Йоаннис Кесисис – MVP на деветия кръг в III дивизия

718

Йоаннис КесисисЙоаннис Кесисис от отбора на Мечките е най-полезният състезател на деветия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Кесисис ще получи наградата си още днес, в Събота, на 28.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Топ Тен от 13:00 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Мечките продължава възхода си в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Нещо повече, тимът изигра невероятен двубой в последния кръг, като се наложи над Атлетик 95 Куклен с 2 точки разлика. За да е радостта на Мечките още по-голяма, състезател от отбора става най-полезен състезател на кръга за втори пореден път. А трябва да добавим и че отборът на Мечките става едва третият отбор в дивизията, който може да се похвали с повече от един носител на награда за MVP на кръга. Роденият в Солун Йоаннис Кесисис изигра феноменален двубой срещу Атлетик 95 Куклен и категорично и много бързо се превърна в лидер на Мечките. Той завърши срещата с 27 точки (8/15 за 2 точки и 6/10 от линията за изпълнение на наказателни удари), 6 борби, 5 откраднати топки и 3 асистенции. Срещу него бяха извършени и цели 7 нарушения. Кесисис прекара на терена почти 38 минути, а начинът, по който изведе своя тим до победата, демонстрира по безапелационен начин какви качества притежава гъркът. След като се включи от драфта в НАЛБ през сезон 2015/2016 и заигра за БГО Софтуер, сега несъмнено Кесисис изигра най-добрия си мач в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол. През сезон 2015/2016 има 12 мача за БГО Софтуер със средни показатели от 9.8 точки и 6.9 борби. В турнира за купата на НАЛБ през сезон 2015/2016 е част от Любимец, за който има два мача със средни показатели от 6.5 точки и 6.5 борби. 31-годишният състезател на Мечките стартира и настоящия сезон в БГО Софтуер Булс, като в 6 мача за тима през сезон 2016/2017 записа средно по 5.8 точки и 5.0 борби. И така на полусезона дойде трансферът на Йоаннис Кесисис в Мечките, който много бързо се оказа повече от успешен – както за самия състезател, така и за отбора на Мечките. В двата си мача до момента за Мечките Кесисис има средно по 15.5 точки, 8.0 борби, 4.5 откраднати топки и 3.0 асистенции. Още във втория си мач за тима и общо двадесет и втори в кариерата си той стига и до първото си индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ. Разбира се, то е повече от заслужено и по всичко изглежда, че Йоаннис Кесисис вече намери правилното място за себе си. Факт, който със сигурност трябва да радва както него, така и „Мечките“, а и всички техни фенове.

Йоаннис КесисисНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Йоаннис Кесисис от Мечките. Той постигна коефициент от 27, а тимът му победи Атлетик 95 Куклен с 2 точки разлика. По този начин Кесисис събра 25 точки за класацията. Втори е Боян Матраков от Блу Девилс с 24 точки за класацията (коефициент от 30 и победа на тима му над Кралете с 6 точки разлика). На трето място е Фурууа Брендакс от Стрийт Бенгърс с 18 точки (коефициент от 22 и победа на тима му над Виваком с 4 точки разлика). Антоан Тотев от Мечките е с 11 точки за класацията (коефициент от 13). С по 10 точки са Иво Георгиев от Мечките (коефициент от 12) и Ави Митрани от Стрийт Бенгърс (коефициент от 14).

Ангел БратановНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Ангел Братанов от Топ Тен – 31. Втори е Боян Матраков от Блу Девилс с коефициент от 30. След него са Йоаннис Кесисис от Мечките, Иван Паничерски и Радослав Йорданов от Волтрон с по 27.

Радослав ЙордановНай-много точки в кръга вкара Радослав Йорданов от Волтрон – 31. На второ място е Петър Данчев от Топ Тен с 30 точки. Топ 3 допълват Иван Иванов от Любимец и Ангел Братанов от Топ Тен с по 25, а Иван Паничерски от Волтрон завърши с 23.

Деян МиховНай-много борби в кръга овладя Деян Михов от Кралете – 20. Второ място заемат Александър Кръстев от Любимец и Момчил Маринов от Виваком с по 17 борби. Калеб Акенс от Фантомс и Владимир Василев от Виваком са с по 15 овладени топки под двата коша.

Борислав ГеоргиевС най-много асистенции в кръга приключи Борислав Георгиев от Скравена – 7. Иван Иванов от Любимец и Ангел Братанов от Топ Тен са с по 6. Димитър Митев от Любимец, съотборниците Радослав Йорданов и Константин Касъров от Волтрон, както и Владимир Василев от Виваком завършиха с по 5 асистенци.

Владимир ВасилевНай-добър “крадец” на кръга е Владимир Василев от Виваком със 7 откраднати топки. След него се нареждат Йоаннис Кесисис от Мечките и Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с по 5. Тодор Нинов от Мечките, Георги Сотиров от София Скай УокърсДеян Михов от Кралете и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс останаха с по 4.

Калеб АкенсТоп блокировачът на кръга е Калеб Акенс от Фантомс с 4 чадъра. На второ място с по 3 са Боян Матраков от Блу Девилс, Константин Касъров от Волтрон и Фурууа Брендакс от Стрийт Бенгърс, а след тях с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Георги Найденов от Мечките, Любомир Церковски от Ателтик 95 Куклен, Петър Славков от Фантомс, Явор Николаев от Ботев 2012 Б и Георги Демирев от Бойз Фром Да Хууд.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Владимир Георгиев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком), Константин Касъров (Волтрон)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Борис Тодоров (Виваком)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Борислав Георгиев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс), Иво Георгиев (Мечките)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Йоаннис Кесисис (Мечките)

Мартин Механджиев и Иво ГеоргиевНай-полезният състезател на осмия кръг в трета дивизия за сезон 2016/2017 Иво Георгиев от Мечките получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG