Кирил Касабов: Организацията в НАЛБ е безупречна

916

Кирил КасабовОстават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

Първи с нас разговаря Кирил Касабов от отбора на Джобтайгър Дюдс, който зае седмо място в крайното класиране на втора дивизия през изминалия сезон. За 3 години като играч в НАЛБ Касабов е вицешампион в турнира в Северна България през 2017 година, където зае и втора позиция в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари. През същата година гардът на Дюдс стана и блокировач № 2 в турнира на НАЛБ в Южна България. Кирил Касабов е и един от приятелите на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Здравей! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови план?

Изминалият сезон в НАЛБ в игрови план беше феноменален, с всяка изминала година става все по-зрелищен!

А в организационен?

За организацията единственото, което мога да кажа, е че е безупречна!

Какво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Нивото е много добро, а конкуренцията е голяма! С всяка изминала година сами виждаме, че мачовете завършват с до 1 точка разлика! Това е доказателство за високото ниво на отборите!

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

Участвам единствено заради удоволствието от играта и многобройните приятели!

Как върви подготовката на Джобтайгър Дюдс и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Подготовката върви отлично, с пълни темпове и през новия сезон ще дадем най-доброто, както винаги!

Какви са целите пред вас?

Да покажем целия си потенциал като отбор и да сме в топ 3!

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

Пожелавам на НАЛБ да продължава да се развива с такива бързи темпове! На участниците пожелавам да се забавляват докато играят и да продължават да създават още много нови приятелства в НАЛБ, тъй като по-ценно от семейството и приятелите няма!

Един материал на Теодора Славова.