Май. Лигата е изклюително добро решение за все повече млади играчи, които след приключване на младежките гарнитури не са намерили професионална реализация, а искат да останат близо до любимата игра.

Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Ивайло Константинов: Няма какво да се чудят, защото ако имат желание да играят баскетбол на добро ниво, НАЛБ е правилното място да го направят.

Благодарим много! Пожелаваме ти много лични и професионални успехи, като същото важи с пълна сила и за всички твои съотборници и съперници на терена!

Ивайло Константинов: Благодаря много и Ви пожелавам да продължавате да растете, както в качеството на предлаганата услуга, така и в обхвата на дейността Ви, свързана с популяризирането на любимата ни игра.