Иванов – MVP на 16-ия кръг, 2 рекорда паднаха

756

Николай ИвановСлед изиграването на всички срещи от шестнадесетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Николай Иванов от отбора на Локомотив. Иванов ще получи наградата си преди мача на отбора си от седемнадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Георги Георгиев от Локомотив, който постигна коефициент от 40, а отборът му победи София Булс с 19 точки разлика, т.е. Георгиев събра 21 точки за класацията. След него се нареди съотборникът му Димитър Станиславов с 18 точки за класацията. След това е Джордже Даскалович от Лъвовете – коефициент 35, а отборът му победи Зелените с 18 точки разлика – Даскалович има 17 точки за класацията. И тримата обаче вече са печелили награда за най-полезен състезател на кръга, а политиката на НАЛБ и на партньорите от Airball (които осигуряват тази награда) е да се дава възможност на всеки състезател да спечели подобна награда само веднъж. Така се стигна до избора на Николай Иванов от Локомотив, който с коефициент от 31 и 12 точки за класацията, е най-полезният състезател на шестнадесетия кръг в НАЛБ.

С коефициента, който постигна в този кръг Георги Георгиев от Локомотив, той отново записва името си в елитния списък на състезатели с коефициент над 40, постигнат в един мач:

1. Георги Георгиев (Локомотив) – 52
2. Мартин Механджиев (Блейдс) – 47
3. Джордже Даскалович (Лъвовете) – 46
4. Мартин Механджиев (Блейдс) – 45
5. Димитър Станиславов (Локомотив) – 42
Асен Милушев (Паляците) – 42
Христо Гатев (Олд Таймърс) – 42
8. Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Цветан Михайлов (София Булс) – 41
Джордже Даскалович (Лъвовете) – 41
12. Георги Георгиев (Локомотив) – 40

Георги ГеоргиевВ този кръг падна рекордът за сезона за най-много отбелязани точки, който беше дело на Антон Миленков от Хелга и Георги Георгиев от Локомотив – 35 точки. Георги Георгиев от Локомотив подобри този рекорд, вкарвайки 38, като той напусна терена 4 минути преди края на срещата, имайки реалната възможност да подобри и вечния рекорд за точки в НАЛБ, който е 46 и е дело на Руслан Богданов от Своге.

Падна и още един рекорд, като този път не става дума за рекорда за сезона, а за вечния такъв – този за най-много отбелязани тройки от един състезател в един мач. Васил Голов от Олд Таймърс отбеляза 11 тройки, с което подобри рекорда от 10, който беше дело на Стефан Стоянов от Хелга.

Ето още няколко рекорда, които не сме споменавали досега (тук става дума за вечни рекорди, а не само за сезона, тъй като това е първият сезон на НАЛБ, в който се използва статистика):

Най-много борби в един мач – Джордже Даскалович от Лъвовете – 24

Най-много асистенции в един мач – Александър Войнов от Локомотив – 11

Най-много откраднати топки в един мач – Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес и Леонид Христов от Дървоядите – 8

Най-много чадъри в един мач – Петко Гатев от Зелените – 5

А сега да се върнем на последния кръг. 🙂

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Георги Георгиев от Локомотив – 40. След него е Христо Гатев от Олд Таймърс с 39. Димитър Станиславов от Локомотив постигна коефициент от 36, а Джордже Даскалович от Лъвовете – 35.

Най-резултатен в кръга стана Георги Георгиев от Локомотив с 38 точки. Втори е Васил Голов от Олд Таймърс, който вкара 37. 29 има Светослав Петров от Зелените, а с 27 е Джордже Даскалович от Лъвовете.

Най-добър борец на кръга е Джордже Даскалович от Лъвовете с 18 овладени топки под двата коша. Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец и Момчил Чекърски от Лонекс имат по 15. С 14 е Иван Коларов от Блейдс, а топ 5 допълва Светослав Шарков от Лъвовете с 14 борби.

С най-много асистенции в кръга е Никола Караолис от Лонекс – 8. Със 7 е Христо Гатев от Олд Таймърс. Трети с 6 е Димитър Станиславов от Локомотив, а по 5 точни завършващи подавания имат Валентин Голчев от Олд Таймърс и Цветан Михайлов от София Булс.

С най-много откраднати топки е Светослав Петров от Зелените – 5. С по 4 са Петко Гатев от Зелените, Илиян Василев от Лъвовете, Стоян Стоянов от Лъвовете, Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец и Валентин Голчев от Олд Таймърс.

С най-много чадъри е Георги Романов от Дървоядите – 2. Никой друг не успя да блокира повече от една стрелба на противников състезател.

Христо ГатевНай-полезният състезател за петнадесетия кръг Христо Гатев от Олд Таймърс пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук вече можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).