Иван Паничерски – MVP на третия кръг в III дивизия

731

Иван ПаничерскиИван Паничерски от отбора на Волтрон е най-полезният състезател на третия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Паничерски ще получи наградата си още утре, в Събота, на 05.11.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Ръш Баскетбол от 16:30 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Волтрон продължава с отличното си представяне през сезон 2016/2017 в Националната аматьорска лига по баскетбол. Именно Волтрон е и единственият отбор в трета дивизия на първенството на НАЛБ в София, който не е участвал в предишни сезони на НАЛБ и все още не познава вкуса на поражението. Единственият друг новосформиран отбор в дивизията, който е с положителен баланс, е Бойз Фром Да Хууд. Всички останали тимове без загуба или само с една загуба имат солиден опит в НАЛБ зад гърба си. Факт, който говори достатъчно красноречиво за това колко голямо значение има постоянството през годините. И въпреки че Волтрон е нов отбор за НАЛБ, то в него има доста състезатели, които са участвали в лигата и преди. Един от тях е Иван ПаничерскиСоченият за един от най-атрактивните и зрелищни за наблюдаване състезатели в НАЛБ наскоро получи номинация и за едно от своите отигравания. Започналият с Ентъртейнмънт през сезон 2014/2015 в НАЛБ 23-годишен състезател вече има зад гърба си 33 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол. Изключително високата ефективност при стрелбата за 2 точки винаги е била от фундаментално значение за тимовете, в които се състезава Паничерски. През сезон 2015/2016 той стига до второто място във втора дивизия с Ентъртейнмънт, а процентът му при стрелбата за 2 точки е 61.1. Именно Иван Паничерски е номер 1 по този показател в редовния сезон от първенството във втора дивизия през миналия сезон. Роденият в Карлово състезател има зад гърба си и титла в конкурса по забивки през миналия сезон, а по всичко личи, че той няма да се откаже лесно от този приз. Във всички мачове на Волтрон до момента Паничерски завършва с дабъл-дабъл, а срещу Топ Тен той се отчете с 32 точки (12/18 за 2 точки и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари), 4 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър. Паничерски е трети най-добър реализатор до момента в трета дивизия, а е на второ място по процент при стрелбата за 2 точки. По всичко личи, че името на Иван Паничерски ще се споменава често през настоящия сезон, а сега напълно заслужено той достига и до първото си отличие за най-полезен състезател на кръга.

Правим уточнение и че отложеният мач между Волтрон и Любимец от първия кръг е включен в тази статия, респективно в класациите за третия кръг, тъй като срещата се проведе именно по време на третия кръг.

Иван ПаничерскиНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Паничерски от Волтрон. Той постигна коефициент от 39 в мача на своя тим срещу Топ Тен, а тимът му се наложи над своите съперници със 7 точки разлика. По този начин Паничерски събра 32 точки за класацията. След него е Антон Начев от Кралете с 24 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на тима му над Ботев 2012 Б с 3 точки разлика), а топ 3 допълва Константин Касъров от Волтрон с 23 точки за класацията (коефициент от 30 и победа на тима му над Топ Тен със 7 точки разлика). Калеб Акенс от Фантомс е четвърти със 17 точки за класацията (коефициент от 20 и победа на тима му с 3 точки разлика над Атлетик 95 Куклен), а пети с 15 точки за класацията е Боян Атанасов от Кралете (коефициент от 18).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Иван Паничерски от Волтрон – 39. Втори е Радослав Йорданов от Волтрон с 38, а топ 3 с коефициент на полезно действие от 31 допълва Момчил Маринов от Виваком. Иван Паничерски от Волтрон постигна коефициент от 30 в другия мач на своя тим, който се причислява към този кръг, като същият коефициент постигнаха и Ангел Братанов от Топ Тен, Денис Христов от Джедай Мастърс и Константин Касъров от Волтрон.

Най-много точки в кръга вкараха Иван Паничерски от Волтрон и Радослав Йорданов от Волтрон – по 32. Петър Данчев от Топ Тен завърши с 31, а Ангел Братанов от Топ Тен остана с 28. 22 точки пък реализира Иван Иванов от Любимец.

Калеб АкенсНай-много борби в кръга овладя Калеб Акенс от Фантомс – 23. Момчил Маринов от Виваком и Денис Христов от Джедай Мастърс са след него с по 19, а Явор Николаев от Ботев 2012 Б завърши мача на своя тим с 18 борби. Константин Касъров от Волтрон и Боян Атанасов от Кралете останаха с по 15 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Тодор Нинов от Мечките и Костадин Костов от Волтрон – по 9. Петър Данчев от Топ Тен е трети с 8, а Денис Христов от Джедай Мастърс – четвърти със 7. С по 6 точни завършващи подавания останаха Костадин Костов от Волтрон (в другия мач на тима си, който се причислява към този кръг), Антон Начев от Кралете, Явор Николаев от Ботев 2012 Б, Светозар Митрев от Ръш Баскетбол, Георги Мавров от Волтрон и Божидар Пасков от Волтрон.

Най-добри “крадци” на кръга са Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен, Иван Томов от Блу Девилс, Божидар Пасков от Волтрон и Валентин Величков от Волтрон с по 6 откраднати топки. След тях с по 5 са Илко Кръстителски от Ботев 2012 Б и Радослав Йорданов от Волтрон.

Топ блокировачите в кръга са Калеб Акенс от Фантомс, Мирослав Стоянов от Кралете, Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен и Мирослав Михайлов от Ръш Баскетбол. Топ 5 с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели допълват Иван Паничерски от Волтрон, Константин Касъров от Волтрон, Иван Згурафов от Мечките, Свилен Павлов от Кралете, Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс, Фурууа Брендакс от Стрийт Бенгърс, Николай Василев от Блу Девилс и Кирил Анев от Джедай Мастърс.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)

Владимир Георгиев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на втория кръг в трета дивизия за сезон 2016/2017 Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG