Иван Бонев – MVP на втория кръг във II дивизия

916

Иван Бонев от отбора на София Ентъртейнмънт е най-полезният състезател на втория кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Бонев ще получи наградата си в Събота, на 21.10.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Компир от 20:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на София Ентъртейнмънт записа първата си победа за сезон 2017/2018 във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Във втория кръг тимът се наложи изключително драматично със 77:74 над Виваком. Трябва да отбележим и че срещата беше решена с тройка на Румен Христов в последната секунда, като ТУК можете да откриете изпълнението. Въпреки изоставането от 9 точки преди началото на последната част, състезателите на София Ентъртейнмънт успяха да извоюват важната победа. Много силен мач за София Ентъртейнмънт изигра Иван Бонев. Той завърши с 12 точки, 21 борби (9 в нападение), 6 чадъра и 2 откраднати топки за коефициент от 29. 205-сантиметровият център се състезава в НАЛБ от сезон 2015/2016, като това е негово второ отличие за най-полезен състезател на кръга. През сезон 2015/2016 той е част и от идеалната петица във втора дивизия, а в плейофите на същия сезон завършва и като най-добър блокировач. Именно тогава отборът на София Ентъртейнмънт постига и най-големия си успех до момента, завършвайки със сребърните медали. 23-годишният Бонев е демонстрирал качествата си многократно, а може би единствената причина да няма много повече индивидуални призове, е липсата на участие във всички двубои на тима си. Нещо, което обаче може да бъде променено през сезон 2017/2018 и от което несъмнено най-голяма полза ще има отборът на София Ентъртейнмънт. Преди старта на настоящия сезон Бонев има 36 двубоя в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, за които записва средни показатели от 9.3 точки, 13.5 борби, 1.6 асистенции, 1.4 откраднати топки и 2.3 чадъра. Той заема 16-о място във вечната класация при най-добрите блокировачи в НАЛБ. А поредното доказателство за отличните качества на Иван Бонев напълно заслужено вече е тук.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Бонев от София Ентъртейнмънт. Той постигна коефициент от 29, а тимът му се наложи над Виваком с 3 точки разлика. Така Бонев събра 26 точки за класацията. На второ място се нарежда Иван Иванов от Фитстоун с 22 точки (коефициент от 27 и победа на тима му с 5 точки разлика над Кралете). Топ 3 с по 16 точки допълват Рангел Праматаров от Фитстоун (коефициент от 21), Александър Герин от Компир (коефициент от 26 и победа на тима му над Дървоядите с 10 точки разлика) и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен (коефициент от 38 и победа на тима му с 22 точки разлика над Кучетата от Младост Б).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен – 38. Втори е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 29. На трето място е Иван Иванов от Фитстоун с 27. Александър Герин от Компир и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен са с коефициент от по 26.

Най-много точки в кръга вкара Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен – 33. На второ място е Николай Рътаров от Компир с 27. Трети е Александър Герин отново от отбора на Компир с 23. Павел Весели от Джобтайгър Дюдс е с 22, а топ 5 допълва Иван Иванов от Фитстоун с 21 отбелязани точки.

Най-много борби в кръга овладя Иван Бонев от София Ентъртейнмънт – 21. След него е Георги Гаджев от Дървоядите със 17. Рангел Праматаров от Фитстоун и Петър Попов от Кучетата от Младост Б са с по 14. С по 13 овладени топки под двата коша завършиха Петър Иванов от Рапидо Куриери, Момчил Маринов от Виваком и съотборниците Стефан Стайнов и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 14. Христо Велчев от Рапидо Куриери и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен са с по 7, а с по 5 точни завършващи подавания останаха Бойко Новаков от Компир, Калин Златанов от Паляците, Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс, Момчил Маринов от Виваком и Валентин Суботинов от Фитстоун.

Най-добър “крадец” на кръга е Цветан Михайлов от Кралете с 5 откраднати топки. След него са Калин Златанов от Паляците и Христо Велчев от Рапидо Куриери с по 4. Красимир Василев от Рапидо Куриери, Атанас Димитров от Виваком и Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен приключиха мачовете на своите отбори с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 6 чадъра. Рангел Праматаров от Фитстоун и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен са с по 3. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Кристиян Манчев от Рапидо Куриери, Атанас Иванов от Виваком, Николай Василев от Кралете, Явор Николаев от Кралете и Петър Попов от Кучетата от Младост Б.

Най-полезният състезател на първия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Даниел Христов от Компир не успя да присъства, за да получи наградата си, затова тя беше връчена на съотборника му Атанас Панев.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG